Aswan eiland en tempels & tombes

bouwsteen

 • Reisschema:
  Aswan
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 121,- p.p. bij 2 personen
Veel reizigers bezoeken Aswan om de imponerende en wereldberoemde tempels van Abu Simbel te bezoeken. Aswan heeft echter meer te bieden. De sfeer is hier zo anders dan je tot nu toe hebt gezien in Egypte. De Nubische invloeden, relaxte sfeer en de vele eilanden in de Nijl maken het tot een fijne plek. Een korte pas op de plaats tijdens je reis. We regelen een ontspannen middag met een local die je naar de Philae tempel brengt, de eilandjes laat zien en als kers op de taart een barbecue op het strand regelt. Heb je langer de tijd? Dan regelen we een extra nacht Aswan met dagexcursie naar Abu Simbel, maar slapen bij een ecolodge vlakbij de beroemde tempel is ook mogelijk.

✓ Overnachtingen in sfeervol guesthouse
✓ Op stap met een local naar de Philae tempel en barbecue op het strand
✓ Optioneel verblijf in hotel met zwembad mogelijk
✓ Optionele dagexcursie Abu Simbel of verblijf ecologe bij Abu Simbel
Aswan reis
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Aswan

Aswan kun je op verschillende manieren bereiken: direct met een binnenlandse vlucht vanuit Caïro, met de trein of per boot. Hoe je ook aankomt, we regelen dat je naar het sfeervolle guesthouse op de rustige en groene westoever wordt gebracht. Het guesthouse maakt deel uit van een Nubisch dorp en ligt tegenover de ‘Tombs of the Nobles’. Verwacht geen grote luxe, maar wel gastvrijheid, schone en verzorgde kamers met airconditioning en een gemeende glimlach. Wij vinden dit een van onze favoriete plekjes! Het guesthouse heeft geen zwembad. Als je graag een verkoelende duik neemt, dan kun je voor het hotel met zwembad kiezen, zie onderaan de bouwsteen. Zeker in de zomermaanden is dat wel fijn. Vanaf het terras kun je onder een parasol met een verkoelend drankje in de hand genieten van de zeilbootjes die over de Nijl glijden. Vandaag kun je verder naar eigen wens invullen.

Decorative torn edge

 Dag 2 – Aswan, bezoek aan Philae en BBQ

Voor vandaag hebben we gekozen voor een excursie in de middag, dus de ochtend plan je zelf in. Misschien eens een boek lezen op het terras? Als je toch liever wat actiever bezig bent dan geven we graag wat tips. Het Nubische Museum in het centrum vonden wij echt de moeite waard en vergeet ook niet de ‘Tombs of the Nobles’ vlakbij het guesthouse. Zelf kozen wij ervoor om per kameel, door de woestijn, naar het Sint Simeon klooster te gaan. Meer informatie over deze excursie staat onderaan de bouwsteen.

 

Decorative torn edge

In de middag wordt je door een local opgehaald bij het guesthouse en hij brengt jullie met zijn houten boot naar Philae eiland. Hier staat de mooiste tempel uit de omgeving, ter ere van de moedergodin Isis. De tempel is verplaatst vanaf zijn oorspronkelijk locatie iets verderop. Je ontdekt de tempel zelf, dus een reisgids is geen overbodige luxe. Na de tempel stap je weer in de boot en gaat de tocht verder. Terwijl je over het water vaart zie je rotsformaties, felgekleurde huisjes en hoor je de vogels kwetteren in het hoge gras. Vaak bezoek je ook nog de vervallen Osiris Tempel waar je gastheer mooie verhalen over kan vertellen. Even later leggen jullie aan bij een strandje waar de barbecue wordt aan geslingerd. Even niets doen en genieten van vers gegrilde vis en ander lekkers. Aan het begin van de avond wordt je weer naar het guesthouse gebracht. Verwacht vandaag geen gids, maar wel een gastvrije Egyptenaar die graag zijn ‘thuis’ wil laten zien en goed Engels spreekt. Het kan ook zijn dat deze excursie in de ochtend plaatsvindt en dat je een lunch nuttigt op het strand.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Aswan

Vanuit Aswan kun je verder reizen richting Luxor met onze bouwsteen Felukka zeilen over de Nijl, of je pakt de trein of een transfer. Daarna reis je dan makkelijk door richting de Rode Zee.

We raden echter aan nog een extra nacht in Aswan te blijven. Aswan is namelijk ook de toegangspoort voor een van de beroemdste Egyptische tempels, Abu Simbel. Gezien de lange reistijd vanaf Aswan, minimaal 3,5 uur heen en 3,5 uur terug, hebben we dit bezoek niet standaard opgenomen in deze bouwsteen, maar de tempel is zeker een bezoek waard. We kunnen een extra nacht Aswan in plannen en een dagexcursie. Of we regelen een nacht in een ecologe bij Abu Simbel. Onderaan deze pagina lees je meer over de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Aswan hotel met zwembad
Aswan hotel aan de Nijl
Variant
1

Aswan - Hotel met zwembad

 • Reissom:
  € 155,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 Overnachtingen met ontbijt, boottocht met local naar Philae tempel, bezoek eilandje en BBQ op het strand - entreegeld is exclusief

In Aswan kan het erg heet worden, vooral in de maanden tussen mei en augustus. Een zwembad is dan wel fijn zodat je af en toe een verkoelende duik kan nemen. Het guesthouse is ons favoriete plekje door de sfeer en kleinschaligheid, maar er is geen zwembad. Vandaar dat we ook een hotel met zwembad aanbieden zodat je zelf kan kiezen. Dit middenklasse hotel is wat groter van opzet en ligt direct aan de Nijl. Je hebt een eigen geschakelde ‘bungalow’ in de begroeide tuin, die uiteraard voorzien is van airconditioning.

Decorative torn edge
Abu Simbel tempel tijdens Aswan reis
Aswan reis - bezoek Abu Simbel tempels
Variant
2

Privé dagexcursie naar Abu Simbel

 • Reissom:
  € 157,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Vervoer vanaf je hotel, privé chauffeur en gids zijn inclusief - entreegeld is exclusief

Eén van de wereldberoemde Egypte tempels, Abu Simbel, willen veel reizigers bezoeken. De ingang van deze indrukwekkende tempel wordt gevormd door vier enorme beelden van de farao Ramses die hiermee de Nubiërs wilde imponeren. Een bezoek aan Abu Simbel is zeker de moeite waard maar de reistijd naar de tempel is pittig. We raden aan om vroeg in de ochtend te vertrekken, rond 05.00 uur, zodat je rond 08.00 uur bij de tempel bent. Je privé gids leidt je hier 3 tot 4 uur rond zodat je het complex goed kunt ontdekken. Rond de middag reis je dan weer terug naar Aswan.  Wil je Abu Simbel graag opnemen in je reis, geef dit dan aan je reisaanvraag zodat we een extra overnachting kunnen opnemen in je reisplan. Je verblijft dan drie nachten in Aswan. Heb je minder tijd, dan kun je er ook voor kiezen om Abu Simbel op dag 2 te bezoeken. De excursie naar de Philae-tempel met barbecue komt dan te vervallen.

Decorative torn edge
Aswan Abu Simbel hotel
Abu simbel ecolodge tijden Aswan reis
Variant
3

Abu Simbel - verblijf in ecolodge en excursie naar de tempel

 • Reissom:
  € 228,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Vervoer tussen Aswan en Abu Simbel, overnachting in ecolodge met onbijt, bezoek Abu Simbel met gids - entreegeld is exclusief

Als je Abu Simbel in relatieve rust wil ontdekken en wil verblijven in een bijzondere ecolodge, dan is deze bouwsteen wat voor jou. Rond 09.00 uur wordt je door je privé chauffeur opgehaald bij je hotel in Aswan. In ongeveer 3,5 uur rijden jullie dwars door de woestijn naar Abu Simbel waar je je privé gids ontmoet. Net op het moment dat de grote toeristenstromen weer richting Aswan vertrekken, stappen jullie de tempel binnen. Het contrast tussen de kolossale beelden buiten en de heilige ruimte die je daarna betreedt, maken de sfeer hier mysterieus. De gids verteld je alles over de rijke geschiedenis van het tempelcomplex. De ecolodge waar je vanavond slaapt ligt op een unieke plek aan het Nassermeer en wordt omgeven door tuinen en een boerderij. Hier geniet je van de gastvrijheid en de mooie verhalen van de eigenaren over het Nubische leven. Als je het leuk vindt, dan brengt en haalt de chauffeur je graag naar de ‘sound and light show’ bij het tempelcomplex. De volgende ochtend vertrek je op je gemak terug naar Aswan waar je bij je hotel, de luchthaven of het treinstation wordt afgezet.

Wanneer je de tempel bezoekt ligt aan je eigen wensen en ook aan de warmte. Middenin de zomer is het bijvoorbeeld handiger om het complex in de avond te bezoeken of vroeg in de morgen waarop je weer naar Aswan gaat.

Decorative torn edge
Kameelrijden Aswan
Aswan kameelrijden
Variant
4

Verantwoord kameelrijden - naar het Sint Simeon klooster

 • Reissom:
  € 57,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Kamelentocht met Engelssprekende local, optioneel bezoek Sint Simeonklooster, vervoer vanaf je hotel

Vanwege de warmte start je deze excursie vroeg in de ochtend of laat in de middag. Dat zijn ook nog eens de mooiste momenten om foto’s te maken, door het bijzondere licht. De kamelen die we gebruiken worden goed verzorgd, dat vinden we belangrijk. De eigenaar van de kameel helpt je op zijn rug en hij zal je de hele excursie begeleiden en naast je lopen. De kameel en zijn eigenaar namen regelmatig een pauze en ook jij kan dan even wat drinken. Onderweg bewonder je eerst de gekleurde Nubische huizen en het leven langs de oevers van de Nijl en dan arriveer je plots in de stille woestijn. Niets dan glooiende gele zandduinen tot je in de verte een oude vesting ziet aan de horizon. Dit is het Sint Simeon klooster. Als je zin hebt dan kun je de fresco’s en de cellen van de monniken bekijken. Geef dit wel vooraf aan. Na de kamelentocht wordt je weer teruggebracht naar het guesthouse of hotel.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Luxor tempel reis
bouwsteen

Struinen door Koningsvallei en Luxor tempels

 • Luxor
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 154,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Felukka zeilen langs de Nijl
bouwsteen

Felukka zeilen op de Nijl

 • Aswan – Kom Ombo – Luxor
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 275,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Langs de Nijl per cruiseschip
bouwsteen

Cruisen langs de oevers van de Nijl

 • Luxor – Esna – Edfu – Kom Ombo – Aswan (of andersom)
 • 5 dagen / 4 nachten Luxor mnaar Aswan
 • € 549,- p.p. bij 2 personen van Luxor naar Aswan
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Cairo Gizeh piramides

 • Caïro – Gizeh – Sakara – Caïro
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 198,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge