ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Safari lodge aan de Kaapse kust

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kenton-on-Sea binnenland
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 575,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. 4 wildactiviteiten
 • :
  óf kies voor de voordelige variant
✔ Een van de mooiste privé-reservaten in het zuiden van Zuid-Afrika
✔ Ervaren ranger die je meeneemt op vier gamedrives
✔ Je verblijft in de bush in een sfeervolle safaritent, alle maaltijden zijn inclusief en heerlijk

Geniet twee dagen in een intieme en luxe safari lodge in een groot privé-reservaat aan de oevers van de rivier. Onder begeleiding van een ervaren ranger maak je vier onvergetelijke game drives. Spot de Big Five en veel ander wildlife te midden van de groene heuvels. Na een sfeervol kampvuur onder de sterren wandel je terug naar jouw comfortabele safaritent midden in de jungle voor het echte "out of Africa" gevoel, omringd door geluiden van de nachtelijke bush. Aangezien de lodge midden in de bush ligt zijn er geen restaurants in de buurt, daarom hebben we de maaltijden opgenomen in deze bouwsteen.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in safari lodge privé-wildreservaat

Zorg dat je rond 11:15 uur in het slaperige dorp Kenton on Sea bent. Je hebt dan voldoende tijd om de auto op de beveiligde parkeerplaats te zetten en naar de boot te wandelen die om 12:00 uur vertrekt. In een kleine boot vaar je in drie kwartier over een kronkelende rivier naar je privé-safarilodge. Langs de oever gaat een met bomen begroeide bergwand steil omhoog. Houd je verrekijker paraat, want met een beetje geluk zie je onderweg kleine dieren of zeldzame vogels. Het is net alsof je door de jungle vaart, maar dan in Afrika. Bij aankomst is de tafel gedekt en kun je aanschuiven voor een uitgebreide lunch met de rangers. De lodge, waar je de komende dagen verblijft, is gebouwd van natuurlijke materialen midden in het bos. Er zijn slechts tien safaritenten, waardoor het echt kleinschalig is en je deze beleving niet met veel andere reizigers hoeft te delen.

Decorative torn edge

Over houten wandelpaden, net boven het gras, kom je bij je safaritent. Het tentdoek is gespannen onder een houten dak en elke tent heeft een eigen veranda met stoelen. De tent is comfortabel ingericht met bedden en een safari-badkamer. De douche en de wasbak zijn volledig van hout gemaakt en warm water wordt op een vuurtje gestookt. In de namiddag trek je met de ranger het uitgestrekte Big Five-reservaat in. Het is een professionele gids die je alles leert over de bush en de dieren. Aan de hand van bij elkaar verzamelde uitwerpselen laat hij zien hoe je dieren opspoort en kunt volgen. Je sluit de game drive af met een typisch Afrikaanse sundowner (drankje) in je hand, terwijl de zon achter de horizon verdwijnt. Terug in het kamp schuif je bij de boma (het kampvuur) aan voor het diner. Je zit (als je wilt) tot in de late uurtjes onder de sterrenhemel voordat je via het met olielampen verlichte pad je tent opzoekt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Luxe safari lodge

Bij het eerste daglicht word je gewekt door het gefluit van de vogels. Na een licht ontbijt ga je met de ranger op pad voor een ochtendgamedrive. De buffels kijken je nog wat slaperig aan terwijl de impala’s zich wild springend uit de voeten maken. Terwijl je bij de waterpoel stopt voor een kop koffie word je nieuwsgierig aangestaard door een paar grote bruine giraffen-ogen. Als je maag begint te rommelen, staat er in het kamp een uitgebreid ontbijt op je te wachten. Vervolgens heb je tijd om te ontspannen, want in de namiddag ga je weer de bush in. Het mooie van dit reservaat is dat het heel erg groen en heuvelachtig is waardoor je kan genieten van de prachtige vergezichten.

Decorative torn edge

Veel privé reservaten spelen in Zuid-Afrika een belangrijke rol in het behoud van bedreigde diersoorten en het beschermen van hun natuurlijke leefgebieden. Helaas is stropen nog steeds een zeer groot probleem in Zuid-Afrika en wordt er door veel parken samengewerkt om dit een halt toe te roepen. Ook dit privé reservaat is hierin actief en bereid het reservaat steeds verder uit waardoor de biodiversiteit steeds verder groeit.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit je safari lodge

Vandaag neem je afscheid van het kamp en de vriendelijke medewerkers. Maar niet voordat je nog een ochtendsafari in de 4×4-jeep hebt gemaakt. Na het ontbijt stap je in de boot en vaar je stroomafwaarts naar de monding van de Indische Oceaan. Hier haal je de huurauto weer op en vervolg je de reis. Wil je nu zelf als ranger door een wildpark speuren, reis dan verder naar Addo. Indien je de Zuid-Afrika-reis met deze safari hebt afgesloten, lever je de huurauto in Port Elizabeth in en vlieg je terug naar huis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Safari lodge aan de Kaapse kust

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Moderne kamer in Kenton on Sea

Terras in Kenton on Sea

Boottocht Kariega Rivier
Safari Oostkaap
Safari Oostkaap lunch
Variant
1

Safari lodge aan de Kaapse kust - smart optie

 • Reissom:
  € 325,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachtingen in Kenton on Sea, volle dag safari met boottocht, gamedrive, lunch en drankjes inbegrepen

Wel de Big 5 spotten in de malariavrije Oostkaap, maar niet de hoofdprijs betalen? Overnacht dan in Kenton on Sea, een klein kustplaatsje aan de Sunshine Coast. Het is een uitstekende uitvalbasis waar zelfs walvissen langs trekken gedurende het seizoen (van ongeveer juli tot november). Tijdens een dagexcursie vaar je via de Kariega Rivier naar een klein reservaat waardoor de dieren makkelijker op te sporen zijn. Samen met een privé-ranger ga je op game drive, dé manier om wilde dieren te zien. De ranger kent het gebied op z’n duimpje en vertelt vol passie over de wilde dieren en de natuur. In dit privéreservaat spot je naast de Big 5 ook giraffes, zebra’s en antilopen. Tegen het middaguur staat er een lunch voor je klaar op de oever. Ook de middag staat in het teken van safari. Aan het begin van de avond keer je terug naar Kenton on Sea waar je een tweede nacht slaapt in een moderne studio of appartement. De kust is vlakbij. De prachtige stranden, de bergmeren en de relaxte sfeer maken deze plaats tot een hele fijne plek.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Grijze reuzen van Addo Park

 • Addo Elephant National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 115,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Klik met de Xhosa in Knysna

 • Tuinroute & township Knysna
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 142,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Snorkel op die Tuinroete

 • Plettenberg - Tsitsikamma - Robberg Natuurreservaat
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 118,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern