Riksja Travel Colombia

Naar boven

Colombia met kinderen

Individuele familie rondreizen

Familiereis colombia strand

Bouw je individuele reis met kinderen

Rondreis Colombia met kinderen

Een rondreis door Colombia maken met kinderen? Doen! Of je nu met jonge kinderen of tieners reist, Colombia is geschikt voor het hele gezin. Er zijn maar weinig landen die zoveel te bieden hebben als Colombia. Denk aan overweldigende natuur, koloniale steden en tropische stranden. Tieners die van buitenactiviteiten houden, kunnen hier helemaal los gaan: paragliden, raften, abseilen en snorkelen bij bountyeilanden. Ook voor jongere kinderen is genoeg te beleven in Colombia. Leer dat de koffie die papa en mama drinken uit een besje komt, ga op zoek naar slingerapen in de Amazone en trotseer hoge hangbruggen. Voor families hebben we een speciale familiereis Colombia samengesteld waarbij we letten op het reistempo, comfort en familiekamers.

Colombia Parapenten jongen
Colombia Cartagena met kids

Goed om te weten

Veiligheid

Colombia is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een familiereis. Dat is niet zo gek met het imago van onveiligheid en drughandel dat nog aan het land kleeft. Toch is Colombia in opkomst, ook onder families. Steeds meer mensen zien dat het oude imago niet meer terecht is. Het grootste deel van het land, zeker het deel dat voor reizigers interessant is, is goed te bereizen. Uiteraard is het altijd goed om alert te blijven. Laat je kinderen nooit alleen en let op je bezittingen.

Vervoer

Tijdens je familiereis door Colombia verplaats je je voornamelijk met publieke bussen. Deze zijn comfortabel, maar de Colombianen houden ervan om de airo hard aan te zetten. Zorg er dus voor dat je altijd een warm vest en/of dekentje bij de hand hebt. De meeste afstanden zijn groot. Om verre afstanden te overbruggen, regelen we zo nu en dan een binnenlandse vlucht voor je. Goed om te weten: op de meeste kleinere luchthavens zijn weinig winkels en vind je niet altijd wat te eten. Het is dus altijd fijn om zelf iets van koekjes bij je te hebben. Ook regelen we waar nodig privétransfers tijdens je reisroute in Colombia. Ga voor meer informatie naar onze vervoer pagina.

Slaapplekken

Wij werken in Colombia voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Baby’s en kleine kinderen

Voor jonge kinderen is het goed om de reisroute iets aan te passen. Zelf raad ik dan liever aan om alleen Bogotá, Medellín en de Caribische kust te bezoeken. Op deze manier verplaats je je niet al te vaak en zijn de reisafstanden beter te overbruggen. Drinkt je baby nog poedermelk, dan is het aan te raden dit zelf mee te nemen. In Colombia verkopen ze wel poedermelk, maar je weet nooit hoe je kindje op een ander merk reageert. Verder vind je in de supermarkten een groot aanbod fruit en kun je hier brood met verschillende soorten beleg vinden.

Wat betreft de luiers: die kun je prima in Colombia kopen. In de meeste steden heb je grote supermarkten (zoals Exito) waar je tal van merken vindt. In de kleinere plaatsen is de keuze beperkt. Heeft je kindje een gevoelige huid, dan is het aan te raden zelf billendoekjes mee te nemen. Onze ervaring is dat de meeste billendoekjes flink geparfumeerd zijn en niet alle kinderen reageren daar goed op.

Met de kinderen kun je in Colombia prima uit eten gaan. De Colombianen zijn gek op kinderen en vaak staan er naast de typisch Colombiaanse gerechten ook wel bekende maaltijden op het menu. In de meeste restaurants vind je wel een kinderstoeltje.

Colombia rondreis met kinderen

Reistijd

Juli en augustus zijn goede maanden om Colombia te bezoeken. Ben je nog niet aan schoolvakantie gebonden, dan is half december tot en met februari ook een goede periode. Houd er wel rekening mee dat de Colombianen dan ook vakantie hebben. Wil je in deze periode op reis, zorg er dan voor dat je tijdig boekt. Accommodaties zitten dan snel vol.

Voorpret

Aanrader voor tieners: Lonely planet Verboden voor ouders. Het staat vol leuke feitjes over Zuid-Amerika. Benieuwd hoe het is om Bogotá te bezoeken met je gezin? Lees ook de verhalen op het blog Gezinopreis.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Colombia bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

Medellin kabelbaan met kinderen
background-pattern