Menu background

Naar boven

Felukka zeilen op de Nijl

bouwsteen

 • Reisschema:
  Aswan – Kom Ombo – Luxor
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 293,- p.p. bij 2 personen
Tijdens je Egypte reis mag een tocht over de magische Nijl eigenlijk niet ontbreken. Een bijzondere manier om dit mee te maken, is met een traditionele felukka. Terwijl je relaxt achterover leunt op het dek, lachen lokale bewoners langs de oevers je toe en gooien vissers hun netten uit. Met deze tweedaagse bouwsteen slaap je een nacht in de buitenlucht op het dek van de felukka. De tocht gaat van Aswan richting Luxor. Als eindstop van de zeiltocht ga je aan wal bij Kom Ombo, met zijn imposante tempelruïnes een waardige afsluiter voordat je aankomt in Luxor.Deze tweedaagse bouwsteen is volgens ons de avontuurlijkste manier om de Nijl te beleven en bovendien de meest betaalbare optie. Heb je meer tijd en budget? Dan raden we je een unieke en comfortabele vijfdaagse zeiltocht aan met onze bouwsteen ‘Zeil de Nijl in dahabiya stijl’ voor de ultieme Nijlervaring.✓ Slapen onder de sterren op een traditionele felukka

✓ Ontdek het plattelandsleven langs de Nijl

✓ Bezoek aan de tempels bij Kom Ombo

Felukka zeilen langs de Nijl
Decorative torn edge

Dag 1 – Vertrek uit Aswan en aan boord van de felukka

Je wordt rond 09.00 uur opgehaald bij je hotel in Aswan. De chauffeur brengt je naar de aanlegsteiger, waar de traditionele zeilboot klaarligt voor vertrek. We raden je aan een dagrugzak mee te nemen met de spullen die je voor vandaag, vannacht en morgenochtend nodig hebt. De rest van je bagage gaat namelijk in het ruim en daar kun je lastig bij. Denk aan een tas met warme trui, handdoek, muggenspray, slippers, zaklamp en toiletspullen. Er zijn warme dekens (en kussens) aan boord, maar we vinden het altijd fijn om ook een eigen lakenzak mee te nemen.

Een felukka is een traditionele houten zeilboot. Het grote witte zeil vormt een typisch Egyptisch plaatje op de Nijl. Felukka’s zijn niet heel groot, maar prima om twee dagen op te vertoeven. Tijdens deze tocht is de boot alleen voor jezelf, je reisgenoot en de ‘crew’. Tijdens de tweedaagse felukka tocht kun je lekker achterover zitten of liggen op het dek. Er wordt voor matrasjes gezorgd en ’s nachts worden er dekens bijgelegd voor een nacht onder de sterren. Er is geen toilet aan boord, maar er kan altijd een plas-stop aan de oever gemaakt worden. Absoluut back to basic, maar een onvergetelijk leuke ervaring voor twee dagen.

Decorative torn edge

Zodra de zeilboot de steiger loslaat, zoeft het soepeltjes over de Nijl. Vanaf het dek ervaar je het Egyptische plattelandsleven: langs de oevers zie je hardwerkende boeren, spelende kinderen en ezels en buffels die een bad nemen nemen. Dit in alle rust, want je wordt niet gestoord door rochelende motorgeluiden. Je glijdt geruisloos over het water. We leggen onderweg aan om bijvoorbeeld een dorpje te verkennen, een kopje thee te drinken bij de locals en voor de lunch. Zwemliefhebbers kunnen dan direct een verkoelende duik nemen in de Nijl. Het aantal stops dat we maken is afhankelijk van de wind; als er minder wind staat, zullen we wat minder stops kunnen maken. Voor zonsondergang leg je aan bij bij de oever, waar we ’s nachts zullen blijven liggen. Terwijl het zonnetje langzaam zakt, maakt de bootsman aan boord het avondeten klaar. Het is idyllisch happen onder de spetterende sterrenhemel. Onder dezelfde hemel val je even later in slaap op het dek van de knusse felukka.

Decorative torn edge

Dag 2 – Einde felukka tocht en aankomst in Luxor, via Kom Ombo

Wij sliepen aan boord van de felukka, door het zachtjes wiegen van de Nijl, als een baby. Het is dan ook heerlijk wakker worden. Na zonsopgang vaar je in het ochtendgloren nog een uurtje verder, waarna je aanlegt bij een steiger in de buurt van Kom Ombo. De ‘crew’ maakt nog een ontbijtje voor je klaar en daarna ga je van boord. Op de kade wacht onze lokale medewerker al op je met het busje en vervolgens rijden jullie naar de tempels van Haroeris en Sobek bij Kom Ombo. De robuuste tempelruïnes staan imposant langs de mystieke Nijl waar de witte zeilen van de zeilbootjes afsteken tegen de blauwe lucht. Dit is het Egypte zoals je het je voorstelt…

Op weg naar Luxor maken we onderweg ook nog een stop bij de Horustempel in Edfu. En hoeveel tempels je tijdens je reis ook ziet, elke keer zijn wij weer onder de indruk van de bouwkunsten van de oude Egyptenaren.

Decorative torn edge

Na het tempelbezoek reis je in het busje verder naar Luxor, waar je afgezet wordt bij je hotel. Je kunt de rest van de middag zelf invullen. Met onze bouwsteen Struinen door Koningsvalleien en Luxor tempels blijf je drie nachten in de elegante stad en mag een bezoek aan de tempels niet ontbreken. Je sluit je reis daarna ultiem relaxt af met de strandbouwsteen Snorkelbaai en duikkoraal. Reis je andersom? Dan pak je nu makkelijk de trein of het vliegtuig naar Caïro.

Wil je liever langer varen? Dan dan is onze vijfdaagse bouwsteen Zeil de Nijl in dahabiya stijl meer wat voor jou. In een traditioneel zeilschip combineer je een waanzinnige tocht in koloniale sfeer over de Nijl met verborgen historische plekjes langs de oevers. Een voordeligere bouwsteen is Cruisen langs de oevers van de Nijl.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Felukka zeilen op de Nijl

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Luxor tempel reis
bouwsteen

Struinen door Koningsvallei en Luxor tempels

 • Luxor
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 177,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Aswan reis
bouwsteen

Aswan eiland en tempels & tombes

 • Aswan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 124,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Snorkelbaai en duikkoraal

 • Safaga
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 270,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Safaga Rode Zee hangmat
bouwsteen

Ontspannen aan de Rode Zee

 • Safaga
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 309,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge