Riksja Family Cuba

Naar boven

Visum Cuba met kinderen

Voorbereid op reis

Heb je voor Cuba een visum nodig?

Reizigers naar Cuba met een Nederlandse of Belgische identiteit hebben een paspoort (internationale reispas) nodig dat nog 6 maanden na terugkomst geldig is. Daarnaast is een toeristenkaart vereist, in de volksmond een visum genoemd. Je visum voor Cuba moet voor vertrek geregeld zijn. Kinderen hebben altijd een eigen paspoort en visum nodig.

Boek je je vakantie bij Riksja Family Cuba? Dan regelen wij een visum voor je, waarvan de kosten €22,50 per persoon zijn. Als je langer dan 30 dagen op Cuba verblijft, moet je ter plaatse je visum verlengen. Het is goed om te weten dat dit behoorlijk wat tijd kan kosten en het niet altijd even makkelijk te regelen is als je geen Spaans spreekt. Het Cuba visum bestaat uit twee identieke helften. De douane neemt een helft in bij aankomst. Bewaar de andere helft goed, want deze lever je bij vertrek in als bewijs dat je het land verlaat.

Verzekeringen

Naast een visum moet je bij aankomst op Cuba kunnen aantonen dat je zowel een reis- als ziektekostenverzekering hebt in Nederland of België. Een geldig bewijs hiervoor is een verzekeringspas of polisblad. Verzekeringen die lopen via een Amerikaans bedrijf accepteert Cuba niet.

Mocht je ter plaatse niet in het bezit zijn van de gewenste verzekeringen, dan word je verplicht deze op Cuba af te sluiten. Wij raden dit af. Naast dat dit hoge kosten met zich meebrengt, neemt het veel tijd in beslag bij de douane. En dat zo aan het begin van je Cuba reis. Maar wat zijn de gewenste verzekeringen? Je dient voldoende verzekerd te zijn voor medische kosten of kosten van medisch beleid. Naast je ziektekostenverzekering is het van belang dat je over een reisverzekering (reisbijstandsverzekering) beschikt die deze kosten dekt.

Meer informatie over het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering via Riksja Family Cuba lees je op onze verzekeringspagina.

Pinnen op Cuba
background-pattern