ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo
Menu background

Naar boven

swaziland heuvels hero

Dwars door Swaziland (eSwatini)

bouwsteen

 • Reisschema:
  eSwatini (voorheen Swaziland)
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  ontbijt
Koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland): een koning met veertien vrouwen en talloze krijgers, platteland met hutjes, een traditionele, levendige cultuur en natuurparken. Je zult zien; het is een heel andere wereld vergeleken met het buurland. Je slaapt in een sfeervol en kleinschalig guesthouse net buiten een eSwatini natuurpark. Je bent hier twee nachten zodat je kunt bijkomen van de safari-indrukken. Dit extra nachtje geeft je naast rust, ook de tijd om dit koninkrijk te leren kennen. Maak een wandeling in het natuurpark, huur een mountainbike of ga per paard op zoek naar wildlife. Echt groot wild zit hier niet, dus je kunt er veilig op uit.
swaziland dans
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst koninkrijk Swaziland

reistijd circa 3 uur, 275 km

Je verlaat Kruger en rijdt richting Swaziland. Bij de grensovergang krijg je de nodige stempels in je paspoort waarna je een ander land binnenrijdt. Via de bergketens Piggs Peak en de drukke en rommelig aandoende hoofdstad Mbabane, kom je aan bij je guesthouse. Je guesthouse is gelegen in de heuvels van een Swaziland natuurpark. We werken in de omgeving met verschillende kleinschalige guesthouses, waar soms een fijn zwembadje aanwezig is om even rustig bij te komen van de safariavonturen. ’s Avonds hoef je niet ver, want je eet een hapje in je guesthouse.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vrije besteding in koninkrijk Swaziland

Breng een bezoek aan het Mlilwane Park, het grootste nationale park van Swaziland zonder gemotoriseerd vervoer. Onderweg zie je klein wild: zebra’s, antilopen, zwijntjes en veel vogels. Je kunt ook kiezen voor een paardrijrit (ook voor beginners) of een mountainbiketrip om de omgeving op een andere manier te verkennen.

Van al dat bewegen krijg je trek! Bezoek de lokale markt voor lekkernijen zoals mielie (maisbrood). Onderaan deze bouwsteen staan enkele woorden in de lokale siSwati-taal. Zo raak je gemakkelijk aan de praat met de marktlui.

Decorative torn edge

Dag 3 – Koninkrijk Swaziland – St. Lucia

reistijd circa 5 uur, 350 km

Je verlaat Swaziland en rijdt naar het zuiden langs Manzini en Big Bend (grote bocht) naar de grens van Zuid-Afrika. Vanaf hier kun je de reis vervolgen met onze bouwsteen in St. Lucia. Maak een bootsafari op zoek naar knorrende nijlpaarden en krokodillen op de oevers.

Een paar woordjes siSwati:
Hallo = Sawubona Dag = Hamba Kahle
Hoe gaat het? = Kunja Het gaat goed = Ngikhona
Dank je = Ngiyabonga Ja/nee = Yebo/Cha

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Dwars door Swaziland (eSwatini)

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Optionele excursie: wild spotten te paard

 • Reissom:
  € 55,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  paardrijden inclusief gids

Zin in een originele excursie? Trek te paard over de glooiende heuvels van dit prachtige land. Het is een heel andere beleving om klein wild te spotten te paard. Daarnaast is het wild ook makkelijker benaderbaar te paard. Met een gids voorop hobbel je over rode zandpaden, door het dorre grasland en over smalle beekjes. Hij vertelt je alles over de cultuur van de Swazi en spot wild dat je zelf al snel over het hoofd zou zien. De tocht is geschikt voor beginnende en ervaren ruiters.

Decorative torn edge
Variant
2

Optionele excursie: fietshuur in Mlilwane

 • Reissom:
  € 20,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 uur fietshuur zonder begeleiding

Ontdek de groene route door de Ezulwini Vallei op de fiets! In het Mlilwane natuurreservaat kun je o.a. giraffen, zebra’s, luipaarden en koedoes tegen komen. Fiets over zandwegen en ga op zoek naar dit kleine wild. Vergeet ook niet om verder te kijken, want dit is qua natuur ook een prachtig natuurgebied. Glooiende heuvels, rotsachtige bergen en kleine meertjes.

Decorative torn edge
bijzonder overnachten in swaziland
swaziland hutje
Variant
3

Verander je verblijf: bijsonder plekkie traditioneel bijenkorfhuisje

 • Reissom:
  € 98,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in traditioneel bijenkorfhuisje in het Mlilwane park inclusief ontbijt

Overnacht in een traditioneel bijenkorfhuisje in het Mlilwane Park. Je slaapt in een Swazi-hut van riet in de vorm van een bijenkorf. Het is eenvoudig, maar geeft een indruk van hoe de Swazi leven. Het is iets aangepast voor toeristen: twee bedden, elektra, een klamboe en (eenvoudig) sanitair. Een toeristische overnachting, maar wij vonden het de moeite waard.

Decorative torn edge
Koloniale lodge Mlilwane, Swaziland
Variant
4

Verander je verblijf: bijsonder plekkie koloniale lodge

 • Reissom:
  € 190,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in koloniale lodge in het Mlilwane Park inclusief ontbijt & diner

Wil je liever in het Mlilwane Park zelf verblijven, dan bieden we hier tevens een verblijf in een speciale lodge aan gelegen in de heuvels van het nationale park. Het is een klassieke lodge, mooi gelegen in de groene heuvels middenin het Mlilwane National Park. Zodra je een voet over de drempel zet, wandel je de koloniale tijd uit en de vervlogen jaren binnen. Je wordt verwelkomd door een foto (met handtekening) van Prins Bernard die hier regelmatig te gast was.

Decorative torn edge
Familie-lodge in Swaziland

Familie-lodge in Swaziland

Guesthouse met zwembad in Swaziland

Guesthouse met zwembad in Swaziland

Variant
5

Verander je verblijf: verblijf in eenvoudig guesthouse

 • Reissom:
  € 60,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in een eenvoudig guesthouse inclusief ontbijt

Liever wat besparen op je rondreis, maar nog steeds sfeervol verblijven? Kies dan voor deze slaapplek. Je verblijft in een eenvoudig guesthouse bij een van de natuurparken van Swaziland. De kamers zijn eenvoudig ingerichte, kleine hoekhuisjes. Je slaapt hier onder een traditioneel gevlochten dak net als in de bijenkorfhuisjes. Ondanks dat het een eenvoudig guesthouse is, is het ontbijt inbegrepen en is er een restaurant én een zwembad.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

st lucia zuid afrika
bouwsteen

St. Lucia nijlpaarden bootsafari

 • St. Lucia Wetlands - Hluhluwe NP
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 177,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Swazi safari in Mkhaya Game Reserve

 • Mkhaya Game Reserve
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 415,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern