ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Zuid-Afrika safari leeuwen

Safari wildlife avontuur

bouwsteen

 • Reisschema:
  private game reserve – Krugerpark
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 465,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. game walk en game drive
✔ Je verblijft twee nachten in een sfeervolle bushlodge (full board) en een nacht in het Krugerpark zelf
✔ Een avontuurlijke game drive én bushwalk met enthousiaste gids
✔ Selfdrive door Kruger National Park

Je rijdt naar een betaalbare en kleinschalige bushlodge aan de rand van het Krugerpark. Hier slaap je twee nachten. ’s Avonds is het heerlijk toeven bij het knisperende kampvuur met een Afrikaanse maaltijd en een fonkelende sterrenhemel boven je. Met een ervaren ranger speur je de bush af naar wild; te voet of in een open safaritruck. Het privéreservaat waar je verblijft en gaat wandelen heeft een relatief klein oppervlakte vergeleken met Kruger, waardoor het kleinere wild (gnoes, giraffen, zebra's, buffels en meer) makkelijker te spotten zijn. Je krijgt een bush-introductie van de ranger, die goed van pas komt als je hierna zelf op zoek gaat naar olifanten, zebra’s en leeuwen. Je laatste nacht slaap je namelijk binnen de grenzen van het Krugerpark, dé ideale combinatie vinden wij.
Zuid-Afrika privé-reservaat Greater Kruger
Decorative torn edge

Dag 1 – Blyde River Canyon en aankomst privéreservaat

Reistijd circa 4 uur, 200 km

Vandaag rijd je naar je bushlodge nabij het krugerpark in een van de privéreservaten rondom Kruger. Een kleine omweg langs de Panoramaroute, mocht je die nog niet gezien hebben of er geen genoeg van krijgen, is wel de moeite waard. Door eeuwen wind en erosie zijn er bizarre rotsformatie gevormd. Zo kijk je uit op de 700 meter diep uitgesleten Blyde River Canyon of kijk je vanaf Gods Window bij helder weer over het Krugerpark tot aan Mozambique. Aan het eind van de rit verruil je de asfaltweg voor een hobbelige zandweg door de bush, oftewel de ‘African massage’ zoals ze het daar noemen. Hier kun je direct je eerste kleine wild tegenkomen, dus houd je camera gereed en schrik niet als er een zebra de weg oversteekt. Je slaapt twee nachten in een privéreservaat in het Greater Kruger. Tijdens onze speurtocht naar bijzondere plekjes vonden we in dit gebied verschillende kleinschalige bushlodges en tented camps. Het zijn intieme en knusse plekjes midden in de bush met maar enkele kamers of comfortabele safaritenten. ’s Avonds was het heerlijk vertoeven bij het knisperende kampvuur onder de fonkelende sterrenhemel.

Decorative torn edge

Dag 2 – Zuid-Afrika safari in het privéreservaat

Je slaapt in de bushlodge op basis van full board: ontbijt, lunch (of high tea) en diner zijn inclusief. Ook zijn twee game-activiteiten inbegrepen. Onder begeleiding van een ervaren ranger maak je op de tussendag een bush walk door het reservaat én Big Five game drive in een open safaritruck. De gids geeft je een goede bush-introductie en vertelt allerlei natuurfeitjes, terwijl jullie speuren naar wild. De bush walk is op het terrein waar je slaapt met vooral kleiner wild, zoals antilopen, zebra’s, zwijntjes, gnoes, giraffen maar ook buffels! Met de game drive ga je Big Five gebied in. Natuurlijk hoop je op een groep slapende leeuwen, tetterende olifanten of een jagend luipaard. Doordat je met een ervaren gids de bush in gaat, is de kans groter dat je ook deze dieren ziet. Zij kunnen de sporen volgen en weten vaak waar het wild zich ongeveer bevindt. Tussen de game-activiteiten door kun je bij het zwembad genieten van je boek met de bushgeluiden op de achtergrond.

Decorative torn edge

Dag 3 – Laatste dag Zuid-Afrika safari

Reistijd circa 4 uur, 225 km

Na het ontbijt neem je afscheid van de bushlodge en trek je er weer zelf op uit. Na de game drive met gids, ben je vandaag zelf de ranger. Met eigen auto rijd je door het Krugerpark en speur je naar wild. Neem de tips van de gids mee, des te groter is de kans op veel wild. Bij de ingang van het park kochten we een plattegrond om zelf de route uit te stippelen naar een van de zuidelijke camps. Probeer ook waterplaatsen in de route op te nemen, hier zit vaak veel wild bij elkaar. Je mag in het park niet harder dan veertig kilometer per uur en het park is groter dan je denkt. De hekken van de camps sluiten bij zonsondergang, dus houd rekening met de afstand. Je slaapt in het park in een typische rondavel of bungalow. De camps hebben een bar, restaurant en winkeltje, dus het avondeten is makkelijk te regelen. De campsites in de parken worden door de overheid gerund en zijn ingericht voor veel toeristen. Je verblijft hier dan ook niet voor de gezellige sfeer of voor de bijzondere accommodatie, maar wel omdat je in het park zit en daardoor van zonsopgang tot aan zonsondergang wild kunt spotten.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek uit Kruger

Krijg je geen genoeg van wild, dan kun je vandaag nog een laatste keer vroeg op. Vanaf zonsopgang is het park open en zo heb je nog een paar extra safari-uren. In de nacht zijn de dieren het actiefst, waardoor je ’s morgens vroeg de meeste kans op actie hebt. Via de zuidelijke poort rijd je het park uit richting het koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). Kijk hier voor de aansluitende cultuur- en natuurbouwsteen ‘Dwars door Swaziland (eSwatini)‘.

Decorative torn edge

Zuid-Afrika safari Kruger verblijf

Naast de zuidelijke rest camps in het Krugerpark hebben we ook rest camps in het midden en noorden van Kruger. In de drukbezochte periodes maken we hier soms gebruik van zodat je de massa van toeristen in het zuiden omzeilt. Je route wijzigt dan in volgorde maar zeker niet in beleving. Alle elementen die deze bouwsteen zo leuk maken blijven behouden. Je hebt een extra overnachting nodig, omdat de afstand naar het midden of noorden van Kruger groter is. Dit nemen we mee in je reisplanning.

Heb je sowieso interesse in het bezoeken van het minder druk bezochte Kruger-Midden of Kruger-Noord? Laat het ons weten. 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Safari wildlife avontuur

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Tented camp bij Kruger
Tented camp kampvuur Zuid-Afrika
Tented camp bij Kruger
Variant
1

Krugerpark safari op z’n best! (4 safari’s) - verblijf in een uniek bushcamp in Big 5 gebied

 • Reissom:
  € 795,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een uniek bush camp in Big 5 gebied, 1 nacht in het zuiden van het Krugerpark, 1 nacht in Komatipoort, 4 game drives en/of walks, 3x ontbijt, 1x lunch en 2x diner

Wil je liever in een uniek bushcamp nabij het Krugerpark slapen de komende nachten? Het kamp waarin je slaapt is opgezet midden in het Big 5 gebied. Hierdoor kom je dichterbij de natuur. Ook doordat er geen elektriciteit is, lijk je echt even terug te gaan in de tijd. De tent of rondavel is ingericht met een lekker bed, buitenzitje en ensuite badkamer. Het water wordt verwarmd, dus ook om een warme douche zit je niet verlegen. ’s Avonds wordt de maaltijd voor je bereid en deel je je ervaringen rondom het kampvuur. Via het met olielampen verlichte pad loop je ’s avonds terug met een ranger voor je eerste nacht in de bush. Toen wij de volgende ochtend vlakbij een voetafdruk van een olifant zagen, was ons bushgevoel compleet. Je maakt 4 gamedrives en/of game walks met een professionele gids en tracker en speurt tot diep in het reservaat naar wild. Je slaapt bij deze versie van de bouwsteen eerst nog een nacht net buiten het Krugerpark voor nog een safari en je eindigt met nog een extra nacht in Komatipoort.

Decorative torn edge
Zuid-Afrika Krugerpark smart optie
Zuid-Afrika Krugerpark smart optie
Zuid-Afrika Krugerpark smart optie
Zuid-Afrika Krugerpark smart optie
Zuid-Afrika Krugerpark smart optie
Zuid-Afrika Krugerpark smart optie
Variant
2

Krugerpark - Smart optie

 • Reissom:
  € 340,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 overnachtingen in smart-slaapplek nabij het Krugerpark, volle dagsafari (exclusief entreegelden en maaltijden)

Of verblijf aan de rand van het Krugerpark in onze smart-optie. Deze kleurrijke, betaalbare slaapplekken hebben basic, nette kamers met je eigen terras en badkamer. Een braai kun je lenen en meenemen naar je eigen plek. Een paar boodschappen zijn handig om dan van tevoren mee te nemen. Of neem plaats in het kleine restaurant met simpele en smaakvolle gerechten. Op de tweede dag staat een volle dagsafari in het Krugerpark op de planning. Met een ervaren gids speur je de bush af naar dieren. De gidsen staan in contact met elkaar om elkaar op de hoogte te houden. Waar zijn de leeuwen vanmorgen gespot of die grote kudde olifanten? Zij weten waar je moet zijn. Houd er rekening mee dat je entreegelden en maaltijden nog niet zijn inbegrepen. De rest van je tijd heb je de kans om zelf op safari te gaan.

Decorative torn edge
Zuid-afrika ballonvaart safari
Variant
3

Optionele excursie: ballonvaart in Hoedspruit

 • Reissom:
  € 295,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  aankomst met koffie/thee en biscuit, ballonvaart, glas wijn, ontbijt bij een lodge en vluchtcertificaat

De oudste manier van vliegen, de luchtballon, is een bijzondere en romantische manier om op de aarde neer te kijken. Je vliegt over de uitlopers van een bergketen en verscheidene wildreservaten rondom Kruger. Met een beetje geluk kun je vanuit de lucht zelfs dieren spotten. De vlucht duurt ongeveer een uur en tijdens de landing wordt Kaapse wijn geserveerd. Nadien schuif je samen met de piloot aan bij het ontbijt en krijg je een vluchtcertificaat uitgereikt. Indien je deze excursie wilt toevoegen, adviseren we je een nacht langer in Hoedspruit te blijven.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Panoramaroute Zuid-Afrika
bouwsteen

Pittoreske Panoramaroute

 • Blyde River - Panoramaroute
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 110,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
eSwatini lokale vrouw
bouwsteen

Dwars door eSwatini (Swaziland)

 • eSwatini (voorheen Swaziland)
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zuid-Afrika Krugerpark kampvuur koken
bouwsteen

Zuid-Afrika Offline

 • Guernsey Nature Reserve, Greater Kruger
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 255,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern