Naar boven

Overnachten in India

Vervoer & verblijf

Overnachten in India
Overnachten in India

Waar slaap je?

Overnachten in India? Bij Riksja India slaap je zoveel mogelijk in karakteristieke accommodaties die passen bij de plek waar je op dat moment bent. We hebben gezocht naar sfeervolle kleinschalige hotels met persoonlijke sfeer en karakter. In de majesteuze steden van Rajasthan, waar felgekleurde sari’s en tulbanden het straatbeeld domineren, verblijf je bijvoorbeeld in omgebouwde paleizen of forten. Maar dat kan ook in een kleihut op het platteland. In het zuiden slaap je in bungalows, stijlvolle landhuizen, homestays of jungle lodges.

De meeste verblijven zijn gekozen omdat we ze bijzonder vinden, bijvoorbeeld qua sfeer of locatie (in Varanasi is een hotel aan de Ganges bijvoorbeeld voor ons een must) of omdat een verblijfplaats het meest praktisch is op een bepaalde plek. Verder hebben we vooral gelet op de vriendelijkheid en servicegerichtheid van het personeel, hygiëne en een goede prijs/kwaliteit-verhouding. We hebben de accommodaties allemaal zelf bezocht en uitgekozen en helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes.

Karakteristieke accommodaties

Schone, sfeervolle en verzorgde accommodaties op een goede locatie. De meeste overnachtingsplaatsen van Riksja India vallen in deze groep. Ze variëren van goede en sfeervolle haveli’s, de trots van de Marwari handelsheren met prachtige decoraties, romantisch ingericht en vaak met hemelbedden tot sfeervolle jungle lodges midden in een nationaal park. Maar ook comfortabele hotels dichtbij de bezienswaardigheden, waar wij in steden als Delhi en Bangalore het liefst verblijven. In de Himalayaregio Ladakh en Sikkim zijn je hotels wat eenvoudiger, maar dat hoort bij de streek. Hier slaap je in Tibetaanse en Bhutanese sferen, met witgepleisterde vierkante hotels met fantastische uitzichten over de bergachtige omgeving.

Special stay

Bij sommige bouwstenen hebben we hele bijzondere accommodaties gevonden, die iets duurder zijn dan degene die we normaal aanbieden, maar dan overnacht je ook echt bijzonder. Easy Going bij de Maharadja’s van Jaipur is zo’n bouwsteen waar je overnacht in een heus Maharadjapaleis, met veel grandeur en elegantie. Hier voel je je de koning te rijk, als je langs de muurschilderingen van de ‘audience hall’ loopt of je rust vindt in de paleistuin. In Zuid-India bieden we de optie om in heritage hotels te slapen, zoals in de bouwsteen Silk tour to Kerala. Je overnacht dan in koloniale hotels, met zware houten meubels en soms zelfs een hemelbed. Deze hotels hebben ook vaak een zwembad.

Beleef back to basic

Simpel, maar redelijk comfortabel en sfeervol. Zo slaap je tijdens de bouwsteen Exotische stranden van Goa in een natuurhuisje in de lagune, ons favoriete plekje aan het strand van Goa. Je bungalow van bamboe beschikt over een eenvoudige badkamer en staat onder wuivende palmbomen. Je bijzondere verblijf op de houseboot in de backwaters van Kerala valt ook onder deze categorie; eenvoudig, maar heerlijke rustig dobberen in een tropische omgeving. In Ranthambore NP slaap je in vooropgezette safaritenten, waar wij het echte expeditiegevoel kregen op zoek naar wilde tijgers. Natuurlijk horen ook de Indiase nachttreinen in deze categorie: simpel en niet altijd goed voor een lange nacht slapen, maar in onze ogen wel een must voor wie India wil beleven.

background-pattern