Menu background

Naar boven

Hoe reis je door Egypte?

Vervoer in Egypte

Vervoer in Egypte

Egypte is ongeveer 25x zo groot als Nederland en dus zal je afhankelijk van je reisplan grote afstanden moeten overbruggen. Aangezien wij je liever niet zelf met de auto erop uit willen sturen in Egypte, word je bij de meeste rondreizen rondgereden door een chauffeur. Daarnaast zijn er nog leuke alternatieven om sommige grote afstanden te overbruggen.

Op pad met eigen chauffeur

Tijdens je Egypte reis word je rondgereden door professionele Egyptische chauffeurs. In een minibus of 4 wheel drive verplaatst hij je met gemak door drukke steden of over verlaten woestijnwegen. Een privé chauffeur heeft het voordeel dat je volop kunt genieten van de omgeving en af kunt slaan voor een extra stop onderweg. Zelf vonden wij dit een erg leuke manier van rondreizen, omdat je zo niet op de weg hoeft te letten en volop kunt genieten van de indrukwekkende omgeving. Je mag zo vaak stoppen voor een foto als je wilt, voelt je daar absoluut niet bezwaard over! Daarnaast weet de Egyptische chauffeur enorm veel over het land en kan jou (in het Engels) veel vertellen over de cultuur en de bezienswaardigheden. Om chauffeur in de toeristenbranche te kunnen zijn, dien je in Egypte een opleiding te hebben gevolgd en over een diploma te beschikken. Onze lokale agent controleert dit altijd, je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je door de chauffeur naar een verkeerde plek wordt gebracht. Maar het grootste pluspunt is misschien wel dat hij de taal spreekt. In Egypte spreken weinig mensen Engels (vooral buiten de steden), waardoor je niet gemakkelijk in contact komt met hen. Met de chauffeur kom je gemakkelijker op plekken waar je niet komt als je zelf rond gaat rijden én grote kans dat je regelmatig voor een lunch of diner uitgenodigd wordt!

4x4-woestijn-Egypte-reizen

Overbrug de afstand met de nachttrein

Reizen met een ‘normale’ trein is in Egypte helaas erg moeilijk. Het openbaar vervoer is volledig gericht op de lokale bevolking en dus is het erg lastig om een kaartje te bemachtigen. Gelukkig geldt dit niet voor de slaaptrein tussen Caïro, Luxor en Aswan. Dit vonden wij juist één van de leukste manieren om door Egypte te reizen. Je reist dan tussen de locals en komt echt in contact met de Egyptische cultuur. De treinreis tussen Caïro en Luxor duurt ongeveer 10 uur. Als je daarna doorreist naar Aswan is dat nog 3 uur extra. Je slaapt in een 2-persoonscouchette met wasgelegenheid en mogelijkheid om je bagage op te bergen. Het toilet is op de gang. Het diner en ontbijt zijn inbegrepen en zijn vergelijkbaar met vliegtuigmaaltijden. Vind je het leuk om tijdens je Egypte-reis een deel met de slaaptrein te doen? Laat het ons weten.

Neem een binnenlandse vlucht

Omdat de afstanden tussen de verschillende hoogtepunten in Egypte vrij ver uit elkaar liggen, kan je in veel Egypte-reizen ook voor binnenlandse vluchten kiezen. Per vliegtuig verplaats je je een stuk sneller en dat is fijn als je weinig tijd hebt, of bijvoorbeeld als je met kinderen reist. Zo zijn er bijvoorbeeld vliegvelden aan de Rode Zee, Luxor, Caïro en Aswan. De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Egyptair. Een prima maatschappij die vliegt met goede toestellen. De tijden van de binnenlandse vluchten kunnen nog wel eens door onvoorziene omstandigheden gewijzigd worden. Onze lokale vertegenwoordiging doet dan zijn uiterste best dit voor je op te lossen en indien nodig en mogelijk een alternatieve vlucht voor je te reserveren.

Cruise de Nijl af met een traditionele felluka of luxe Dahabiya

Als Riksja houden we ervan om onze reizigers unieke ervaringen te geven. Daarom zullen we je niet zo snel op een grootschallig cruiseschip de Nijl af laten gaan. Gelukkig zijn er in Egypte ook nog ontzettend mooie kleinschallige manieren om de Nijl af kan varen en langs verschillende bijzondere bezienswaardigheden te gaan. Kies jij voor de wat eenvoudigere traditionele felluka of voor de wat luxere elegante Dahabiya zeilboot. Heb je zin in nog wat extra avontuur, dan is het ook nog mogelijk om bijvoorbeeld een nachtje op het dek van de felluka te overnachten, gewoon in de open buitenlucht.

Bouw je eigen Egypte-reis

Geïnspireerd geraakt door al deze leuke mogelijkheden om door Egypte te reizen. Ga aan de slag met het bouwen van jouw droomreis en laat ons weten wat jouw voorkeur is!

background-pattern