Naar boven

Reisroutes door India

Algemene informatie

Route-advies voor je India vakantie

India is een groot en veelzijdig land en er zijn vele keuzes te maken. Tijdens je India vakantie met Riksja India reis je op individuele wijze door het land. Je gaat op pad met een privéchauffeur, trein, boot of kameel en komt langs de meest intrigerende plaatsen. Wij regelen onderweg overnachtingen in kleinschalige hotels en bijzondere excursies voor je. Welke route het gaat worden is niet alleen afhankelijk van wat je zelf leuk vindt maar ook van het klimaat in de periode waarin je wilt reizen. Wil je weten waar de bouwstenen en/of rondreizen liggen?

Op deze site staan India bouwstenen (korte reizen van 2 tot 5 dagen) waarmee je je eigen India vakantie samenstelt. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele India rondreizen. In combinatie met je India rondreis bieden we ook passende internationale vliegtickets aan. Bij het samenstellen van de India vakantie word je geholpen door reisspecialisten met kennis en passie voor India. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort.

Noord-India

In het noorden van India vind je veel hoogtepunten van het land. Denk maar eens aan de beroemde Taj Mahal, Varanasi aan de heilige rivier de Ganges en de deelstaat Rajasthan met zijn sfeervolle forten en haveli’s. Blijf je in het noorden dan kun je een rondreis maken die begint in Delhi en ook weer in Delhi eindigt. Het voordeel is dat er veel voordelige vluchten naar Delhi gaan, zowel directe vluchten als vluchten met overstap.

Het beste startpunt voor je Noord-India reis vinden wij de stad Jaipur. Dit is een geweldige stad om te zijn en fijner om je reis mee te beginnen dan Delhi. Je kunt beginnen met een Easy Going die je na aankomst meteen naar Jaipur zal brengen.

Je kunt vervolgens kiezen voor de woestijnprovincie Rajasthan waar de bont gekleurde kleding fel afsteekt tegen het pastelkleurige landschap. De bouwsteen kamelen en kastelen laat je kennis maken met de hoogtepunten van Rajasthan.

Na je Rajasthan ervaring, of direct al na Jaipur, kun je rechts afslaan op weg naar beroemde monumenten zoals de Taj Mahal, die je absoluut niet mag missen. Hier kun je met de bouwsteen Wereldwonderroute gemakkelijk naar toe reizen. Ten oosten van Agra ligt weer een ander fenomeen, de mystieke stad Varanasi. Hier kun je beter niet mee beginnen omdat het is stad waar je veel heftige indrukken op zal doen en het is aan te raden om eerst een beetje in te swingen in India voordat je hier naar toe gaat.

De meest logische route Ladakh, Sikkim en Nepal

Een hele andere kant van Noord-India en wat meer off-the-road, vind je in het uiterste noorden, tegen het Himalaya gebergte aan. Hoe noordelijker je hier komt hoe meer je het gevoel krijgt in Tibet of Bhutan te zijn beland. Wanneer je vanuit Delhi noordwaarts reist verandert het landschap in een rap tempo en maken bonte sari’s, heilige koeien en forten plaats voor monniken in rode gewaden, kleurrijke gebedsvlaggen en kloosters. De provincies Ladakh en Sikkim zijn gemakkelijk te combineren met de overige bouwstenen in Noord-India.

Delhi is verder een uitstekende uitvalsbasis voor een vakantie naar Nepal. Hier kun je korte bouwstenen doen in de vallei van Kathmandu of deze combineren met de neushoorns van het Chitwan Nationaal park, een vlucht naar de Mount Everest of een trekking in de bergen. Je kunt daarna weer naar Delhi terugvliegen.

Regio India

De meest logische route Zuid-India

Het noorden van India biedt al zoveel mogelijkheden dat veel reizigers het voor de eerste reis bij het noorden houden. Een combinatie met het zuiden is natuurlijk ook mogelijk, als je bijvoorbeeld je reis wilt afsluiten op een lekker strand. Je kunt hiervoor naar Goa, Kerala of helemaal door naar de Malediven. Houd hierbij wel rekening met het klimaat in de periode waarin je reist.

Het zuiden biedt ook voldoende mogelijkheden voor een complete reis. Naast relaxte stranden vind je in Kerala de backwaters waar je een nacht op een house boat slaapt, jungle waar je allerlei dieren kunt spotten, theeplantages en de mooiste tempels. Je kunt je reis ontspannen afsluiten met een ayurvedische massage in Kovalam. Het zuiden laat ons weer een heel andere kant van India zien, waarbij je cultuur en natuur heel goed kunt combineren.

Vervoer in India

Onze rondreizen zijn individueel. Ga je met ons naar India dan reis je voornamelijk met auto met privéchauffeur. In een hectisch land als India is het fijn dat het vervoer vooraf is geregeld en je vertrouwde chauffeur je komt ophalen en netjes overal naartoe brengt. Zo heb je het gemak van vooraf geregeld vervoer, maar heb je ook de vrijheid om onderweg te stoppen waar je wilt om wat te eten, te drinken of naar het toilet te gaan. Onze chauffeurs zijn betrouwbaar en hebben een veilige rijstijl.

Op een paar trajecten kun je een dagtrein nemen. Leuk om India eens vanaf de rails te zien in plaats vanaf de weg. Voor langere afstanden raden we je aan om een binnenlandse vlucht of een (nacht-)trein te nemen. De trein is een leuke afwisseling tijdens de reis. Wij vinden het een leuke manier om in contact te komen met de Indiërs. Meer over vervoer lees je hier.

Aanvullende informatie India

Wij werken al jarenlang samen met een Engelssprekende lokale partner die in India is gevestigd. Mocht er tijdens je reis iets voorvallen waarvoor je hulp nodig hebt, is een fijn idee een noodnummer te hebben dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Onze reisspecialisten van Riksja India hebben zelf gereisd in India en staan je graag bij met advies. Bel of mail ons even voor vragen of stel je reis samen in Mijn reisplan.

background-pattern