Naar boven

Visum India

Voorbereid op reis

India reisblog

Reispapieren

Ga je met Riksja India op reis, dan moet je zelf je India visum aanvragen. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in India. Je moet een aantal documenten invullen en aanleveren en foto’s met specifieke afmetingen laten maken, dus begin tijdig met de voorbereidingen.

Tegenwoordig is het mogelijk om visum voor India online aan te vragen met een e-visum. Voordeel is dat je dan alles online kunt regelen en niet zelf naar een van de application centers hoeft. Je kunt een e-visum minimaal 4 dagen en maximaal 30 dagen voor de vertrekdatum aanvragen (single entry). Na aanvraag krijg je een bevestigingsmail en bij aankomst op de luchthaven krijg je het echte visum voor India in je paspoort geplakt. Houd er rekening mee dat het kan zijn dat je bij aankomst langer de tijd nodig hebt om de douane door te komen, omdat je in een aparte rij voor het e-visum moet gaan staan.

Geld India-Jaipur

Je kunt ook vooraf je India visum aanvragen bij het India Visa & Consular Application Centre. Onze reizigers in België kunnen terecht bij de Indiase Ambassade in Brussel. Je kunt een aanvraag doen door alle benodigde papieren in te leveren en te betalen aan de balie.

Voor hulp bij het aanvragen van India visa of een koeriersdienst kun je ook terecht bij een visumbureau. Nederlanders kunnen terecht bij de Nederlandse Visumcentrale en Belgen bij de Belgische Visumcentrale. Let op: de visumcentrale helpt je bij het voorbereiden van al je papieren, maar je moet alsnog zelf je aanvraag doen bij het India Visa & Consular Application Center. Je betaalt dus voor de service van de hulp, niet voor het laten regelen van het visum zelf.

De regels en benodigdheden voor een visumaanvraag veranderen regelmatig. Wij zijn daarom niet aansprakelijk voor de juistheid van deze informatie. Als je vragen over je visum hebt raden we je daarom aan om contact op te nemen met de ambassade of een visumbureau. Zij zijn op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en kunnen je hier het beste mee helpen.

background-pattern