Riksja Travel Egypte

Naar boven

Handige weetjes over Egypte

Algemene informatie

Praktische informatie Egypte - Piramide

Praktische weetjes Egypte

Tijdsverschil Egypte – Nederland en België

Egypte heeft tijdens de Nederlandse zomertijd (maart t/m oktober) geen tijdsverschil met Nederland. Tijdens de Nederlandse wintertijd (oktober t/m februari) is het wel één uur later in Egypte dan in Nederland. Dit komt omdat Egypte sinds 2011 de zomer- en wintertijd afgeschaft heeft en Nederland dit nog wel heeft. Het tijdsverschil Egypte – Belgie is hetzelfde als het tijdsverschil Egypte – Nederland. Binnen Egypte zelf ga je, ondanks de grootte van het land, geen tijdzones over Overal in Egypte is het dus dezelfde tijd.

Telefoon en internet in Egypte

Overal in Egypte is prima telefoonbereik, maar let op dat bellen buiten Europa erg duur is. In veel hotel is er ook (gratis) Wifi beschikbaar. Als je bij Riksja een reis boekt dan krijg je aan het begin van je reis van onze lokale agent een gratis Egyptische simkaart. Hier staat beltegoed en 1,5 GB internet op. Je kunt deze in je eigen (simlockvrije) telefoon plaatsen. Op deze manier kun je ons altijd makkelijk bereiken en bijvoorbeeld afspraken maken over ophaaltijden of laatste gegevens vragen.

Stopcontact Egypte

Het netspanning in Egypte is overal 220 Volt. Stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland (type C en F), je hoeft dus geen wereldstekker mee te nemen.

Taal en cultuur Egypte

De officiële taal van Egypte is het Arabisch. Arabisch is een erg moeilijke taal om te verstaan en kent veel verschillende dialecten. Door het toerisme in Egypte kunnen veel Egyptenaren tegenwoordig ook een woordje Engels. Kom je toch een Egyptenaar tegen die geen Engels spreekt. Gelukkig kom je met handen en voeten ook een heel eind. Hieronder staan wat zinnen die leuk zijn om te proberen tijdens je rondreis door Egypte.

NederlandsArabisch (fonetisch)
Hallo – As-sa-laa-mu ‘a-lay-kum
Tot ziens – i-laa al-li-kaa
Bedankt – Shukran
Ja / Nee – Naam / Ley
Hoe gaat het? – Kay-fa haa-luka
Spreekt u Engels? – Hal ta-ta-kal-la-mu?
Hoe laat is het? – Kam as-saa-a-tul áan?

Praktische informatie Egypte - cultuur

Van de Egyptenaren is ongeveer 85% moslim, de resterende Egyptenaren zijn grotendeels Christen. Tijdens je verblijf in een resort aan de Rode Zee zul je hier weinig van merken, als je op rondreis door Egypte gaat is het wel goed om je bewust te zijn van deze religieuze verschillen. Zo zal je op minder toeristische bestemmingen 5x per dag de ‘azaan’ – de oproep tot het gebed, uit de luidsprekers van de moskeeën horen schallen. Deze oproepen starten al om 3.30 uur in de ochtend en eindigen 2 uur na zonsondergang. Het gebed duurt telkens ongeveer 5 minuten. Je kan ervan houden of je kan het irritant vinden, het is namelijk een uniek geluid. Ben je een lichte slaper, dan raden we aan om oordopjes mee te nemen.

Verder raden wij aan om respect te hebben voor de lokale cultuur. Dit houdt ook in dat je ‘gepaste kleding’ draagt op minder toerische bestemmingen. Voor zowel mannen als vrouwen betekend dit het bedekken van schouders en knieën. Op zeer toerische plekken, zoals de stranden aan de Rode Zee, bij de Vallei der Koningen in Luxor en de piramides, kun je natuurlijk wel een topje en korte broek dragen.

Praktische informatie Egypte - moskee

Veiligheid Egypte

Het is logisch dat je twijfelt of Egypte wel veilig genoeg is om doorheen te reizen. In het verleden waren er regelmatig politieke protesten en was er veel onrust in het land. Gelukkig is dit inmiddels al vele jaren geleden en is de rust teruggekeerd. Egyptenaren voelen zich onwijs veilig en ook vanuit de Nederlandse overheid geldt er geen negatief reisadvies meer voor de belangrijkste toeristische gebieden (Caïro, Luxor, de badplaatsen aan de Rode Zee en de Nijlroute tussen Luxor en Aswan). De enige delen van het land die nog wel een negatief reisadvies hebben, zijn de ‘niet toeristische gebieden’, dit zijn de woestijngebieden die grenzen aan onrustige landen zoals Libië (ten Westen van Egypte) en Israël (Noord-Oosten).

Mocht je nog steeds twijfelen of meer informatie willen over de huidige situatie en veiligheid in Egypte neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden met liefde al je vragen en stellen je graag gerust over een rondreis door dit geweldige land.

Daarnaast kan je ook altijd het reisadvies voor Egypte in de gaten houden op de website van Buitenlandse zaken.

background-pattern