Op zoek naar de magische quetzal

bouwsteen

 • Reisschema:
  San Gerardo de Dota
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Activiteit:
  ochtendwandeling met gids
 • Reissom:
  vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
✓ Leuke tussenstop tussen Pacifische kust en San José
✓ Dé plek om op zoek te gaan naar de zeldzame quetzal met een gids
✓ Spot ook andere vogels zoals kolibries en nachtegalen
Cerro de la Muerte, wandeling
Decorative torn edge

Dag 1 – Cerro de la Muerte, aankomst

Meestal kom je van een van de bestemmingen aan de Pacifische kust en afhankelijk van je vertrekpunt, kom je in de middag aan in het gebied van de Cerro de la Muerte. Vanuit de kust gaat de weg over in steeds bergachtiger gebied, waar je lodge met aangelegde tuin op meer dan 2500 meter hoogte ligt. Door deze grote hoogte kan het flink afkoelen, neem dus ook warme kleding mee. Onderweg kun je bij een van de kleine wegrestaurantjes lunchen. Na aankomst bij de lodge kun je in het huiselijke restaurant wat drinken en genieten van deze rustige omgeving.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ochtendwandeling, vertrek

Bij het krieken van de dag word je gewekt door de vrolijke vogelgeluiden. Kijk om je heen en zie de natuur ontwaken. Om 6.00 uur word je door de gids opgehaald en start de wandeling. Vergeet je verrekijker niet! Tijdens de wandeling ga je op zoek naar toekans, kolibries en meer kleurrijke vogels. Met een beetje geluk wijst de gids je ook een (of meerdere) quetzal aan. De quetzal staat ook wel bekend als de mooiste vogel van Latijns-Amerika. Deze groen met rode vogel, met een staart die wel een meter lang kan worden, is voor de Azteken het symbool van de vrijheid. Bijzonder is namelijk dat hij alleen in vrijheid kan leven en in gevangenschap zal de vogel na enkele dagen sterven.

Na het ontbijt wandel je op eigen gelegenheid één van de trails voordat je in de auto stapt. Als je een late terugvlucht hebt, kun je vanuit San Gerardo direct naar het vliegveld rijden. Ook al rijd je het stuk doorgaans in ongeveer 3 uur, houd altijd rekening met onverwachte obstakels. Zo is in het regenseizoen de kans groot dat de wegen wat lastiger begaanbaar zijn en de reis een stuk langer duurt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

panama rondreis san jose
bouwsteen

Easy going San José

 • San José
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Strand Costa Rica
sdr
bouwsteen

Uvita: Ruige junglebaaien van het zuiden

 • Dominical en Uvita, kust tussen Manuel Antonio en Corcovado
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 176,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge