Naar boven

Aap in de jungle van Costa Rica

Dwalen door Corcovado

bouwsteen

 • Reisschema:
  Corcovado, midden op schiereiland Osa Peninsula
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  wandeling door Corcovado nationaal park met gids, entree park
 • Reissom:
  vanaf € 670,- p.p. bij 2 personen
 • Opmerking:
  In oktober in deze bouwsteen niet mogelijk, omdat de lodge gesloten is
✓ Bezoek aan Corcovado: een van de meest diverse regenwouden ter wereld

✓ Maak onder begeleiding van een gids een pittige hike door de jungle

✓ Inclusief entreekosten voor het nationale park

✓ Overnacht in een kleinschalige junglelodge midden in de natuur
Mensen wandelen door de jungle van Corcovado
Decorative torn edge

Dag 1 – Corcovado park, aankomst

Vandaag reis je verder naar het zuiden van Costa Rica. De lodge waar je slaapt ligt tussen La Palma en het Corcovado park en vlakbij de Guaymi gemeenschap; een perfecte locatie om het gebied te verkennen en de enorme diversiteit van het Corcovado park met eigen ogen te beleven. Met de inkomsten steunt de lodge-eigenaar de lokale bevolking op verschillende vlakken. Hij recyclet zoveel mogelijk en met zijn creativiteit levert dit een sfeervolle setting op. De gebruikte materialen voor meubels komen vaak uit de natuur. Je verblijft in een van de bungalows zonder ramen maar met horren zodat je de junglegeluiden extra goed kan horen. Ontspan deze middag in een hangmat en laat de ervaringen van de afgelopen dagen bezinken.

Voor ’s avonds raden we je aan om de nachtwandeling te maken, bij ons of de receptie te boeken (ca. €30 p.p.). Veel dieren ontwaken aan het begin van de avond en met een zaklamp in je hand, ga je op zoek naar de bekende kikkers en leguanen, maar ook naar oplichtende paddenstoelen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Corcovado, tocht door het park

Deze dag staat in het teken van het Corcovado park. Je gaat een paar uur wandelen dus trek je ingelopen wandelschoenen aan. Onderweg stop je voor een picknicklunch bij een waterval. Met je huurauto ga je richting de entree van het park, de gids rijdt vanaf de lodge met je mee en wijst de weg. Als het de dagen ervoor flink geregend heeft, dan is de weg niet toegankelijk met je eigen auto. Je kunt dan mee op de tractor. Neem je verrekijker, zonnebrand, muggenrepellent en je zwemkleding mee. In het regenseizoen (september/oktober) raden we af om naar Corcovado te gaan, aangezien de wegen ernaar toe soms onbegaanbaar worden. In het park ga je zelf op zoek naar een aantal van de 140 verschillende zoogdieren die hier leven, zoals wilde zwijnen, tapirs, poema’s, slingerapen, doodshoofdapen en kinkajous (sugar bears). Daarnaast hoor je zo vroeg in de ochtend overal het gezang van vogels; wij zagen onderweg naar het park al een paar rode jungle papegaaien én een toekan van dichtbij. Op de route volgden we de sporen van een jaguar, maar hem spotten is ons toch niet gelukt. Misschien ook maar beter…

Decorative torn edge

Op een omgevallen boomstam zit je bij de kleine waterval en geniet je van de zelf meegebrachte lunch. Je kunt er even ontspannen voordat je weer terug gaat naar de lodge. De pure natuur en het uitzicht over mijlenver regenwoud, zijn het zweten en de muggenbulten die je waarschijnlijk zult oplopen, meer dan waard. Aan het einde van de middag kom je terug bij de lodge en kun je na een verfrissende douche nog lekker bijkomen op de veranda, voordat je aanschuift voor het diner in het restaurant. De lokale specialiteit is palmhart, een soort kruising tussen artisjok en bamboescheuten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Corcovado

Vandaag heb je vrij maar we raden aan niet de hele dag bij de lodge te blijven, zonde van je dagen in het Corcovado park. De lodge organiseert tal van activiteiten die je ter plekke kunt boeken, mits het weer en de animo het toelaten. Ook kun je ervoor kiezen de lokale gemeenschap Guaymi te bezoeken en meer te leren over hun gebruiken. Ze gebruiken alles uit de natuur voor bijvoorbeeld medicijnen en kunst. Vlak voordat je terugkeert neem je nog een verfrissende duik in de natuurlijke bronnen. Als je ’s middags bij de lodge in de hangmat op de veranda ligt, komt een goed boek goed van pas.

Decorative torn edge

Dag 4- Corcovado, vertrek

Vanochtend vertrek je na het ontbijt. Wanneer je direct terug wilt naar San Jose, kun je de auto inleveren in Puerto Jiménez (2 uur rijden vanaf de lodge) en met een binnenlandse vlucht in 50 minuten naar San José vliegen.

Als je met de auto verder reist naar San José, kun je onderweg in San Gerardo (Op zoek naar de magische quetzal) overnachten. Hier komt een van de meest bijzondere vogels ter wereld veel voor: de quetzal. Het is de beste plek in Costa Rica om ze te spotten en de kans is dan ook groot dat je er een ziet. Vanwege de afstand naar San José is dit bovendien een handig rustpunt om de rit te onderbreken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Dwalen door Corcovado

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Gids op een cacaotour
Cacaoplant
Exotische plant in Costa Rica
Cacao
Rode ara in de jungle
Variant
1

Cacao- en chocoladetour

 • Reissom:
  € 74,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Ca. drie uur durende excursie met Engelssprekende gids en in groep, incl. snacks.

De streek in het zuiden van Costa Rica is beroemd om zijn cacaoteelt, en als je altijd al wilde weten hoe cacao wordt geteeld en verwerkt, is dit de ideale plaats. We organiseren een rondleiding bij een finca in de buurt van je jungle lodge. Met de  gids wandel je door de weelderige tuin waar allerlei exotische bloemen en kruiden groeien en soms rode ara’s te zien zijn. Je zult de cacaoplanten en -vruchten zien en de gids zal je uitleggen en laten zien hoe echte, pure chocolade ervan wordt gemaakt. Een proeverij maakt natuurlijk ook deel uit van deze rondleiding.

Decorative torn edge
Luiaard in Costa Rica
Luiaard in Costa Rica
Luiaard in Costa Rica
Luiaard in Costa Rica
Luiaard in Costa Rica
Variant
2

Op zoek naar luiaards

 • Reissom:
  € 114,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Ongeveer twee tot drie uur durende tour met Engelssprekende gids en in een groep.

Bij je lodge heet de familie Valverde je welkom. Hun landgoed van 30 hectare omvat een bos dat het thuis is van zowel twee- als drievingerige luiaards. Ze leven hier in het wild en voelen zich duidelijk thuis. De kans dat je hier luiaards ziet is erg groot. Soms zie je ze alleen verstopt in de boomtoppen of slapend. Je kan ook geluk hebben en een luiaard zien die heel actief is en voedsel zoekt.

Decorative torn edge
Kikkers tijdens een nachtwandeling
Kikkers tijdens een nachtwandeling
Vogel tijdens een nachtwandeling
Variant
3

Jungle nachtwandeling

 • Reissom:
  € 53,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Ongeveer anderhalf uur tour met Engels sprekende gids en in een groep.

Tijdens een nachtwandeling ervaar je de jungle op een heel andere manier en zeer intensief. Bovendien ontwaken veel dieren pas bij het vallen van de nacht. Samen met een gids wandel je door de directe omgeving van je accommodatie. Het is fascinerend om te zien welke dieren en bijzondere planten je gids ontdekt: allerlei soorten kleine en grote kikkers, spinnen, leguanen, exotische vogels en gloeiende paddenstoelen. Uitgerust met een zaklamp, help je hem bij zijn zoektocht.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Quetzal Costa Rica
bouwsteen

Op zoek naar de magische quetzal

 • San Gerardo de Dota
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 320,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vrouw op rotsen in zee
bouwsteen

Uvita: Ruige junglebaaien van het zuiden

 • Dominical en Uvita, kust tussen Manuel Antonio en Corcovado
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 250,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
panama koffie
bouwsteen

Boquete: Koffieheuvel in het binnenland

 • Boquete
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 298,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern