Riksja Travel Egypte

Naar boven

Overnachten in Egypte

Vervoer & verblijf

Waar slaap je in Egypte?

Bij Riksja Egypte slaap je in karakteristieke accommodaties die passen bij de plek waar je verblijft. Tijdens je reis overnacht je in sfeervolle hotels, knusse guesthouses, in modderhuis dorpen, vaar je op traditionele felukka’s of dahabiya’s of in een traditionele bedoeïenentent. Aan de koraalrijke Rode Zee kust hebben we knusse plekjes gevonden, weg van het massa toerisme.

De accommodaties in Egypte die we gebruiken hebben we zelf bezocht en uitgekozen. Hierbij letten we op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder vind je een impressie van de accommodaties die wij in onze reizen hebben opgenomen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Egypte - Luxor

Riksja's Choice

Dit zijn schone, sfeervolle en goed verzorgde accommodaties op een goede locatie. Ze variëren van een familie hotel met een dakterras op het platteland in Luxor, een bungalow aan de oever van de Nijl tot sfeervolle leemhutten in de oase. Maar ook het centraal gelegen hotel met historische en koloniale sfeer in Caïro valt binnen deze categorie.

Special stay accommodatie in Egypte

Bij sommige bouwstenen hebben we bijzondere accommodaties gevonden, die ietsjes duurder zijn dan degene die we normaal aanbieden, maar dan slaap je ook wel bijzonder. Dit heeft niet altijd zozeer met luxe te maken, maar ook om de speciale beleving. Bijvoorbeeld tijdens onze bouwsteen ‘Zeil de Nijl in dahabiya stijl’ waar je overnacht op een volledig gerestaureerd traditioneel zeilschip. Of kies voor een kleurrijk ingericht boetiekhotel in Cairo. Of het hotel met het beste zicht op de piramdes. Doe je voor een strandverblijf geen concessies dan bieden we aan de Rode zee een goed verzorgd hotel aan met een zwembad, spa en een ruim privéstrand met snorkelmogelijkheden.

Beleef back to basic

Simpel, maar een ervaring om nooit te vergeten. Bij deze accommodaties draait het om de beleving. Van deze vorm van accommodatie maak je mee wanneer je overnacht in een tentje in de onwerkelijke El Fayoum Woestijn onder een kaleidoscoop van duizenden sterren. Ook tijdens de bouwsteen Felukka zeilen op de Nijl slaap je bijzonder basic op het dek van een felukka. Je kunt sommige lange trajecten ook afleggen per nachttrein.

Bouw je eigen Egypte-reis

Helemaal enthousiast geworden van onze bijzondere karakteristieke accomodaties? Zie je iets wat tijdens jouw rondreis door Egypte zeker niet mag ontbreken? Stel je eigen reis samen met onze bouwstenen en laat het ons weten.

background-pattern