Riksja Travel Suriname

Naar boven

Suriname met kinderen

Individuele familie rondreizen

Bouw je individuele reis met kinderen

Met het gezin een reis naar Suriname maken? Doen! Cross met een jeep de jungle door, ga ziplinen, kajakken of kook je eigen roti. Maak kennis met een mix van etnische groepen en spot exotische dieren als kapucijnapen en kaaimannen. Handig: je kan overal gewoon Nederlands praten! Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin. Onze reisexperts hebben voor Suriname speciaal een familiereis samengesteld, waarbij leuke activiteiten en excursies worden afgewisseld met lekker relaxen. Leuk voor het hele gezin!

Suriname is vanwege de lange afstanden en malaria vooral geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen. Reis je met kleine kinderen en ben je op zoek naar jungle ervaring, denk dan eens aan Costa Rica.

roadtrip tijdens je Suriname natuurreis
Vissen in Suriname

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Suriname voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Reisperiode
In Suriname is het het hele jaar warm, met temperaturen rond de 31 graden. Vaak valt er van april tot half augustus in de namiddag een korte maar hevige bui, daarna is het weer droog en is er niets aan de hand. Wel heb je ook in dit seizoen de mogelijkheid om de zeeschildpadden hun eieren te zien leggen. Vanaf half augustus tot begin december is het droge seizoen.

Vervoer
Je reist zowel met eigen huurauto als met transfers, afhankelijk van welke reis je gaat maken. De avonturiers onder ons kunnen ook in een 4×4 zelf door de jungle te crossen. Aanrader met tieners!

Gezondheid
In bepaalde delen van het Surinaamse binnenland komen muggen voor die malaria overbrengen. Neem dus altijd contact op met een medische instantie die jullie daarin het beste kunnen adviseren.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Suriname bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

uitzichten tijdens je Suriname rondreis
background-pattern