Riksja Travel Egypte

Naar boven

Visum Egypte

Voorbereid op reis

Visum aanvragen voor Egypte

Voor je reis naar Egypte hoef je niet van tevoren een visum aan te vragen, het visum kan je gewoon op het vliegveld in Egypte kopen bij het zogehete bankloket (Bank counter) voor je door de douane gaat. Het visum kost $25,- per persoon (ongeveer €24,-) en bij het bankloket kan er gewoon met euro’s betaald worden, je hoeft dus niet speciaal dollars mee te nemen (mei 2020). Je hoeft als Nederlander voor het visum geen pasfoto mee te nemen. Belgen die reizen met een elektronische identiteitskaart met chip moeten echter wel een pasfoto meenemen voor hun visum.

Als je met Riksja Egypte een reis boekt helpt onze lokale agent je met het kopen van het visum op het vliegveld. Bij aankomst in Egypte word je vóór de douane opgewacht door één van onze lokale agenten die je op staat te wachten met een duidelijk naambordje.

Sinds kort is het ook mogelijk om online een E-visum kopen via de officiële website www.visa2egypt.gov.eg. Echter werkt deze nieuwe website tot nu toe nog niet perfect: de ene keer lukt het wel om de aanvraag te versturen en de andere keer krijg je een foutmelding (vooral bij fouten in de volledige namen van je paspoort). Wij raden je aan om het visum daarom voorlopig gewoon nog op het vliegveld bij aankomst in Egypte te kopen.

Reisdocumenten Egypte

Voor Nederlanders

Als Nederlanders moet je in het bezit zijn van een paspoort om naar Egypte te kunnen reizen, alleen een identiteitskaart is niet voldoende. Je paspoort moet daarnaast nog tenminste 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Egypte. Kinderen moeten (ongeacht de leeftijd) ook in het bezit zijn van een eigen paspoort voor reizen buiten Europa.

Voor Belgen

Voor Belgen zijn er twee mogelijkheden als je naar Egypte reist:
1. Bij verblijf korter dan één maand
Als je reis korter dan één maand is, is een elektronische identiteitskaart met chip voldoende. Let wel op; als je met een elektronische identiteitskaart reis moet je een pasfoto meenemen voor het verkrijgen van een visum.
2. Bij verblijf langer dan een maand
Als je reis langer dan een maand is kun je als Belg ook alleen met een internationaal paspoort reizen, een pasfoto meenemen voor het visum is dan ook niet nodig.

Voor andere nationaliteiten

Heb je geen Nederlands of Belgisch paspoort, maar een paspoort uitgegeven door een ander land, informeer dan bij de ambassade van het betreffende land.

Extra tip: Maak kopieën van je paspoort

Maak voor je vertrek ook een kopie van je paspoort of identiteitskaart en laat deze achter bij familie of vrienden in Nederland. Neem ook altijd één of meer kopieën mee op je Egypte vakantie en bewaar ze op verschillende plekken in je bagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies.

background-pattern