Naar boven

Luchtkasteel in de Japanse Alpen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Matsumoto - Kiso Vallei
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nacht
 • Reissom:
  € 195,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. maaltijden
Gelegen in een vallei omringd door imposante bergtoppen van de Japanse Alpen, ligt de historische stad Matsumoto. Een sfeervolle stad met levendige straten vol cafés en winkels. Met haar fotogenieke houten kasteel is Matsumoto de ideale uitvalsbasis om de Kiso Vallei te ontdekken. Hier vind je middeleeuwse stadjes. Van Magome naar Tsumago wandel je in ongeveer 8 kilometer op delen van de voormalige handelsroute. Ook qua landschap is deze wandeling zeer aan te bevelen: weelderige bossen, vruchtbare akkers, mooie uitzichten en knusse huizen markeren het pad. Let op de berenbel, want er komen in dit gebied beren voor. Het idee is dat je deze bel laat luiden, zodat het de beren afschrikt en ze weten dat je er aankomt. Wij hebben de bel laten rinkelen en geen beer gezien.
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst in Matsumoto

Vandaag maak je de spectaculaire treinreis naar de Japanse Alpen. Matsumoto ligt op ongeveer 3 uur treinen vanaf Tokyo of Hakone. Je hotel bevindt zich aan de rand van het centrum van de stad. Het is een vrij compacte plaats, dus alles is gemakkelijk te voet te bereiken, maar je kunt ook langs het VVV-kantoor gaan en informeren naar de gratis fietsverhuur als je liever rondrijdt op twee wielen.

Het kasteel van Matsumoto is één van de oudste houten kastelen van Japan en een ‘must-see’ op je Japan-reis, maar de stad zelf is mag er ook zijn. De wijk Nakamachi is een doolhof van charmante Edo-historische straten waar je heerlijk rond slentert langs café’s en galerieën. Haal één van de wandelroutes in de omgeving bij het VVV-kantoor en verken de Japanse Apen te voet.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wandelen in de Kiso Vallei

Je verblijft in Matsumoto omdat je vanaf dit Alpenstadje makkelijk een dagtripje naar de Kiso vallei kunt maken. Met onze informatie reis je hier op eigen gelegenheid makkelijk naartoe. In de Kiso vallei vind je sfeervolle middeleeuwse stadjes. Traditioneel gebouwde huizen langs smalle straatjes brengen je terug naar vervlogen tijden. We raden je de wandeling van Magome naar Tsumago aan, ongeveer 8 kilometer. Je loopt soms op delen van de voormalige handelsroute. Ook qua landschap is deze wandeling zeer aan te bevelen: weelderige bossen, vruchtbare akkers, weidse uitzichten en knusse huizen markeren het pad. Wist je dat er beren voorkomen in dit gebied? Maar niet gevreesd, want de Japanners hebben er weer over nagedacht: Langs de paden hangt regelmatig een berenbel. Als je deze bel laat luiden, schrik je de beren af. Wij hebben de bel laten rinkelen en geen beer gezien.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Matsumoto

Na een dag gezonde berglucht snuiven heb je hopelijk een goede nachtrust gehad. Neem afscheid van het historische Matsumoto en maak je klaar om je reis te vervolgen naar de volgende bestemming.

Decorative torn edge
torn-edge

Luchtkasteel in de Japanse Alpen

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Kiso Vallei

Kiso Vallei

Excursie Kiso Valley: overnachten
Traditioneel overnachten op een Futon

Traditioneel overnachten op een Futon

Variant
1

Thuis in de Kiso Vallei

 • Reissom:
  € 249,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in hotel in Matsumoto zonder ontbijt en 1 nacht in eenvoudige Japanse b&b met ontbijt en diner

Wil je een keer meemaken hoe het is om te verblijven bij een Japanse familie in een Minshuku (Japans pension)? Dan raden wij je aan een tweede nacht door te brengen in de Kiso Valley zelf. Wanneer de dagjesmensen het dorp verlaten hebben, hangt er een bijzondere en rustige stemming. Je slaapt in Japanse stijl: op tatami matten op de vloer net als de Japanners zelf. De faciliteiten in deze accommodatie deel je vaak met andere gasten. De gastheren spreken vaak geen Engels, maar met handen en voeten moet het ook prima lukken.

Het verblijf is eenvoudig, maar wij vinden het hoe dan ook een hele bijzondere ervaring. De minshukus hebben vaak maar een aantal kamers, daarom werken we met diverse minshukus die gevestigd zijn in één van de dorpen zoals Magome, Tsumago en Naraijuku. Als deze allemaal zijn volgeboekt, dan is het mogelijk dat de tweede nacht ook gewoon in Matsumoto zal plaatsvinden. Deze dag zijn ontbijt en diner allebei inbegrepen.

Decorative torn edge
Variant
2

Op eigen gelegenheid de sneeuwapen bezoeken (dec-mrt)

 • Reissom:
  op eigen gelegenheid, alleen kosten ter plaatse
 • Inbegrepen:
  praktische informatie en tips

Als je in Tokyo op de trein stapt om naar Matsumoto te reizen, kan je er ook voor kiezen om via Yudanaka te gaan. Hier zie je de sneeuwapen; deze makaken genieten net zo van de ‘onsen’ (de warmwaterbronnen) als wij dat doen. Vooral in de winter, als alles bedekt is met sneeuw, is dit een bijzonder gezicht. De apen zwemmen en ontspannen zich in het warme water. Behalve het zien van de sneeuwapen, kun je hier ook prachtige wandelingen maken.

Deze dagtrip is leuk van december tot en met maart, omdat er dan sneeuw in het park ligt en de apen door de kou naar de warme baden komen. Om het park te bereiken neem je vanaf station Nagano een langzamere trein naar Yudanaka. Vanaf hier neem je de bus richting Kanbayashi onsen (wij zorgen voor de nodige informatie, zodat je precies weet hoe je er moet komen).

Bij de boeking geven we alleen wat praktische informatie mee, zodat je weet hoe je er kunt komen en we een aantal extra tips geven. De kosten die je ter plaatse nog hebt, zijn de vervoerskosten á €23 per persoon (lokale bus en trein). Mocht je je grote bagage nog ergens willen achterlaten, kan dit in een kluis op het station vanaf €2,50. Al deze informatie vind je later uitgebreid terug in de beschrijving. Je kunt de sneeuwapen bezoeken onderweg naar Matsumoto, maar we kunnen ook een overnachting voor je regelen in Yudanaka.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

tokyo
bouwsteen

Let’s go Tokyo!

 • Tokyo
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 490,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kyoto Japan
bouwsteen

Fietsen door verborgen straatjes

 • Kyoto
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 340,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Veters vast in Takayama

 • Takayama - Shirakawago
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 243,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern