Wijn maken in Montagu

bouwsteen

 • Reisschema:
  Montagu
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 264,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. oldtimertour en eigen wijn maken
De wijnen zijn hier even lekker en de plek is wat ongerepter. Waar de meeste reizigers naar Stellenbosch gaan, kun je in Montagu makkelijker de rust opzoeken en je verdiepen in de Zuid-Afrikaanse wijnen. De wijnvelden strekken zich uit, de wijn staat voor je klaar en een behulpzame sommelier helpt je met het maken van je eigen wijn. In een oldtimer word je van wijnhuis naar wijnhuis gereden. De chauffeur vertelt je graag meer over het gebied. Komende dagen slaap je in een sfeervol hotel in het dorp en is er alle tijd om te genieten van het goede leven. Heb je de tijd en wil je wat meer van het gebied zien, kies dan voor een extra nacht in Tulbagh. Dit charmante plaatsje ligt in de vruchtbare wijnvallei en wordt omringd door bergtoppen. Ssst, niet verder vertellen.
Wijn proeven Montagu oldtimer tour

Dag 1 – Aankomst Montagu

Vandaag rijd je naar Montagu. Dit dorp ligt op ongeveer twee uur van Kaapstad. Montagu ligt aan de R62, deze weg staat bekend als langste wijnroute van Zuid-Afrika. Waar je reis waarschijnlijk in het teken staat van zoveel mogelijk zien, heb je hier de tijd om even bij te komen. Je verblijft in een centraal gelegen hotel in Montagu. Het is een goede uitvalsbasis om de West-Kaap verder te verkennen. Je duikt makkelijk het omliggende natuurgebied in om de bergen te voet of op de fiets te ontdekken. Maar relaxen aan het zwembad van je hotel kan natuurlijk ook. Onze tip: bestel er een fles wijn bij, dan kom je alvast in de juiste sfeer. Wij zijn vooral fan van de Shiraz.

Dag 2 – Wijntour in oldtimer Montagu

Ontbijt niet te uitgebreid, of juist wel voor een goede bodem, want vandaag is je wijntour. In de ochtend staat er een oldtimer voor de deur. Stap in en laat je rondrijden langs de wijnvelden. Je eerste stop is misschien wel meteen het leukst. Hier maak je je eigen wijn, of ‘blend’ zoals het door de kenners wordt genoemd. Door vermenging van wijn van verschillende druivensoorten en wijngaard (locaties) is het een uitdaging om zelf een harmonieuze smaak te creëren. Gelukkig helpt het wijnhuis je hier graag mee. Op de fles gaat je gepersonaliseerde etiket: het perfecte souvenir. Hierna volgt een wijnproeverij om even bij te komen. Tijdens je derde stop heb je alle tijd om te lunchen. Koop wat lekkers en zoek een mooi plekje langs de rivier. Of kies voor het restaurant, als je van reuring houdt. Je laatste stop van de dag is bij het bekende Van Loveren-wijnhuis. Sluit de dag af met je laatste wijntje. Proost!

Dag 3 – Vertrek Montagu of extra nacht in Tulbagh

Sta vandaag rustig op, want waarschijnlijk hoef je vandaag niet al te lang te rijden. Je reist vanuit Montagu makkelijk naar Stellenbosch en Kaapstad. Of laat het ons weten als je graag een extra nacht in Tulbagh wilt verblijven. Dit stadje wordt gekenmerkt door de achttiende- en negentiende-eeuwse Kaap-Hollandse architectuur. Wat best bijzonder is, als je erachter komt dat het plaatsje is getroffen door een aardbeving in 1696 en de gebouwen weer helemaal in hun oude staat zijn gerestaureerd. Tulbagh wordt omgeven door hoge bergtoppen, die in de winter zelfs besneeuwd zijn. Gelukkig merk je daar zelf niets van en heb je alle tijd om het stadje en de omgeving te ontdekken. Geniet van de rust die het reizen van de gebaande paden met zich meebrengt.

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met