Riksja Family Cuba

Naar boven

Cuba met kinderen

Bouw je eigen Cuba-familiereis

Cuba reizen met kinderen Havana

Individuele rondreizen op maat

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar op reis

 • 100% CO2-gecompenseerd

Ga samen terug in de tijd naar één van de meest unieke bestemmingen ter de wereld: Cuba! Hier reis je rond zoals we dat “vroeger” deden, met een landkaart vol wegennetwerken en vriendelijke Cubanen aan de kant van de weg. Juist deze knulligheden maakt Cuba een ervaring van begin tot eind én laten je kinderen het leven vóór het internet zien. Waar Havana kleurrijk gevuld is met oldtimers, koloniale gebouwen en flirtende Cubanen, kom je het echte Cuba tegen in het binnenland. Hobbel daarom op een paard langs sigaarplantages en plattelandsdorpjes, waar de kinderen vervolgens avontuurlijk ziplinen tussen boomtoppen. Als reizende ouders snappen we wat reizen met kinderen met zich meebrengt. Daarom adviseren we je over de beste slaapplekken mét zwembad en houden we rekening met extra reistijd en een lager reistempo. Zo kunnen jullie als gezin genieten van een land wat blijft verassen.

Cuba familiereis

Bouwstenen, familiereizen of advies op maat

Onze family-specialisten bij Riksja Family Cuba hebben vanuit eigen ervaring Cuba familiereizen voor je uitgestippeld. Dit zijn logische en karakteristieke routes, waarbij je het land leert kennen. Vind je het leuker om met het gezin de reis in elkaar te puzzelen? Kijk dan bij onze Cuba bouwstenen. Deze unieke reiservaringen van twee à drie nachten combineer je tot jullie eigen familierondreis. Twijfel je of heb je specifieke wensen? We stellen ook graag een reisvoorstel op maat samen.

Gezien de huidige situatie in Cuba bieden wij momenteel geen rondreizen aan met een eigen huurauto of met de lokale bus. Wel kunnen we de rondreizen ‘Easy going Cuba’, ‘Self drive Cuba’ en ‘Riksja’s family choice’ voor je organiseren met privé transfers.

Een greep uit onze Cuba-belevingen

Voor het hele gezin is Cuba een heerlijke bestemming. Of je nu met kleine kinderen of met tieners reist. Bij het samenstellen van onze familiereizen en bouwstenen houden we dan ook rekening met de wensen die je hebt als gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen voor kindvriendelijke slaapplekken.

Rondreis Cuba twee weken - oldtimer
rondreis

Easy going Cuba

 • Havana - Viñales - Las Terrazas - Trinidad - Varadero
 • 16 dagen / 15 nachten
 • € 1325,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Havana, Cuba
bouwsteen

­¡Hola Havana!

 • Havana
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 165,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Self drive Cuba twee weken met kinderen - snorkelen
rondreis

Self drive Cuba

 • Havana – Viñales – Playa Larga – Trinidad – Remedios – Varadero
 • 15 dagen / 14 nachten
 • € 918,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Paardrijden in Vinales, Cuba met kinderen
bouwsteen

Viñales: Cowboys en sigaren

 • Viñales
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 110,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Rondreis Cuba drie weken - Vinales, Cuba met kinderen
rondreis

Riksja’s Family Choice

 • Havana - Viñales - Las Terrazas - Trinidad - Sancti Spíritus - Remedios - Cayo Santa Maria - Havana
 • 19 dagen / 18 nachten
 • € 1745,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Ziplinen, Cuba met kinderen
bouwsteen

Als tarzan in Las Terrazas

 • Las Terrazas & Soroa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 158,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge

Persoonlijke advies van reizende ouders

Toen we zelf kinderen kregen, ontdekten we dat je nog steeds kan reizen mét kinderen. Je kinderen laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken en tegelijkertijd geef je hen een open blik op de wereld. Uit onze jarenlange reiservaring met grote en kleine kinderen zijn we individuele reizen gaan ontwikkelen voor families. Onze reizen zijn volledig afgestemd op jouw gezin en we ontzorgen je in al het regel- en uitzoekwerk. We houden rekening met de leeftijd van je kinderen in drie categorieën: 0-6 jaar, 6-12 jaar en 12-17 jaar. Je reis is dus volledig op maat gemaakt en geheel georganiseerd, maar wel individueel (dus geen groepsreizen).

We hebben eigenhandig de leukste plekjes op onze bestemmingen uitgezocht en stemmen samen met je af hoe een reis het beste past bij jouw gezin. We houden rekening met de slaapplekken, de reisafstanden en het reistempo. Uit onze eigen ervaring weten we goed wat hierin belangrijk is.

De voordelen van reizen met Riksja Travel

 • Persoonlijk advies op maat

 • 24/7 bereikbaar

 • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Loading...

Meer Cuba-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips en reiservaringen over Cuba met kinderen? Je vindt het op onze inspiratiepagina.

Riksja brengt je dichterbij

Havana wil je natuurlijk zien, dat snappen we heel goed. Daarom laten we je de highlights van Cuba zien, maar dan op onze Riksja-manier. Dus weg van de massa en verantwoord, zodat jij en de mensen daar genieten van jouw reis. Zo ga je met ons naast die bekende plekken ook naar de verstopte plekken. We zijn hier zelf ook geweest en zorgen samen met onze collega’s ter plekke ervoor dat jij hier een optimale beleving hebt. Op deze manier brengen we je dichter bij de Cubanen en hun land, zodat je met eigen ogen zal begrijpen waarom ze er zo trots op zijn. Je reist individueel, maar er is altijd iemand ter plekke. Zo reis je met je kinderen een stuk zekerder en is hulp altijd om de hoek!

Dans en muziek op Cuba

Reizen met impact
Met Riksja Family reis je met je kinderen door Cuba en leer je de cultuur, het land en de mensen echt kennen. Je reist duurzaam en verantwoord. We zijn namelijk op zoek gegaan naar kleinschalige slaapplekken, weg van de massa. Deze casa’s worden beheerd door de mensen daar, zodat het geld verdiend ook komt bij hen die hier voor werken. Als reisorganisatie vinden we het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren. Voor onze reizigers, maar ook zodat gidsen, chauffeurs, hoteleigenaren en andere betrokken reisondernemers een eerlijk loon verdienen. Vandaar dat we in Cuba niet voor grote ketens kiezen, maar voor kleinschalige en charmante overnachtingsplekken, zoals een casa midden in de Viñales vallei. Dit zijn bijzondere plekken die je reis onvergetelijk maken.

Praktische informatie over Cuba met kinderen
Een rondreis met kinderen door Cuba wil je goed geregeld hebben. Gelukkig helpen we je daar een handje mee, want Cuba is een bestemming als geen anders. Beperkt tot geen internet, geen Google Maps en nul Netflix, reizen zoals we nu kennen staat hier op z’n kop. Daarom hebben we alles voor je op een rij gezet, van visa tot betalen met CUC of CUP. Wel zo handig is dat we in ieder geval een landkaart meegeven, zo kan je bij aankomst meteen die huurauto in!

Dat Cuba zo achterloopt (of voorloopt als je kijkt naar stresservaring en geluksgevoel) is te danken aan de revolutie. Alles van buiten werd voor een lange tijd niet geaccepteerd en nog steeds is er niet alle luxe die wij elke dag hebben. Dit mag de pret niet bedrukken, want de Cubanen zijn gelukkig. Het weer is goed, iedereen krijgt zorg en eten is er altijd op tafel. Noem het een voordeel van het communisme.

Handig is wat woorden Spaans leren, want dit is vaak het enige wat gesproken wordt. In Havana kan je hier en daar nog met Engels duidelijk maken dat je een Mojito wil, maar in het binnenland wordt lastiger. Houdt er wel rekening mee dat de Cubanen veel woorden inslikken en op een rap tempo praten, stukkie lastiger dan je Spaans lessen.

Andere Riksja Family bestemmingen in Latijns Amerika

Bezoek ook met Riksja Family verschillende andere landen in Latijns Amerika die leuk zijn met kinderen: Brazilië, Argentinië, Costa Rica, Peru, Mexico en Suriname.

background-pattern