Naar boven

Autohuur Albanië

Vervoer & verblijf

albanie-offroad-huurauto
Queparo historisch dorp Albanese Riviera

Ontdek Albanië individueel met de auto

De mooiste manier om Albanië te ervaren is met de auto. Zo kom je tijdens je rondreis gemakkelijk buiten de gebaande paden en ben je niet afhankelijk van anderen. Je self-drive rondreis door Albanië is enorm afwisselend. Het ene moment rijd je over rechte wegen, het volgende slinger je door een bergachtig gebied. Maak op je gemak fotostops en pak sandwiches in voor een picknicklunch op een schilderachtige plek.

Verkeer in Albanië

De wegen zijn redelijk goed, maar houd er rekening mee dat autorijden in Albanië iets avontuurlijker is dan in andere Europese landen. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het verbeteren van de wegen, maar buiten de hoofdwegen komen kuilen nog veel voor. Je kunt ook dieren en niet-gemotoriseerd verkeer op de weg tegenkomen, dus wees altijd alert. Buiten de grote steden is het vaak vrij rustig op straat. In Tirana daarentegen kan het soms chaotisch worden; je kunt ervoor kiezen om je huurauto pas na je bezoek aan Tirana op te halen. Onze belangrijkste tip is om mee te gaan met het verkeer, de regels lijken soms ver te zoeken, maar iedereen let heel goed op elkaar.

Als autorijden te spannend voor je is, kunnen we je ook een auto met privéchauffeur boeken voor je hele Albanië-reis.

Autoverhuur

De huurauto is nog niet inbegrepen in de reizen naar Albanië, maar we voegen deze graag toe aan je reis. We werken samen met één van de grootste autoverhuurbedrijven om de meest concurrerende prijzen, hoge beschikbaarheid en veilige huurvoorwaarden te garanderen.

Onze reisspecialisten adviseren je graag over de mogelijkheden.

Goed om te weten

De tijden die Google Maps tussen locaties laat zien kun je beter met een half uur of een uur verlengen.

Over het algemeen is het geen probleem om met een huurauto de grens over te gaan. Houd er echter rekening mee dat de grensovergang vooraf aan de autoverhuurder moet worden doorgegeven en dat je de relevante documenten nodig heeft. Laat het ons daarom weten als je van plan bent om bijvoorbeeld Noord-Macedonië te bezoeken; wij regelen graag de relevante documenten voor je.

background-pattern