Menu background

Naar boven

Lesotho Mountain Trail

bouwsteen

 • Reisschema:
  Golden Gate National Park - Lesotho
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 305,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. paardrijtocht
Lesotho is een koninkrijk binnen de landsgrenzen van Zuid-Afrika. Afgelegen in het hooggebergte en weinig bezocht door massatoerisme. Hier ervaar je puur Afrika. Maak kennis met de Basotho: lokale herders te paard, gewikkeld in dikke dekens. Zij nemen je mee op een paardrijdtocht en laten je hun land zien. Trotseer bergpassen, watervallen en kloven. We organiseren deze trail in samenwerking met de lokale bevolking en de opbrengsten dragen bij aan de ontwikkeling van het gebied.
Lesotho - Zuid-Afrika reizen
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Golden Gate National Park

reistijd circa 350 km

Je haalt de auto op bij de luchthaven van Johannesburg of Pretoria of Durban en vertrekt naar Golden Gate Highlands National Park, een park van zo’n 12.000 hectare aan de voet van de Maluti-bergen. Majestueuze zandsteenkliffen (zoals hier op het plaatje), beboste valleien en open vlakten wisselen elkaar af. Je verblijft in het restcamp in eenvoudige huisjes/chalets op basis van logies. Het camp beschikt over een restaurant en prima zwembad (met glijbaan!) in de vorm van een bergwaterpoel, ideaal om lekker af te koelen na een warme trekking. Je hebt vanmiddag de tijd om in de frisse berglucht een korte trekking te doen (treks van één tot vijf uur) of game drives (zebra, bushbuck) in je eigen auto. In het park zijn ook San- en Bushmanrotstekeningen te vinden. Verder kun je er tennissen en paardrijden.

Decorative torn edge

Dag 2 – Golden Gate Park – Lesotho

reistijd circa 350 km

Vandaag rijd je via de grens bij Peka het voormalige thuisland Lesotho binnen. Lesotho ligt ingesloten door Zuid-Afrika en ligt in zijn geheel 1000 meter boven de zeespiegel. Het dankt daaraan de naam ‘Kingdom in the Sky’. Lesotho bestaat voornamelijk uit het Malotigebergte.

Je verblijft in het westelijke deel van Lesotho. Dit deel van het land wordt met zijn dorpjes en watervallen ook wel de Valley of Paradise genoemd. Je verblijft in een gezellige lodge, waarvandaan je kennis maakt met de natuur en cultuur van het land.

Decorative torn edge

Dag 3 – Lesotho

Je start met een dagtrip per pony naar de Botsoela Waterval en de Bushman Paintings. Onderweg kom je langs verschillende kleine Basothodorpen en zie je schaapherders die achter hun kuddes lopen. Rij-ervaring is niet noodzakelijk, maar de trip duurt alles bij elkaar wel zo’n zes uur (waarvan circa vier daadwerkelijk op de pony). Let op: de paarden mogen maximaal negentig kilo dragen. Ook kun je een wandeling of een 4×4-landrovertour boeken (minimaal vier deelnemers). In de lodge vind je alle info die je nodig hebt. Verder zijn bezoekjes mogelijk aan een schooltje, de plaatselijke medicijnman of herbalist, of een tuinproject in de omgeving.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek uit Lesotho

reistijd circa 250 km

Na twee dagen Lesotho neem je afscheid van dit kleine koninkrijk. Afhankelijk van de verdere invulling van je reis vervolg je de weg. Is deze bouwsteen het einde van je reis, dan plannen we nog een laatste overnachting Parys voor je in om de lange afstand naar Johannesburg te doorbreken.

Vervolg je je reis naar het zuiden, dan kun je verder naar Addo voor een safari in de Oostkaap. Ook kun je doorreizen naar de Tuinroute langs de kust met de bouwsteen Klik met de Xhosa. Om de afstand tussen Lesotho en deze bouwstenen te overbruggen, plannen we een overnachting in Aliwal North en Graaff Reinet voor je in.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Grijze reuzen van Addo Park

 • Addo Elephant National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 142,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Knysna township kinderen
bouwsteen

Klik met de Xhosa

 • Tuinroute & township Knysna
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kuier op die Tuinroete

 • Tsitsikamma en Robberg natuurreservaat
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 183,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge