Riksja Travel Oman

Naar boven

Oman met kinderen

Individuele familie rondreizen

Oman met kinderen rondreis

Bouw je individuele reis met kinderen

Rondreis door Oman met kinderen

Met het gezin een reis door Oman maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Oman is geschikt voor het hele gezin. Op zo’n 8 tot 10 uur vliegen bevind je je in een compleet andere wereld en doordat je relatief dicht bij huis blijft is het tijdsverschil slechts 2 of 3 uur. De beste reistijd voor Oman is in het voor- en najaar. De afstanden in Oman zijn niet groot. Wel zo fijn als je met kinderen reist. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin. Onze kinderen vonden het vooral leuk om in de woestijn de slapen en ’s avonds naar de heldere sterrenhemel te turen. Ongelooflijk hoeveel sterren we zagen! Bekijk onze familiereis Oman; we vertellen je er graag meer over en passen deze graag aan naar je wensen.

Reisperiode

Oman is ideaal als tussendoor-vakantie in het voor- of najaar, vanaf oktober tot en met april. In de schoolvakanties reis je het beste naar Oman in de herfstvakantie, kerstvakantie en voorjaarsvakantie. De hoogtepunten van Oman kun je prima zien in 8 tot 15 dagen. Reizen naar Oman in de meivakantie is ook mogelijk, alleen raden we dan een lager reistempo aan, omdat het erg warm kan zijn.

familiereis Oman
woestijn Oman Wahiba Sands

Vervoer

Je reist met eigen huurauto. Met een huurauto heb je namelijk de meeste vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Omdat de wegen vrij goed zijn en de bewegwijzering duidelijk is, vonden wij deze vrijheid heel fijn. Ook als je onderweg wilt stoppen bij een plaatsje of natuur-hoogtepunt, kun je dat ten alle tijden doen. Voor de kinderen hadden wij verschillende boeken en filmpjes bij ons, waardoor zij zich geen moment hebben verveeld.

Slaapplekken

Over het algemeen zijn de hotels eenvoudig en met een vleugje Arabische kitsch. Verwacht geen luxe, maar nette kamers met niet teveel poespas. Wij werken in Oman voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Jebel Shams in Oman met kinderen

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Oman bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern