Riksja Suriname

Naar boven

Gezondheid in Suriname

Voorbereid op reis

Informatie Suriname

Gezondheid tijdens je reis

Vaccinaties Suriname

Er gelden verschillende gezondheidsrisico’s voor Suriname en daarom is het verstandig om voor vertrek een aantal maatregelen te nemen. Zo is een gele koorts vaccinatie verplicht en je moet dit dus ook kunnen aantonen middels een vaccinatieboekje. Ook worden DTP en Hepatitis A altijd aangeraden, ongeacht hoelang je gaat. Mocht je in het verleden vaker hebben gereisd buiten Europa, dan is de kans aanwezig dat je deze twee vaccinaties al hebt gekregen. Ga je langer dan drie maanden, dan wordt ook Hepatitis B aangeraden. Vraag dit altijd na bij professionals, zodat je de juiste vaccinaties krijgt.

Malaria in Suriname

Hoewel het grootste gedeelte van Suriname malariavrij is, komt er in het uiterste oosten van het land wel malaria voor. Ook tijdens onze rondreizen bezoek je dit gebied en daarom dien je maatregelen tegen malaria te nemen. Laat je altijd voorlichten door iemand van de GGD, een reiskliniek, een huisarts of een tropencentrum om te bespreken welke soort pil je het beste kunt slikken en voor hoelang. Zij kunnen je daarbij ook goed informeren over de benodigde vaccinaties en zij beschikken altijd over up-to-date informatie. Aan hen kun je al je vragen stellen en doe dit dan ook vooral.

Medicijngebruik

Als je medicijnen slikt, kun je een bijsluiter en een medisch certificaat meenemen die je van je huisarts krijgt. Dit laatste betreft een verklaring voor welk medicijn je gebruikt en waarom. Neem ook voor de zekerheid extra medicijnen mee, voor het geval je ergens zonder medicijnen komt te zitten.

Voorkom uitdroging

Alhoewel het erg vochtig is in Suriname vanwege de vele neerslag, kunnen de temperaturen hoog oplopen en kan de zon erg fel zijn. Daarom is het verstandig om voldoende water te drinken om uitdroging tegen te gaan. Om toch te voorkomen dat je uitdroging oploopt, kun je ORS van huis meenemen. Maar dit medicijn helpt ook tegen voedselvergiftiging. ORS helpt bij vochtherstel en zo heb je minder kans om ziek te worden op reis.

Gezondheidszorg Suriname

Verwacht in Suriname geen medische zorg van hoog niveau. Alleen in Paramaribo kun je terecht voor eerstehulpverlening en zorg, maar buiten de hoofdstad kun je hier niet op rekenen. Daarom is het ook zeer aan te bevelen om een goede reisverzekering af te sluiten die in ieder geval de medische kosten dekt. Denk bijvoorbeeld aan vervoer dat ingezet dient te worden om je op te halen als iets je overkomt. Mocht het voorkomen dat je medische hulp nodig hebt, neem dan contact op met je verzekering.

background-pattern