Inspiratie voor je vakantie in India

Streep de Taj Mahal van je bucketlist af, dompel je onder in de heilige stad Varanasi aan de Ganges en eet de beste Indiase curry die je ooit gehad hebt. Wij hebben de beste plekjes in India alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele India reis samen.

Onze favoriete plekken

Streep de Taj Mahal van je bucketlist af

Wie aan India denkt, denkt aan de Taj Mahal. Dit prachtige en imposante bouwwerk is een wit, marmeren mausoleum gebouwd door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw. Het is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld én is een van de nieuwe zeven wereldwonderen (ook wel ‘New 7 Wonders of the World’ genoemd). De Taj Mahal wordt gezien als een ultieme ode aan de liefde. Je mag het gebouw zelf niet betreden, maar ook van een afstand is het beeldschoon. Het is hier altijd druk dus probeer je bezoek zo vroeg mogelijk te plannen. Vooral tijdens de zonsopgang en zonsondergang krijgt het gebouw een prachtige gloed. Met onze bouwsteen Wereldwonderroute Jaipur – Agra bezoek je zelf de Taj Mahal!

vakantie india
regio india

De heilige rivier

De Ganges is voor Indiërs de bron van leven en dood. De pelgrims wassen zich in het water, poetsen er hun tanden en doen er hun was. Maar aan de trappen (ghats) naar de rivier worden ook publieke crematies gehouden: als het lichaam wordt teruggegeven aan de Ganges is dit de ultieme beloning voor de hindoes. Heftig, maar ook heel erg bijzonder. In Varanasi vaar je net voor zonsopgang met een boot over de Ganges en ben je getuige van alle rituelen die de Indiërs uitvoeren aan de oever. Ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende dingen die je in India zult ervaren.

Beleef Bollywood

In India vind je de grootste filmindustrie ter wereld: Bollywood. De naam is een samenvoeging van Hollywood en Bombay, de stad waar de meeste Indiase films worden opgenomen. Wereldwijd worden de meeste films geproduceerd in India en de de producties genieten niet alleen in eigen land, maar ook ver daarbuiten grote populariteit. Er zijn dan ook tig bioscopen te vinden, de een nog mooier dan de andere. Ze trekken een heel breed publiek: van baby’s tot bejaarden en alles daartussen, van alle sociale klassen. Voor veel Indiërs is het een leuk uitje dat soms ook een beetje afleiding biedt van het harde leven dat ze leiden maar ook toeristen mogen een avondje Bollywood niet missen. Het is een hele beleving vol muziek, dans en entertainment, want het gaat er nogal wat anders aan toe dan bij ons in de bioscoop… In onze Bollywood-blog lees je meer over dit fenomeen!

vakantie india

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in India? En wat is de beste reistijd voor je vakantie in India? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je India-reis.