Krugerpark Safari op z’n best! (4 safari’s)

bouwsteen

 • Reisschema:
  Private Game Reserve – Krugerpark
 • Reisduur:
  6 dagen / 5 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 722,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. 4 game walks/drives
Je ruikt het gras, wordt gewekt door vogelgetjilp, ziet dierensporen in het zand en er springt nog net een impala de struiken in. Dit is je ultieme bushbeleving wanneer je slaapt in een safaritent in een Big Five Kruger-privéreservaat. Je wordt wakker ‘tussen’ de dieren en dineert in de buitenlucht. Lampjes verlichten het aangeharkte zandpad naar je tent en je maaltijd wordt op een kampvuur bereid. Overdag maak je gamedrives in een jeep met professionele gidsen en trackers. De gidsen kennen het gebied goed, weten waar het wild zit en vertellen daar uitgebreid over. Dit is een van de meest wildrijke gebieden van Zuid-Afrika en wordt daarom gezien als dé plek om de Big Five te spotten. De gidsen geven je een goede bushintroductie zodat je de laatste twee dagen zelf door het Krugerpark naar wild kunt speuren.
Hluhluwe game drive

Dag 1 – aankomst in Blyde River-regio

Reistijd circa 5,5 uur, 400 km

Vanuit Johannesburg of Pretoria vertrek je per huurauto over de autoweg richting het Krugerpark. Zelf rijden in Zuid-Afrika is ideaal: de wegen zijn goed en een auto geeft je alle vrijheid. Het links rijden is misschien wel even vreemd, maar na een paar tegenliggers, bochten en stoplichten, waren wij snel gewend. Wanneer je de stad uitrijdt, wordt het landschap weidser en heuvelachtiger. Je komt steeds minder verkeer tegen en in de verte doemen de toppen van de Drakensbergen op. Aangezien je niet in één dag door kunt rijden naar je privésafaripark, plannen we een tussenstop in tussen de groene heuvels van Blyde River-regio. Je slaapt in een van de door ons geselecteerde guesthouses. Deze worden veelal door families gerund en hebben slechts enkele kamers. Hierdoor hangt er een huiselijke sfeer en is de service persoonlijk. In sommige guesthouses kun je ’s avonds een hapje eten, maar mocht je de voorkeur geven aan een lokaal restaurantje, dan rijd je naar het dorpscentrum.

Dag 2 – bush camp in Private Game Reserve nabij Krugerpark

Reistijd circa 3,5 uur, 150 km

Vanuit de groene heuvels rijd je naar een privépark naast Kruger. Het laatste uurtje hobbel je over de zandweg een van de privéparken rondom Kruger in. Je kunt hier direct het eerste wild spotten. Houd je camera dus gereed en schrik niet als er een zebra voor de auto wegschiet of er een giraffe boven de bomen uitkijkt. Midden in het park ligt het bush camp (in de drukkere maanden wijken we uit naar een lodge) waar je de komende twee nachten verblijft. Je slaapt in een comfortabele safaritent of bungalow. Het is niet luxe aangelegd, maar past echt bij de omgeving waar je bent. Om het bushgevoel compleet te maken, is er in een aantal accommodaties geen elektriciteit. Water wordt op het kampvuur gekookt en je kamer is met sfeervolle lampjes verlicht. De komende dagen kun je achterover leunen, want alles is geregeld. Het ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen en ook de safari’s boeken we vooraf. Als je uiterlijk om 14.00 uur aanwezig bent, kun je mee op game drive met de ervaren ranger in een open safaritruck. ’s Avonds loop je over een met lampjes verlicht zandpad naar de lodge, waar je rondom het kampvuur je ervaringen van de dag doorspreekt en geniet van een heerlijke maaltijd.

Dag 3 – op safari in Private Game Reserve

Bij zonsopgang word je gewekt door vrolijk vogelgekwetter. In het zand zie je de sporen en voetafdrukken van dieren in het kamp van de afgelopen nacht. Tijd om de dieren zelf ook op te sporen! Zowel ’s ochtends als ’s middags maak je een game drive of game walk met een ervaren gids. We zorgen ervoor dat er naast een gids ook een tracker meegaat. Deze zit voor op het voertuig en heeft daardoor extra goed zicht. In het privéreservaat mogen alleen de lodges game drives uitvoeren, waardoor je vrijwel geen andere auto’s tegenkomt. Doordat er minder toerisme is, is de kans op wild een stuk groter. Bovendien zijn de hekken met Kruger open. Er komen zo’n veertig grotere diersoorten voor, waaronder leeuwen, olifanten, cheeta’s, luipaarden, neushoorn en hyena’s. Tussen de game drives door kun je relaxen in de gemeenschappelijke ruimte. Wij zaten met een verrekijker naar de boomtoppen te staren. Er nestelen hier zo’n 350 vogelsoorten, de een nog kleurrijker dan de ander.

Dag 4 – zelf rijden in Krugerpark

Reistijd circa 3 uur, 200 km

Na een laatste game walk bij zonsopgang en een uitgebreid ontbijt, vertrek je op eigen gelegenheid naar het Krugerpark. Met een uurtje rijd je het privépark uit en het Krugerpark in. We merkten direct het verschil in het drukkere Krugerpark. Bij de ingang van het park raden we je aan een plattegrond te kopen, zodat je een eigen route kunt uitstippelen. Met je eigen auto rijd je veelal over asfaltwegen tussen het struikgewas, op zoek naar wild. Je kunt er de hele dag voor uittrekken, want vannacht slaap je in een van de rest camps van het Krugerpark. In tegenstelling tot onze standaard accommodaties zijn deze rest camps grootschalig opgezet. Het voordeel van deze camps is dat je midden in het park zit en ’s morgens een uur voordat de poorten open gaan al op pad kunt om wild te spotten.

Dag 5 – nog meer safari in Krugerpark

Reistijd circa 2 uur, 100 km

Vandaag vroeg uit de veren om misschien wel als eerste op zoek te gaan naar de Big Five! Onderweg kun je een ontbijtje kopen in een van de rest camps. Zoek de waterplaatsen op, want daar verzamelen de dieren zich vaak vroeg in de morgen, omdat het dan nog lekker koel is. In de middag rijd je – op je gemak, want je mag slechts veertig kilometer per uur in het park – richting je guesthouse. Om de persoonlijke en kleinschalige sfeer van de eerste dagen te behouden, reserveren wij vanavond een knus guesthouse op tien minuten rijden van de zuidelijke poort van het park. Na een dag wild spotten kun je in de groene palmentuin bijkomen aan de rand van het zwembad. Het guesthouse in Komatipoort heeft slechts enkele kamers en het personeel is heel vriendelijk. Het voelt haast als thuiskomen na zo’n lange dag.

Dag 6 – Vertrek uit Krugerpark

Reistijd circa 3 uur, 200 km

Bijgekomen van alle safari’s kun je vanochtend rustig aan je tas inpakken en verder reizen. Na het ontbijt en misschien nog een koffie onder de palmbomen, stap je de auto weer in. De meeste reizigers rijden verder naar eSwatini (voorheen Swaziland) met de bouwsteen ‘Dwars door Swaziland (eSwatini)‘. De grens naar dit koninkrijk ligt slechts op één uur rijden.

Restcamps Krugerpark – Midden, Noord en Zuid

Naast de zuidelijke rest camps hebben we ook mooie kampen in Centraal- en Noord-Kruger. In de drukbezochte periodes maken we hier gebruik van, zodat je de massa van toeristen in het zuiden omzeilt. Je route wijzigt dan in volgorde maar zeker niet in beleving. Alle elementen die deze bouwsteen zo leuk maken, blijven behouden.

Je hebt dan wel een extra overnachting in deze bouwsteen nodig omdat de afstand naar Kruger-Midden en -Noord groter is. Dit nemen wij mee in je reisplanning.

Heb je sowieso interesse in het bezoeken van het minder druk bezochte Kruger-Midden of Kruger-Noord? Laat het ons weten. 

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Verander je verblijf: hoog in de bush in privéreservaat

 • Reissom:
  € 814,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten chalet op palen met maaltijden inclusief 2 safari-activiteiten per dag; plus 1 nacht gueshouse Blyde River-regio, 1 nacht rest camp Kruger en 1 nacht guesthouse Komatipoort

Tijdens je verblijf in het privéreservaat kun je ook kiezen voor een verblijf in ‘ons bijsondere plekkie’. Vanuit je houten chalet of sfeervolle Afrikaanse bungalow kijk je eindeloos ver de vlakte over. Met gids ga je twee keer per dag op zoek naar de Big Five en ander wild: een keer te voet en een keer in comfortabele jeep. Ook je maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. ’s Avonds staat er een Afrikaanse maaltijd voor je klaar en kun je bijkletsen bij het kampvuur. Omdat je midden in Big Five-gebied slaapt en er geen hekken om het kamp staan, brengt je gids je ’s avonds naar je kamer. Heb je nog niet genoeg wild gespot, dan kun je vanaf je veranda nog even verder speuren.

Variant
2

Optionele excursie: zipline-avontuur in Hazyview

 • Reissom:
  € 33,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  ziplinen onder begeleiding

Glijd ruim een kilometer door de beboste valleien langs de Sabi-rivier naast het Krugerpark. Je stopt onderweg op een aantal verhoogde platforms. Even genieten van het natuurgebied om je heen voordat je er weer langsroetsjt. De trail is 1,2 kilometer lang en de excursie duurt circa tweeënhalf uur. Indien je deze excursie wilt toevoegen, adviseren we je één nacht langer in de Blyde River-regio te blijven.

Variant
3

Optionele excursie: raften over de Sabie-rivier

 • Reissom:
  € 26,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  raften op de Sabie River inclusief gids, uitrusting en drankjes

Een excursie voor avonturiers: anderhalf uur raften op de Sabie-rivier, een van de mooiste plekjes in Zuid-Afrika om een wilde rivier te bedwingen. Nadat je je zwemvest aan hebt gedaan en je helm hebt opgezet, kan het wateravontuur beginnen. Je hebt een paar flinke stroomversnellingen nodig om in te swingen in het effectieve peddelen. Een nat pak is zeker niet uitgesloten. Wij waren na afloop best moe, maar het drankje aan de oever van de rivier smaakte daardoor des te beter. Indien je deze excursie wilt toevoegen, adviseren we je één nacht langer in de Blyde River-regio te blijven.

Variant
4

Optionele excursie: ballonvaart in Hoedspruit

 • Reissom:
  € 267,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  aankomst met koffie/thee en biscuit, ballonvaart, glas wijn, ontbijt bij een lodge en vluchtcertificaat

De oudste manier van vliegen, de luchtballon, is een bijzondere en romantische manier om op de aarde neer te kijken. Je vliegt over de uitlopers van een bergketen en verscheidene wildreservaten rondom Kruger. Met een beetje geluk kun je vanuit de lucht zelfs dieren spotten. De vlucht duurt ongeveer een uur en tijdens de landing wordt Kaapse wijn geserveerd. Nadien schuif je samen met de piloot aan bij het ontbijt en krijg je een vluchtcertificaat uitgereikt. Indien je deze excursie wilt toevoegen, adviseren we je één nacht langer in Hoedspruit te blijven.

Deze bouwsteen is goed te combineren met