Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Een kijkje achter de schermen

italie toscane scooter

Over Riksja Travel

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik hieronder verder en ga met ons mee op avontuur.

Riksja reis event

Ons verhaal

Wist je dat we al sinds 2000 bestaan? Dat onze oprichter Marius Appelman Riksja helemaal in z’n eentje begon op een kleine zolderkamer in Leiden? Dat we een van de eerste reisorganisaties waren om bouwstenen aan te bieden? En dat ons voornaamste doel is om je een land en de mensen echt te leren kennen tijdens een individuele rondreis? We vertellen je er alles over!

teamfoto riksja collega's kantoor

Ons team

Bij Riksja werken 120 gepassioneerde reisfanaten. We runnen onze eigen toko: zo weet onze Namibië-gek je alles over Afrika te vertellen en deelt Australië-gek Chantal haar tips voor down under. We hebben eigenhandig onze gave slaapplekken en activiteiten uitgezocht. We geloven dat je kwaliteit levert als je écht weet wat je aanbiedt.

noorwegen pulpit rock uitzicht

Bouw je eigen reis

Je bouwt met ons je eigen individuele rondreis op een (of meerdere) van onze ruim veertig bestemming. Je hebt zelf de vrijheid om te kiezen wat je wilt doen. Je knusse slaapplekken, bijzondere activiteiten en vervoer zijn al geregeld. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar met een ingebouwd vangnet. Ideaal, toch?

Ben je op zoek naar iets nóg specialer? Wil jij graag overnachten op een bijzondere plek? We hebben bij sommige bestemmingen op enkele locaties de mogelijkheid o meen speciale overnachting voor je te regelen. wil je meer hierover weten? Lees hier dan meer.

trein hart lokale jongens

Hart voor de wereld

Reizen is schitterend, maar laten we wel wezen: het laat ook een voetafdruk achter. We zetten alles op alles om al het moois te behouden. Daarom compenseren we de CO²-uitstoot van elke Riksja-reis, hebben we samen met de WAP een streng dierenbeleid en werken we alleen samen met partners met hart voor hun land en hun mensen.

Thailand familie strand koh phangan

Riksja Family

Reizen met je kinderen? Doen! Niets is mooier dan samen met je kinderen de wereld te ontdekken. Ons label Riksja Family heeft twaalf kindvriendelijke bestemmingen op een rij gezet. De bestemmingsexperts reizen zelf met hun kinderen en hebben de fijnste familiehotels uitgezocht. Ze adviseren je graag uit eigen ervaring.

background-pattern