Naar boven

Kleurrijke papegaaien Costa Rica

Off road Costa Rica

rondreis

 • Reisschema:
  San José - Boca Tapada - homestay - Bijagua - Carara - Dominical/Uvita - Corcovado - San Gerardo de Rivas - Turrialba
 • Reisduur:
  22 dagen / 21 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 2.584,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  5 excursies: junglewandeling Boca Tapada & Corcovado, activiteit bij gastgezin, nevelwoudwandeling San Gerardo de Rivas, raftexcursie
 • Huurauto:
  vanaf € 1365,- per auto
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf € 700,-
 • In de zomer- en kerstvakantie vanaf € 1100,-
✓ Een complete rondreis met veel afwisseling

✓ Van het gebaande pad, afgezonderd in de jungle en in een minderdrukbezocht nevelwoud

✓ Ervaar het lokale leven tijdens een homestay en slaap in een ecolodge in Corcovado

✓ Adrenaline op de raft en spot veel dieren met gids
Mensen bij de Rio Celeste waterval
Decorative torn edge

Dag 1 – Vlucht en verblijf San José

Na je lange vlucht (veel maatschappijen maken een tussenstop in de USA of Panama) kom je in de avond aan op de luchthaven. Na het ophalen van je bagage brengt een chauffeur je met een minibus in circa 30 minuten naar het hotel. Wij hebben ‘s avonds na aankomst erg gezellig en lekker gegeten in een typisch Costa Ricaans restaurant, niet ver van ons hotel “El Patio de Balmoral”. Je slaapt in een knus stadshotel in het centrum van de stad.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3 – aankomst in de jungle van Boca Tapada

Reistijd: circa 3 uur

Vanwege het tijdsverschil word je waarschijnlijk vroeg wakker. Start je dag met kop verse koffie en een typisch Costa Ricaans ontbijt en maak je klaar voor vertrek. Zodra de auto bij je hotel is afgeleverd, ben je ready to go. Na het verlaten van de stad rijd je al meteen door het weelderige groen van natuurpark Braulio Carillo, één van Costa Rica’s grootste natuurparken. Maak een tussenstop in Sarapiqui. Het laatste uur zie je enkel nog ananasvelden en kom je aan in Boca Tapada. Je bent omringt door groen en overal hebben verschillende soorten vogels zich genesteld. Je weet het meteen: je bent in een waar paradijsje beland! Je verblijft hier op basis van volpension.

De volgende dag staat er een gidswandeling op het programma en ga je samen op pad.  Afhankelijk van de rest van je geplande activiteiten en de andere gasten in de lodge vindt dit of plaats in de ochtend of in de middag. Wij hebben nergens anders in Costa Rica zoveel ‘blue jeans’ kikkers gezien als hier. Toekans, slangen en spechten kruisen hier ook je weg.

Wil je hier heel speciaal overnachten, overnacht dan in een boomhut. Vraag ons naar dit speciale verblijf. Boek ook onze optionele excursies waarbij je dieren spot vanaf de boot, een avondwandeling maakt of in de vroege ochtend vogels gaat spotten. Bekijk onze bouwsteen voor de mogelijkheden.

 

Decorative torn edge

Dag 4 – naar Santa Rosa de Pocosol, homestay

Reistijd: circa 2 uur

Na het ontbijt vertrek je naar Santa Rosa de Pocosol, waar je 2 uur later aankomt. Het laatste stuk van de weg is slecht maar met een 4WD geen probleem. Hier woont de Juanilama gemeenschap. Zeven families stellen hun huis open om reizigers kennis te laten maken met het boeren leven. Rond hun huizen wordt Yucca (een soort aardappel) en tropisch fruit verbouwd. Je kamer is eenvoudig maar schoon. De rest van de middag heb je tijd om rustig rond te kijken in het dorp of neem een verkoelende duik in de nabijgelegen waterval

Decorative torn edge

Dag 5 – van Santa Rosa naar Bijagua

Reistijd: circa 3 uur

Je ontbijt samen met je gastgezin. Ze spreken geen Engels, maar vinden het toch leuk om een praatje te maken. Daarna start je activiteit. Zo wandel je door de tuin en ontdek je wat er zoal groeit en bloeit. Natuurlijk zijn er voldoende dingen om te proeven. Of ga op pad met de boer en bezoek zijn vee. Vol passie neemt hij je mee in het boerenbestaan en in het leven van een Tico. Daarna is het tijd om afscheid te nemen. Een bijzondere ervaring rijker, vervolg je de reis naar Rio Celeste.

De reis naar Bijagua is circa 3 uur, maar je kunt ook met een kleine omweg de toeristische plaats La Fortuna aandoen voor een lunchstop. Met een beetje geluk zie je de Arenal vulkaan opdoemen als je in de richting van La Fortuna rijdt. Je rit eindigt in Bijagua aan de voet van de vulkaan waar je verblijft in een kleinschalig ecohotel.

Decorative torn edge

Dag 6 – bezoek Tenorio Vulkaan Nationaal Park/Rio Celeste

Begin je dag met een lekker ontbijtje en stap dan in de auto. Het is ongeveer twintig minuten rijden naar de ingang van het park waar je de entree (ca. US15) betaalt. Er zijn meerdere wandelroutes over goed onderhouden paden. In het park komen twee rivieren samen en door een natuurlijke chemische reactie ontstaat hier een heldere aquablauwe rivier, Rio Celeste. Er staan bordjes op de route die verdere toelichting geven. Het hoogtepunt is de waterval die je al van ver hoort. Verder vind je in het park ook pruttelende poelen waar een nogal typische geur vanaf komt. De beste maanden voor een bezoek aan Rio Celeste zijn de droogste maanden maart en april, daarbuiten kan door regenval de kleur minder blauw zijn.

In het kleine Tico dorp Bijagua kun je in een lokale soda een typisch Costa Ricaanse maaltijd eten na het wandelen door het nationale park.

Decorative torn edge

Dag 7 – van Bijagua naar Carara

Reistijd: circa 3 uur

Het Carara Nationaal Park ligt niet ver van de Pacifische kust, een slechts een paar uur rijden vanaf je verblijf in Bijagua. Je hebt ’s middags de tijd om de omgeving te verkennen. In de late namiddag kun je talloze vogels waarnemen en met een beetje geluk zie je de apen door de boomtakken slingeren. Je verblijft op slechts enkele kilometers van Carara National Park. De gezellige accommodatie wordt omgeven door groen en heeft comfortabele kamers. Er is een zwembad dat uitnodigt tot een verfrissende duik en het strand is 10 minuten rijden.

Decorative torn edge

Dag 9 – wandeling door Carara nationale park

De volgende dag kun je het beste vroeg naar het park gaan. Je gaat op eigen gelegenheid het park verkennen. De wandelpaden zijn duidelijk aangegeven dus je kunt niet verdwalen. Vanuit de verte hoor je de bontgekleurde vogels die je hier vooral in de ochtend kunt zien. En natuurlijk zijn er ook nog vele andere vogelsoorten in de bomen en tussen de bladeren, dus houd je ogen goed open. Mocht je liever met een geoefende gids dit natuurpark willen ontdekken, laat het ons weten.

In de middag kun je naar de Rio Tarcoles rivier. Je hebt hier twee opties: kijk vanaf een brug tussen de lodge en het nationale park over de ‘krokodillenrivier’ of maak een boottocht door de mangroven van de Rio Tarcoles rivier. Zo kies je zelf hoe dichtbij je bij deze indrukwekkende reptielen wilt komen. Om wat flexibiliteit in je programma te houden raden we je aan de tour ter plaatse bij je lodge te boeken.

Decorative torn edge

Dag 10 t/m 12 – Van Carara naar Dominical

Reistijd: circa 2,5 uur

Rond lunchtijd kom je aan in Dominical. Je slaapplek ligt verscholen in de jungle, aan de rivier. Je comfortabele kamer heeft een veranda grenzend aan de tropische tuin. ’s Middags kun je relaxen aan het zwembad of een wandeling maken op het strand. ’s Avonds eet je bij je hotel of in het nabijgelegen surfdorp Dominical.

Deze dagen zijn ter vrije besteding; je kunt relaxen bij het zwembad of de stranden en watervallen in de omgeving verkennen. Optioneel kun je kiezen voor een dolfijn- en excursie, waarbij je voor de kust gaat speuren naar deze elegante dieren. In het juiste seizoen (augustus t/m oktober) kun je zelfs walvissen zien! De Pacifische kust wordt ook gezien als surfkust vanwege de flinke golfslag. In Dominical kun je optioneel een surfles boeken.

Decorative torn edge

Dag 13 – Naar het Corcovado park

Reistijd: circa 2,5 uur

Vandaag reis je verder naar het zuiden van Costa Rica. De lodge waar je slaapt ligt tussen La Palma en het Corcovado Nationale Park. Je bungalow is open, net als de douche, waardoor je de jungle goed ervaart en er zijn diverse trails om te lopen. Het is de perfecte locatie om het gebied te verkennen en de enorme diversiteit van het Corcovado park met eigen ogen te beleven. Met de inkomsten steunt de lodge-eigenaar de lokale bevolking op verschillende vlakken. Hij recyclet zoveel mogelijk en met zijn creativiteit levert dit een sfeervolle setting op. Het verblijf is op basis van volpension, dus je hoeft hier de komende uren niet meer weg. Ontspan deze middag in een hangmat en laat de ervaringen van de afgelopen dagen bezinken en schuif ’s avonds lekker aan in het restaurant.

Voor uitgebreide informatie over het verblijf bij Corcovado verwijzen we graag naar de bouwsteen Dwalen door Corcovado.

Decorative torn edge

Dag 14 & 15 – wandeling door Corcovado met gids

Vandaag verken je het park. De gids wijst je de weg. Neem je verrekijker, zonnebrand, muggenrepellent en je zwemkleding mee. In het park ga je op zoek naar een aantal van de 140 verschillende zoogdieren die hier leven, zoals wilde zwijnen, tapirs, poema’s, slingerapen, doodshoofdapen en kinkajous (sugar bears). Daarnaast hoor je overal het gekwetter van vogels. Op een omgevallen boomstam bij een kleine waterval stop je voor de lunch. Je kunt er even ontspannen voordat je weer terug gaat naar de lodge. ’s Avonds schuif je aan voor het diner in het restaurant. De lokale specialiteit is palmhart, een soort kruising tussen artisjok en bamboescheuten.

De volgende dag is ter vrije besteding. Je lodge biedt verschillende activiteiten aan die je ter plekke kunt boeken. Zo kun je ervoor kiezen om een luiaardtour te boeken of een koffie- en cacaotour. Als je ‘s middags bij de lodge in de hangmat op de veranda duikt, komt een goed boek van pas.

Decorative torn edge

Dag 16 & 17 – van Corcovado naar San Gerardo de Rivas

Reistijd: circa 4 uur

Na het ontbijt vertrek je naar een nog relatief onbekend gebied van Costa Rica, San Gerardo de Rivas. Het dorpje ligt in de heuvels van het Talamanca-gebergte. Je slaapt hier in een fijne bungalow tussen de heuvels van het nevelwoud. Je slaapplek heeft een zwembad voor een frisse duik. In tegenstelling tot Monteverde, deel je het nevelwoud hier met slechts enkele andere reizigers. De volgende dag ontdek je samen met een gids het nabijgelegen Cloudbridge park (entree niet inbegrepen), waar je wandelt tussen watervallen en rivieren.

Decorative torn edge

Dag 18 & 19 – aankomst in Turrialba

Reistijd: circa 4,5 uur

Na het ontbijt reis je verder naar Turrialba. Je rijdt over een slingerende weg steeds hoger de bergen in. Het gebied Cerro de la Muerte staat bekend om zijn bontgekleurde vogels zoals toekans, kolibries, nachtegalen en de bijzondere quetzal. Met een beetje geluk spot je de mooiste vogel van Latijns-Amerika. Je overnacht in een sfeervolle en comfortabel hotel gelegen net buiten het dorp. Er is hier een zwembad, dus neem alvast een duik na aankomst.

De volgende ochtend ga je op een uitdagende raftingtocht (klasse III-IV). Je wordt met shuttle opgepikt en naar het startpunt gebracht. De Rio Pacuare is een zeer populaire en spectaculaire rivier om te raften en staat bekend als een van de vijf beste raftingplekken ter wereld. De komende uren raas je met je medereizigers en een ervaren gids door het weelderige groen met wildwater en woeste stroomversnellingen stroomafwaarts. Terug in je hotel met zwembad is het tijd voor ontspanning. Wij namen in de avond een goed glas wijn in het hotel, waar je ook nog erg lekker kunt eten.

Een andere ochtendactiviteit die we hier aanbieden is een vulkaanwandeling op de Turrialba vulkaan. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 20 t/m 22 – naar San José, terug naar Amsterdam

Reistijd: circa 2,5 uur

Na het ontbijt vertrek je op je gemakje richting San José. Als je zin hebt kun je onderweg nog een stop maken bij de basiliek van Cartago. Een bekende pelgrimsoord en de mooiste kerk van Costa Rica. Aan het einde van de middag lever je de auto in bij het hotel, waar je nog een laatste nacht slaapt voordat je terugvliegt naar Nederland.

De vlucht terug naar huis in een nachtvlucht. In de loop van de volgende ochtend kom je aan in Nederland, waar je reis eindigt.

Decorative torn edge
torn-edge

Off road Costa Rica

Onze slaapplekken

background-pattern