Riksja Family Cuba

Naar boven

Wie zijn wij?

Reizen met Riksja Family Cuba

Over Riksja Travel

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Riksja Family Cuba is onderdeel van Riksja Family; een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers door reizigers. Op ons kantoor in Leiden werken enthousiaste mensen, allemaal met een passie voor reizen. Volgens ons kun je op een leuke manier ver (of dichtbij) op reis met je kinderen. Je stelt je eigen reis samen met onze Cuba-bouwstenen. Liever niet teveel puzzelen? Bekijk dan onze Cuba-rondreizen: een combinatie van bouwstenen die volgens ons goed bij elkaar past. Wanneer je droomreis er niet tussen zit gaan we samen aan de slag om jullie ideale rondreis samen te stellen. Een reis waarbij je rekening houdt met jullie ideale reistempo en de leeftijd van je kinderen. We garanderen dat je thuiskomt met een verhaal. Want ook dat maakt reizen zo bijzonder: de ontmoetingen onderweg. Uiteraard zijn we aangesloten bij SGR, ANVR en bij het Calamiteitenfonds.

Riksja Travel - Cuba specialist Dayna

Wat betekent Cuba voor jou?
Cuba heeft mijn hart vanaf dag één veroverd, ik ben gefascineerd door alles wat het eiland te bieden heeft! Cuba intrigeert mij, omdat er zoveel verschillende dingen te doen en te zien zijn. Ik hou van de indrukwekkende natuur en landschappen met karstgebergte (mogotes) zoals je ze ook in China en Vietnam tegenkomt, de weelderige tropische jungle met eten zoals je het nergens anders in Cuba krijgt bij Mañana, mañana in bananenjungle en de bruisende steden vol met pastelkleurige huizen, muziek, geweldige sfeer en ontzettend lieve mensen. Ik ben nog lang niet klaar met dit bijzondere land en help je graag met het plannen van jouw bijzondere Cuba-reis!

Riksja Travel - Cuba specialist Sandra

Waarom Cuba?
Van kleins af aan wilde ik altijd al naar Cuba. En waarom precies? De auto’s, de muziek, dat het zo anders dan andere landen was? Ik wist het niet precies. Maar dat ik heen moest wist ik. April 2019 kwam het ervan, mijn eerste verre reis, ik ging naar Cuba! En nu snap ik het helemaal. Wat een kleurrijk en afwisselend land. De jaren 50 sfeer, de koloniale gebouwen, de vriendelijke Cubanen, de old timers; ik was definitief verkocht. Havana was voor mij de grootste verrassing, wat een bijzondere en bruisende stad is dat. Ik hou van fotografie en daar kon ik helemaal losgaan op het straatbeeld, de kunst die je overal ziet; afijn de kleurrijke stad die Havana is. Mijn verwachtingen zijn meer dan overtroffen, dit was zeker niet de laatste keer in Cuba!

Onze partners ter plaatse

In Cuba werken wij samen met twee partners die je ter plaatse ondersteunen en service verlenen. Wij selecteren onze lokale partners met zorg. We vinden dezelfde dingen belangrijk: vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór maar ook tijdens je Cuba-reis in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

background-pattern