Riksja Family Kroatië Slovenië & Montenegro

Naar boven

6x Waarom met kinderen naar Montenegro

blog

Heb je de bekendere landen in Europa zoals Italië en Spanje al gezien met je gezin? Dan raden wij je aan om Montenegro te bezoeken met je kinderen. Een land vol met mooie natuur, gave activiteiten, heerlijk eten, kindvriendelijke slaapplekken en meer! We hebben onze 6 redenen om met kinderen naar Montenegro te gaan voor je op een rijtje gezet.
Decorative torn edge

1. Alles in één

Trip Vincent de Kolf, Montenegro, july 2022

In Montenegro zul je zien dat het land veel verschillende landschappen heeft. Zo heeft het in het noorden van het land een berggebied, langs de kust fijne stranden en veel groen. Hierdoor heeft Montenegro veel gave activiteiten te bieden in de natuur. Zo kun je raften in de hoogste canyon van Europa bij Gora, relaxen aan zee bij Petrovac en andere outdoor activiteiten beleven bij Durmitor. Wat wij zelf ook zo fijn vinden aan Montenegro is dat de afstanden niet zo groot zijn tussen verschillende gebieden. Zo ben je vaak in een paar uur rijden al in een totaal andere omgeving en hoef je niet de hele dag onderweg te zijn met kinderen die daar geen zin in hebben.

2. Goed betaalbaar

Zoals veel andere landen in de Balkan, is Montenegro ook heel budget-vriendelijk. Boek je bij Riksja? Dan regelen wij je slaapplekken en activiteiten al, maar zul je daarnaast zelf nog een aantal maaltijden moeten regelen. Om het je makkelijker te maken hebben we uitgezocht wat je per persoon per dag ongeveer kwijt zult zijn aan het eten. Per dag ben je tussen de 10 en 20 euro per persoon kwijt. Als je van plan bent zelf je eten te koken raden we je aan de ingrediënten te halen bij een van de lokale markten. De producten zijn hier verser, lekkerder én steun je gelijk de lokale bevolking.

3. Gastvrije bevolking

Dompel onder in Istrië | Riksja Family Kroatië

Een ding is zeker, de lokale bevolking van Montenegro is super gastvrij! Ze doen er alles aan om jou en je gezin een goede tijd te laten beleven in hun land. Gastvrij zijn is ook een groot onderdeel van hun cultuur en wordt het er al met de paplepel van kleins af aan ingegoten.

4. Lekker eten

eten kroatie

Je hoeft niet bang te zijn dat je kinderen hier geen lekker eten krijgen voorgeschoteld. De keuken van Montenegro is namelijk erg beïnvloed door de Griekse keuken. Ook staat er op iedere menukaart wel een lekkere pasta en pizza. Een aantal typische Montenegrijnse gerechten zijn inktvisrisotto, lam in melk en heel veel vis die gevangen wordt in het Skadarmeer. Een McDonalds is hier bijna niet te vinden, maar de lokale cevabdzinicas zijn in overtal. Hier kun je heerlijke worstjes halen met een salade ernaast.

5. Fijn klimaat

De beste reistijd om naar Montenegro te gaan vinden wij tussen april en oktober. De zomers zijn heerlijk warm en in het voor- en najaar kun je nog genieten van milde temperaturen tussen de 15 en 20 graden. De bomen kleuren dan ook nog eens supermooi oranje. In de wintermaanden kan het net zoals in Nederland ook koud worden maar kent Montenegro geen forse sneeuwbuien.

6. Kindvriendelijke slaapplekken

Wat wij heel fijn vinden aan Montenegro zijn de kindvriendelijke slaapplekken. We hebben ze natuurlijk allemaal voor je uitgezocht en getest. Je slaapt tijdens je familiereis zowel in comfortabele appartementen en kleinschalige hotels met zwembad. Kies je voor een van onze special stays, dan overnacht je in gezellige eco-kampen midden in de natuur en natuurhuisjes in de bergen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk onze familierondreizen en bouwstenen

background-pattern