Zentuinen en samurai

bouwsteen

  • Reisschema:
    Kanazawa
  • Reisduur:
    3 dagen / 2 nachten
  • Reissom:
    € 249,- p.p. bij 2 personen
Kanazawa aan de westkust van Japan is een aantrekkelijke stad vol cultuur en historie. De stad heeft perfect bewaard gebleven samurai- en geisha-wijken, evenals Kenroku-en: één van de mooiste tuinen van het land, allemaal gecentreerd rond het indrukwekkende kasteel. Huur een fiets of koop een buskaart en hop van Japanse tuin naar de geisha-wijk of de lokale markt. De nabijheid van de zee heeft Kanazawa tot een hotspot voor vis en zeevruchten gemaakt

Dag 1 – Aankomst Kanazawa

Na 2 à 3 uur met de trein vanuit Takayama of Matsumoto bereik je in de loop van de ochtend Kanazawa, waar je twee nachten slaapt. Deze stad was ooit de thuisbasis van vele samurai. Bezoek daarom ook zeker het oude samurai district Nagamachi Buke-Yashiki. Een bijzonder hoogtepunt van Kanazawa is Kenroku-en, een van de meest beroemde Japanse tuinen. Wandelend langs vijvers, watervallen en theehuisjes kom je hier helemaal tot rust.

In Kanazawa verblijf je in een hotel met simpele inrichting, comfortabele en schone kamers. Maar houd er rekening mee dat ook hier de (bad)kamers niet ruim zijn en de bedden kleiner dan je in Europa gewend bent. Het is schoon en de ligging is centraal in de stad, tussen het station en het kasteelpark in. Loop ‘s avonds de wijk Katamachi in. Hier vind je veel van de beste restaurants en bars van de stad. Bestel sushi en bekijk het bruisende nachtleven om je heen.

Dag 2 – Ontdek Kanazawa en omgeving

Het centrum van Kanazawa is gemakkelijk te voet te verkennen, maar er is een regelmatige pendelbus of huur een fiets. De perfect onderhouden Kenroku-en tuinen en Kanazawa castle vormen het middelpunt van de stad. Daaromheen vind je de goed bewaard gebleven samurai- en geisha-wijken.

Kanazawa is heerlijk gelegen aan de kust en heeft een aantal interessante musea. Wij vonden het een aanrader de Omi-cho markt te bezoeken. Loop tussen de lokale bewoners die hun boodschappen inslaan en proef de meest verse vis en zeevruchten

Dag 3 – Vertrek

Na een dag vol cultuur, historie en frisse zeelucht zal je heerlijk slapen. Uitgerust sta je op. Het is vandaag tijd om door te gaan naar je volgende bestemming!

Deze bouwsteen is goed te combineren met