Naar boven

India met kinderen

Reizen met kinderen

India met kinderen

Bouw je India familiereis

Naar India met kinderen? Doen! Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt maar het is geschikt voor het hele gezin, of je nu met kleine kinderen reist of met tieners.

Vooral het rustigere zuiden met tropische stranden en backwaters waar je op zoek gaat naar wilde olifanten. Maar ook in het noorden met wat meer rust hier en daar kunnen we een mooie route voor je samenstellen. Hobbel op de rug van een kameel, slaap een nacht in de woestijn of laat de fantasie van je kind helemaal los gaan in de sprookjesachtige paleizen.

India met kinderen
India met kinderen

Goed om te weten

Je eigen auto met chauffeur
Je reist met een auto met chauffeur dus je hebt alle tijd om je samen met de kinderen te verbazen over koeien die kriskas oversteken en de kleurrijke chaos. De chauffeur is steeds dezelfde, dus de kinderen hoeven niet steeds opnieuw te wennen. Afhankelijk van je route reis je soms met een nachttrein. Kinderen vinden het stapelbedjes vaak een leuk avontuur. Doe je dit liever niet? Dan zijn er ook alternatieven. Kinderzitjes zijn in India niet gebruikelijk. Vind je dit belangrijk dan is Bubblebum een goed alternatief wat je vanuit Nederland kan meenemen (geschikt voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar).

Reisafstanden
Reisafstanden in India zijn groot, reisdagen van circa vijf a zes uur zijn geen uitzondering. Natuurlijk is er onderweg genoeg te zien, maar stel je er wel op in. Wij merkten ook dat wij tijdens onze reis behoorlijk op ons eigen reisgezelschap waren aangewezen, je komt dus maar weinig andere gezinnen tegen.

Slaapplekken
Wij werken in India voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken. Heeft je kind nog een babybedje nodig, dan raden wij je aan om zelf een deryan tentje mee te nemen.

India met kinderen
India met kinderen

Zwembaden
Tijdens je India rondreis heb je niet overal een zwembad, maar we kunnen wel een mooie route met her en der een zwembad inplannen. Juist op de meer relaxte plekken met zwembad is het leuk om wat meer rust in de reis in te bouwen. Zo is reizen naar India met kinderen voor iedereen aangenaam.

Hygiëne/gezondheid
Misschien wel een van de eerste punten waar je als familie aan denkt bij een reis door India. Niet zo gek met uitdrukkingen als ‘Delhi Belly’. De afgelopen jaren is er echter veel veranderd. Je hebt in India hele goede restaurants en zo lang je niet bij straatstalletjes eet, hoeft je niet te bang te zijn voor hygiëne.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast India bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern