Menu background

Naar boven

Veters vast in Takayama

bouwsteen

 • Reisschema:
  Takayama - Shirakawago
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 266,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. ontbijt
Stap terug in de tijd terwijl je door de charmante straten van het oude Takayama dwaalt. Je verblijft twee nachten in deze sfeervolle stad, dwaalt door de straten van de wijk Sanmachi-suji langs koopmanshuizen en tempels. Dit is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het fotogenieke bergdorp Shirakawago, omgeven door groene rijstterrassen.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Takayama

Je reis gaat verder naar Takayama, in vergelijking met Tokyo een klein stadje. Omdat het in de Japanse Alpen ligt, ligt een deel van het stadje wat hoger en kan het zijn dat je wat trappen moet nemen om bij je hotel te komen. Je verblijft in een hotel in de buurt van de oude straatjes. Je hebt een kleine slaapkamer met eigen badkamer, maar elk hotel heeft ook een onsen.

Wandel door de straten met 17e-eeuwse architectuur en de rijkdom aan musea, galerijen en tempels. Maak een wandeling langs de rivier voordat je een lokaal restaurant induikt om wat van het beroemde Hida-rundvlees uit deze regio te proberen en trakteer jezelf op een of twee glazen sake, waar Takayama bekend om staat.

Decorative torn edge

Dag 2 – Regio Shirakawago verkennen

De volgende dag maak je op eigen gelegenheid een dagtrip naar de regio Shirakawago. De charme van deze trip zijn de kleine dorpen waarvan de huizen in een unieke architectonische stijl zijn gebouwd: de gassho-zukuri stijl onderscheidt zich door de rieten daken van A-vormig ontwerp. Ogimachi is de meest bekende plek en het is makkelijk om hier te komen. De regio trekt veel bezoekers en vooral tijdens het weekend kan het heel druk zijn. Maar het is zeker een bezoek waard, omdat het je een goede indruk geeft van het landelijke leven en de cultuur van de regio. Wil je lokaal overnachten in de Japanse Alpen, kijk dan onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek

Helaas is het tijd om Takayama vandaag te verlaten. Je gaat terug naar het station, en gaat verder naar de volgende halte op je Japanse avontuur.

Takayama is een prettige plek om wat langer te verblijven als je tijd hebt. Wil je nog naar hot springs in de buurt, naar Kamikochi nationaal park, of koken met een lokale familie, verblijf dan een nacht langer in Takayama.

Decorative torn edge
torn-edge

Veters vast in Takayama

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Blijf slapen in Shirakawago

 • Reissom:
  € 298,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in hotel in Takayama en 1 eenvoudige, maar unieke overnachting in een traditionele b&b met ontbijt en diner

Een dagje naar het historische dorpje Shirakawago is leuk. Nóg bijzonderder is het om te blijven slapen in dit UNESCO-erfgoed. Je slaapt bij de mensen thuis in een traditioneel huis met rieten dak. Met deze bouwsteen slaap je één nacht in Takayama zoals beschreven en de tweede nacht in een minshuku in Shirakawago: een traditionele bed & breakfast.

Een minshuku is vrij simpel van opzet: je hebt een privé slaapkamer in Japanse stijl, dat wil zeggen dat je slaapt op een matras op tatami matten. De typische bouwstijl van deze huizen is vaak dat de muren dun zijn. De badkamer deel je met de andere gasten. Je Japanse gastheer/-vrouw, die een enkel woordje Engels spreekt, zal je een heerlijke Japanse maaltijd bieden. Het ontbijt en het diner zijn inbegrepen. Het is een eenvoudige, maar wel echt een unieke overnachting.

Let op:

Als je voor deze overnachting kiest, dan slaap je een nacht in Takayama en de volgende nacht in deze minshuku in Shirakawago. Vanuit hier reis je verder naar je volgende bestemming. We raden je aan om voor deze traditionele overnachting op tijd te reserveren, want er is een beperkte beschikbaarheid. Mocht er geen beschikbaarheid zijn, dan reserveren we je tweede nacht ook in Takayama.

Decorative torn edge
Lokale markt Takayama
Reis Japan - Kookles
Koken in Japan
Variant
2

Koken met locals en groenten uit eigen tuin

 • Reissom:
  € 159,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  kookles bij Japanners thuis, halve dag

Elke plek in Japan heeft zijn eigen kookgewoonten, zo ook Takayama. Tijdens deze tour leer je hoe je “dashi” (Japanse bouillon) maakt, leer je alles over kruiden en specerijen en leer je over gerechten die van moeder op dochter zijn doorgegeven. De Japanners hechten veel waarde aan het gebruik van verse seizoensgroenten en eetbare wilde planten. Dus, nadat je je gids hebt ontmoet in Hida Furukawa (een korte treinrit van Takayama), ga je naar de tuin op zoek naar verse ingrediënten. Je maakt dan kennis met de basisprincipes van koken en leert over het verband tussen de Japanse cultuur en een heerlijke lunch.

We plannen de excursie voor de dag nadat je in Takayama bent aangekomen. Het eindigt rond 14:00 uur (aankomst in Takyama rond 15:00 uur) en je hebt ’s middags vrije tijd om langs de rivieroever te wandelen of het Museum of Modern Art te bezoeken. Als je toch warmwaterbronnen in de buurt wilt bezoeken of Kamikochi National Park wilt bezoeken, overweeg dan om nog een nachtje in Takayama te blijven.

Wil je nog naar hot springs in de buurt, of naar Kamikochi nationaal park, verblijf dan een nacht langer in Takayama.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Let’s go Tokyo!

 • Tokyo
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 495,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kyoto Japan
bouwsteen

Fietsen door verborgen straatjes

 • Kyoto
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 353,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Luchtkasteel in de Japanse Alpen

 • Matsumoto - Kiso Vallei
 • 3 dagen / 2 nacht
 • € 211,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern