Panoramaroute en Safari in het Kruger (1 Safari)

bouwsteen

 • Reisschema:
  Blyde River-regio – Panoramaroute – Kruger National Park
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 331,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. game walk met ranger
Met deze safari-bouwsteen reis je langs de panoramaroute en combineer je het beroemde Kruger Park met de groene rotsformaties rondom Blyde River-regio. Met je eigen huurauto rijd je twee volle dagen door het Kruger National Park op zoek naar de Big Five en ander wild. Je ziet grazende gnoes, tetterende olifanten en (hopelijk) een troep slapende leeuwen. Te voet, onder begeleiding van een ervaren ranger, maak je een bush walk waarbij je de sporen van de afgelopen nacht volgt. Wie weet torent er een giraffe hoog boven je uit of kom je oog in oog met de zebra’s en antilopen. Je slaapt in het Kruger Park in een eenvoudige rondavel of bungalow. Je kunt van zonsopgang tot zonsondergang op safari. Blyde River-regio bestaat uit groene heuvels, diepe ravijnen, hoge bergtoppen en verre uitzichten.
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst in Blyde River regio – start Panoramaroute

reistijd circa 5,5 uur, 400 km

Je vertrekt per huurauto over de autoweg richting het Kruger Park. Zelf rijden in Zuid-Afrika is ideaal; de wegen zijn goed en een auto geeft je alle vrijheid. Het links rijden is misschien wel even vreemd, maar na een paar tegenliggers, bochten en stoplichten, ben je al snel gewend. Wanneer je de stad uitrijdt, wordt het landschap weidser en heuvelachtiger. Je komt steeds minder verkeer tegen en in de verte doemen de toppen van de Drakensbergen op. Je verblijft twee nachten in de groene omgeving van Blyde River-regio aan de rand van het Kruger Park. Je slaapt in een van de door ons geselecteerde guesthouses. Een guesthouse wordt veelal door een familie gerund en heeft slechts enkele kamers. Hierdoor is er een huiselijk sfeer en is er een persoonlijke service.

Decorative torn edge

Dag 2 – Panoramaroute

Doordat wij twee nachten in de Blyde River-regio inplannen, heb je een volledige dag om de Panoramaroute te rijden. Deze route kenmerkt zich door verschillende natuurverschijnselen. De diepe canyon van Blyde River is een deels tot 700 meter uitgesleten kloof. Wij reden vervolgens door naar de bijzonder gevormde heuvels de ‘Drie Rondavels’. Bij het uitzichtpunt kijk je bij goed weer helemaal over het Kruger Park en zie je Mozambique zelfs liggen. Andere leuke stops zijn bijvoorbeeld Gods Window, Bourke’s Luck Potholes, de Pinnacle, de Berlin en Lisbon watervallen en Pilgrims Rest, een oud mijnwerkersstadje. Voor de lunch zijn Sabie en Graskop zeker aanraders. Probeer bijvoorbeeld eens Harrie’s Pancakes in Graskop, wij hebben er heerlijk gegeten.

Decorative torn edge

Dag 3 – op safari in het Kruger Park

reistijd circa 1 uur, 60 km

Op safari! Vanuit de panoramaroute naar het Kruger Park. Bepakt met camera en verrekijker stonden wij vroeg op, zodat we net na zonsopgang in het Kruger Park waren. Dit is haalbaar aangezien ons guesthouse op enkele kilometers van de ingang ligt. In de ochtend zijn de dieren actief en daardoor makkelijker te vinden. Het Kruger Park is zo groot als de helft van Nederland. We raden je dan ook aan om bij de ingang een kaart van het park te kopen. Zo stippel je gemakkelijk je eigen route uit over de asfalt- en zandwegen via verschillende waterplaatsen. Bij de waterplaatsen heb je een grotere kans om wild te zien. Wie weet heb je op de eerste safaridag al de hele Big Five gezien. Je slaapt in een eenvoudige rondavel of bungalow. De camps hebben een bar, restaurant en winkeltje, dus je kunt zo je eigen diner verzorgen. De campsites in de parken worden door de overheid gerund en zijn ingericht op veel toeristen. Je verblijft hier dan ook niet voor de gezellige sfeer of voor de bijzondere accommodatie, maar wel omdat je in het park zit en daardoor van zonsopgang tot aan zonsondergang wild kunt spotten.

Decorative torn edge

Dag 4 – Game walk Kruger park

Het is vroeg op voor een avontuurlijke ochtend. Een uur voor zonsopgang vertrek je met maximaal acht personen voor een drie tot vier uur durende wandelsafari onder begeleiding van twee gewapende rangers. Te voet doorkruis je het park op zoek naar groot en klein wild. Je volgt de sporen van de afgelopen nacht om dichter bij de dieren te komen. Wij kwamen tijdens de wandeling niet altijd (groot) wild tegen vanwege de kleine afstand die je te voet aflegt. Desalniettemin vinden wij dit een bijzondere ervaring. Single file, midden in de bush; grote kans dat je in de verte nog leeuwen hoort brullen en apen boven je hoofd ziet wegsnellen. De rest van de middag trek je er weer zelf opuit met de auto. Je slaapt vanavond in een van de zuidelijke camps waar je al wild spottend naar toe rijdt.

Decorative torn edge

Dag 5 – vertrek panoramaroute – Kruger Park

reistijd circa 4 uur, 240 km

Als je er geen genoeg van kunt krijgen, sta je nog een keer vroeg op. Je hebt dan nog een paar safari-uren waarin je de kans hebt om een troep leeuwen of olifanten te spotten. Via de zuidelijke poort rijd je het park uit richting het koninkrijk eSwatini (voormalig Swaziland). Kijk hier voor de aansluitende cultuur- en natuurbouwsteen ‘Dwars door Swaziland (eSwatini)‘.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Optionele excursie: zipline-avontuur in Hazyview

 • Reissom:
  € 33,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  ziplinen onder begeleiding

Glijd ruim een kilometer door de beboste valleien langs de Sabie-rivier naast het Krugerpark. Je stopt onderweg op een aantal verhoogde platforms. Even genieten van het natuurgebied om je heen voordat je er weer langs roetsjt. De trail is 1,2 km lang en de excursie duurt circa tweeënhalf uur. Indien je deze excursie wilt toevoegen, adviseren we je een nacht langer in de Blyde River-regio te blijven.

Decorative torn edge
Variant
2

Optionele excursie: raften over de Sabie-rivier

 • Reissom:
  € 26,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  raften op de Sabie-riever inclusief gids, uitrusting en drankjes

Een excursie voor avonturiers: anderhalf uur raften op de Sabie-rivier, een van de mooiste plekjes in Zuid-Afrika om een wilde rivier te bedwingen. Nadat je je zwemvest aan hebt gedaan en je helm hebt opgezet, kan het wateravontuur beginnen. Je hebt een paar flinke stroomversnellingen nodig om in te swingen in het effectieve peddelen. Een nat pak is zeker niet uitgesloten. Wij waren na afloop best moe, maar het drankje aan de oever van de rivier smaakte daardoor des te beter. Indien je deze excursie wilt toevoegen, adviseren we je een nacht langer in de Blyde River-regio te blijven.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Pilanesberg: Zorgeloos zebra’s spotten

 • Pilanesberg – Entabeni
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 583,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Dwars door Swaziland (eSwatini)

 • eSwatini (voorheen Swaziland)
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 108,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge