ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Krugerpark Safari op z’n best!

bouwsteen

 • Reisschema:
  Privéreservaat Greater Kruger – Krugerpark
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 690,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. 4 safari activiteiten
✔ Je verblijft midden in het Big Five gebied aan de rand en ín het Krugerpark
✔ Vier safari activiteiten inclusief
✔ Campfire avontuur onder de sterren

Je ruikt het gras, wordt gewekt door een rauwe brul, ziet dierensporen in het zand en er springt nog net een impala de struiken in. Dit is je ultieme bushbeleving wanneer je slaapt in een safaritent in een Big Five Kruger-privéreservaat. Je wordt wakker ‘tussen’ de dieren en dineert in de buitenlucht. Lampjes verlichten het aangeharkte zandpad naar je tent en je maaltijd wordt op een kampvuur bereid. Overdag maak je gamedrives in een jeep met professionele gidsen en trackers. Dit is een van de meest wildrijke gebieden van Zuid-Afrika en wordt daarom gezien als dé plek om de Big Five te spotten. De gidsen geven je een goede bushintroductie zodat je de laatste twee dagen zelf door het Krugerpark naar wild kunt speuren.
Decorative torn edge

Dag 1 – Bush camp in privéreservaat aan de rand van Kruger

Vanuit de groene heuvels rijd je naar een privépark naast Kruger. Het laatste uurtje hobbel je over de zandweg een van de privéparken rondom Kruger in. Er zijn geen hekken met het Krugerpark, het eerste wild kun je dan ook direct spotten. Houd je camera dus gereed en schrik niet als er een zebra voor de auto wegschiet of er een giraffe boven de bomen uitkijkt. Midden in het park ligt het bush camp (in de drukkere maanden wijken we uit naar een lodge) waar je de komende twee nachten verblijft. Je slaapt in een comfortabele safaritent of bungalow. Het is niet luxe aangelegd en past echt bij de omgeving waar je bent. Om het bushgevoel compleet te maken, is er in een aantal accommodaties geen elektriciteit. Water wordt op het kampvuur gekookt en je kamer is met sfeervolle lampjes verlicht. De komende dagen kun je achterover leunen, want alles is geregeld. Het ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen en ook de safari’s boeken we vooraf. Als je uiterlijk om 14.00 uur aanwezig bent, kun je mee op game drive met de ervaren ranger in een open safaritruck. ’s Avonds loop je over een met lampjes verlicht zandpad naar de lodge, waar je rondom het kampvuur je ervaringen van de dag doorspreekt en geniet van een heerlijke maaltijd.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op safari in het Big 5 privéreservaat

Bij zonsopgang word je gewekt door vrolijk vogelgekwetter. In het zand zie je de sporen en voetafdrukken van dieren in het kamp van de afgelopen nacht. Tijd om de dieren zelf ook op te sporen! Zowel ’s ochtends als ’s middags maak je een game drive of game walk met een ervaren gids. We zorgen ervoor dat er naast een gids ook een tracker meegaat. Deze zit voor op het voertuig en heeft daardoor extra goed zicht. In het privéreservaat mogen alleen de lodges game drives uitvoeren, waardoor je vrijwel geen andere auto’s tegenkomt. Doordat er minder toerisme is, is de kans op wild een stuk groter. Bovendien zijn de hekken met Kruger open. Er komen zo’n veertig grotere diersoorten voor, waaronder leeuwen, olifanten, cheeta’s, luipaarden, neushoorn en hyena’s. Tussen de game drives door kun je relaxen in de gemeenschappelijke ruimte. Wij zaten met een verrekijker naar de boomtoppen te staren. Er nestelen hier zo’n 350 vogelsoorten, de een nog kleurrijker dan de ander.

Decorative torn edge

Dag 3 – Zelf rijdend op safari in het Krugerpark

Reistijd circa 3 uur, 200 km

Na een laatste game walk bij zonsopgang en een uitgebreid ontbijt, vertrek je op eigen gelegenheid naar het Krugerpark. Met een uurtje rijd je het privépark uit en het Krugerpark in. We merkten direct het verschil in het drukkere Krugerpark. Bij de ingang van het park raden we je aan een plattegrond te kopen, zodat je een eigen route kunt uitstippelen. Met je eigen auto rijd je veelal over asfaltwegen tussen het struikgewas, op zoek naar wild. Je kunt er de hele dag voor uittrekken, want vannacht slaap je in een van de rest camps van het Krugerpark. In tegenstelling tot onze standaard accommodaties zijn deze rest camps grootschalig opgezet. Het voordeel van deze camps is dat je midden in het park zit en ’s morgens een uur voordat de poorten open gaan al op pad kunt om wild te spotten.

Decorative torn edge

Dag 4 – Nog meer safari in Krugerpark

Reistijd circa 2 uur, 100 km

Vandaag vroeg uit de veren om misschien wel als eerste op zoek te gaan naar de Big Five! Onderweg kun je een ontbijtje kopen in een van de rest camps. Zoek de waterplaatsen op, want daar verzamelen de dieren zich vaak vroeg in de morgen, omdat het dan nog lekker koel is. In de middag rijd je – op je gemak, want je mag slechts veertig kilometer per uur in het park – richting je B&B. Om de persoonlijke en kleinschalige sfeer van de eerste dagen te behouden, reserveren wij vanavond een knus guesthouse op tien minuten rijden van de zuidelijke poort van het park. Na een dag wild spotten kun je in de groene palmentuin bijkomen aan de rand van het zwembad. De B&B in Komatipoort heeft slechts enkele kamers en het personeel is heel vriendelijk. Het voelt haast als thuiskomen na zo’n lange dag.

Decorative torn edge

Dag 5 – Vertrek uit Komatiepoort

Reistijd circa 3 uur, 200 km

Bijgekomen van alle safari’s kun je vanochtend rustig aan je tas inpakken en verder reizen. Na het ontbijt en misschien nog een koffie onder de palmbomen, stap je de auto weer in. De meeste reizigers rijden verder naar eSwatini (voorheen Swaziland) met de bouwsteen ‘Dwars door Swaziland (eSwatini)‘. De grens naar dit koninkrijk ligt slechts op één uur rijden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Krugerpark Safari op z’n best!

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Verblijf in je privé reservaat
Variant
1

Krugerpark safari op z’n best! - Bijsonder plekkie in privéreservaat

 • Reissom:
  € 770,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten chalet op palen met maaltijden inclusief 2 safari-activiteiten per dag; 1 nacht rest camp Kruger en 1 nacht B&B Komatipoort

Tijdens je verblijf in het privéreservaat kun je ook kiezen voor een verblijf in ‘ons bijsondere plekkie’. Vanuit je houten chalet of sfeervolle Afrikaanse bungalow kijk je eindeloos ver de vlakte over. Met gids ga je twee keer per dag op zoek naar de Big Five en ander wild: een keer te voet en een keer in comfortabele jeep. Ook je maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. ’s Avonds staat er een Afrikaanse maaltijd voor je klaar en kun je bijkletsen bij het kampvuur. Omdat je midden in Big Five-gebied slaapt en er geen hekken om het kamp staan, brengt je gids je ’s avonds naar je kamer. Heb je nog niet genoeg wild gespot, dan kun je vanaf je veranda nog even verder speuren.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Pittoreske Panoramaroute

 • Blyde River - Panoramaroute
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 96,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Dwars door eSwatini (Swaziland)

 • eSwatini (voorheen Swaziland)
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern