Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in India

Streep de Taj Mahal van je bucketlist af, dompel je onder in de heilige stad Varanasi aan de Ganges en eet de beste Indiase curry die je ooit gegeten hebt. We hebben de beste plekjes in India alvast voor je uitgezocht en helpen je graag om jouw ideale reis naar India werkelijkheid te laten worden. Je slaapt weg van de massa in unieke accommodaties die wij zelf voor je hebben uitgezocht. Slaap in Jaipur in een heus Maharadjapaleis of overnacht in een karakterstiek en koloniaal hotel in Kerala. Op deze pagina vind je volop inspiratie voor jouw vakantie in India. Kijk snel verder en stel je eigen India-reis samen.
Decorative torn edge
vakantie india
vakantie india

Een India vakantie kun je zo afwisselend maken als je zelf wilt. Stel je eigen individuele reis samen op basis van jouw wensen met onze India bouwstenen.

vakantie india

Start je reis in Jaipur voor de eerste fotogenieke momenten van je reis.

regio india
vakantie india

Met onze Himalaya bouwstenen zie je besneeuwde bergtoppen en bijzondere kloosters.

vakantie india

Aan het einde van je Zuid India vakantie kun je nog even lekker ontspannen aan het strand, bijvoorbeeld van Goa.

vakantie india

In het zuiden van India spot je olifanten vanuit je jeep.

Onze favoriete plekken

Streep de Taj Mahal van je bucketlist af

Wie aan India denkt, denkt aan de Taj Mahal. Dit imposante bouwwerk is een wit, marmeren mausoleum gebouwd door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw. Het is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld én is een van de nieuwe zeven wereldwonderen (ook wel ‘New 7 Wonders of the World’ genoemd). De Taj Mahal wordt gezien als een ultieme ode aan de liefde. Je mag het gebouw zelf niet betreden, maar ook van een afstand is ze beeldschoon. Het is hier altijd druk dus probeer je bezoek zo vroeg mogelijk te plannen. Vooral tijdens de zonsopgang en zonsondergang krijgt het gebouw een prachtige gloed. Met onze bouwsteen Wereldwonderroute Jaipur – Agra bezoek je zelf de Taj Mahal!

vakantie india
regio india

De heilige rivier

De Ganges is voor Indiërs de bron van leven en dood. De pelgrims wassen zich in het water, poetsen er hun tanden en doen er hun was. Maar aan de trappen (ghats) naar de rivier worden ook publieke crematies gehouden: als het lichaam wordt teruggegeven aan de Ganges is dit de ultieme beloning voor de hindoes. Heftig, maar ook heel erg bijzonder. In Varanasi vaar je net voor zonsopgang met een boot over de Ganges en ben je getuige van alle rituelen die de Indiërs uitvoeren aan de oever. Ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende dingen die je op je vakantie in India zult ervaren.

Beleef Bollywood

In India vind je de grootste filmindustrie ter wereld: Bollywood. Ja, je leest het goed. Deze filmindustrie is nog groter dan Hollywood. De naam is een samenvoeging van Hollywood en Bombay, de stad waar de meeste Indiase films worden opgenomen. De producties genieten niet alleen populariteit in eigen land, maar ook ver daarbuiten. In de stad zijn tig bioscopen te vinden, de één nog mooier dan de andere. Ze trekken een heel breed publiek: van baby’s tot bejaarden en alles daartussen. Alle Indiërs houden van Bollywood. Voor velen is het een uitje dat soms ook een beetje afleiding biedt van het harde leven dat ze leiden, maar ook jij als reiziger mag een avondje Bollywood niet missen. Het is een hele beleving vol muziek, dans en entertainment. Geen klassieke bioscoopavond met popcorn dus, maar een spektakel op zich. Op onze Bollywood-blog lees je meer over dit fenomeen!

vakantie india

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je echt bezocht hebben in India? Wat is de beste reistijd voor je vakantie in India? Dit en meer lees je op onze blog terug. Alles ter inspiratie of ter voorbereiding op jouw India-reis!

background-pattern