Cairo Gizeh piramides

bouwsteen

 • Reisschema:
  Caïro – Gizeh – Sakara – Caïro
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 198,- p.p. bij 2 personen
Het is ongeveer 4,5 uur vliegen naar Caïro. Wij vinden het altijd een fijn idee als je transfer en je eerste twee overnachtingen in Caïro alvast geregeld zijn. Naast een goed geregelde start van je reis, mag een bezoek aan de 'must see' van Egypte niet ontbreken: de Gizeh piramides en de indrukwekkende sfinx. Deze bezoek je dan ook de volgende dag in combinatie met de minder toeristische piramides van Sakkara. Kortom, een volledig startpakket voor het begin (of einde) van je eigen Egypte reis.

✓ Meet & greet en transfer door lokale vertegenwoordiger
✓ Overnachtingen in een sfeervol guesthouse vlakbij de sfinx
✓ Bezoek aan piramides van Gizeh en Sakkara met gids
✓ Optioneel verblijf modern hotel, boetiekhotel en special stay mogelijk
✓ Optionele excursies mogelijk, zoals een foodtour of culture tour door de stad
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Caïro

Vandaag vlieg je in ongeveer 4,5 uur naar Caïro. Bij aankomst op de luchthaven van Caïro word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger met een bordje met je naam. Zo hoef je buiten niet te zoeken naar je vervoer, wel zo prettig.

Als je koffer van de band is gerold vertrek je naar je kleinschalige en sfeervolle guesthouse vlakbij de sfinx. Het is, afhankelijk van het verkeer, ongeveer een uurtje rijden. We kiezen voor deze omgeving in plaats van het oude centrum, omdat je hier veel meer krijgt voor je geld. De kamers zijn groter, minder lawaaierig en schoner. Met een taxi of Uber ben je vanaf je hotel zo in het oude centrum. Wil je graag tips over waar je lekker kunt eten of in welke buurten je moet zijn om de lokale sfeer te proeven? Schroom dan niet om dit vragen aan onze vertegenwoordiger. Naast het guesthouse bieden we in Caïro ook een comfort hotel, boetiekhotel en special stay. Ze staan onderaan deze bouwsteen beschreven. Laat het ons gerust weten als je een andere keuze maakt dan het guesthouse.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Naar de Gizeh piramides, de sfinx en Sakkara

’s Ochtends vroeg word je na het ontbijt opgepikt door onze chauffeur voor de dag en vertrek je richting Gizeh. Vanaf het dakterras van het guesthouse heb je al een glimp kunnen opvangen van de piramides, maar hoe dichterbij je komt, hoe indrukwekkender. Daar staan ze dan… Hoe vaak heb je ze niet gezien; in schoolboeken, in films en documentaires? Je eerste ontmoeting met de mystieke geschiedenis van Egypte. Je hart gaat sneller kloppen en al snel komen de eerste vragen: hoe is het mogelijk, hoe kregen ze het voor elkaar en waarom bouwden ze dit?

Je kunt zelf een boek over de piramides meenemen, maar wij vinden het veel leuker om met een goede gids rond te dwalen tussen de piramides van Cheops en Chefren, vragen te stellen en je ogen de kost te geven. Daarom hebben we een Engelstalige gids voor je geregeld die naast boeiende verhalen ook de entrees voor je regelt (exclusief in de bouwsteenprijs). Ben je vroeg vertrokken dan kun je tegen extra betaling (circa €24) ook de grote piramide van Cheops in en voel je je even een archeoloog. Op een geïmproviseerde trap klim je omhoog in de smalle schachten en kom je uiteindelijk uit in de volledig uit graniet gehakte grafkamer.

Decorative torn edge

Vanuit de piramides loop je richting de legendarische sfinx, die wat minder groot is dan verwacht maar zeker niet minder indrukwekkend. Naar gelang je eigen interesse kun je in overleg met je gids meer of minder tijd besteden bij de piramides en de sfinx voordat je doorreist naar de minder bezochte trap-piramide van Sakkara. Er komen hier relatief weinig bezoekers, voornamelijk omdat de meeste toeristen een pakket boeken met alleen de Gizeh piramides. En ook eigenlijk gelukkig maar. Je mist hier de drommen toeristen, maar het is zeker niet minder indrukwekkend. In Sakkara werden naast de zeer welgestelde Egyptenaren vooral ook de heilige dieren begraven en geëerd. Tot op de dag van vandaag is Sakkara de grootste archeologische site van Egypte met nog veel onontdekte schatten onder het zand. Aan het eind van de dag word je weer teruggebracht naar je guesthouse en neem je afscheid van je gids en de chauffeur.

Als je ook graag het Egyptisch Museum wil zien, dan kunnen we de excursie voor je uitbreiden. Je wordt dan van Sakkara naar het museum gebracht waar dezelfde gids je rondleidt. Na je bezoek wordt je teruggebracht naar je hotel. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Caïro

Heb je voldoende tijd, dan raden we je aan om je verblijf in Caïro met een nacht te verlengen, zodat je nog een dag hebt om bijvoorbeeld het wereldberoemde Egyptische Museum te bezoeken of de citadel in de oude stad. Je kunt natuurlijk op eigen houtje op pad, maar we kunnen ook verschillende excursies voor je regelen. Wij vonden de foodtour echt een aanrader! Onderaan deze bouwsteen beschrijven we de verschillende mogelijkheden.

Vanuit Caïro kun je afzakken naar het zuiden; dan pik je minder bekende tempels en tombes aan de Nijl in Midden-Egypte mee. Heb je weinig tijd, dan kun je beter kiezen voor een binnenlandse vlucht of nachttrein naar Luxor en je reis vervolgen met de bouwsteen  Koningsvalleien en Luxor tempels. Andere mogelijkheden zijn nog zuidelijker naar Aswan of direct naar de Rode Zee, waar je kan kiezen uit duiken of even helemaal niets.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Foodtour in Caïro

 • Reissom:
  € 92,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Foodtour door Cairo met gids, pick up en drop off bij je hotel

Foodtours zijn een ideale manier om de keuken van een bestemming én de bestemming zelf te leren kennen. Tijdens een wandeling door de stad, met gids, bezoek je verschillende restaurants, cafés of winkeltjes om gerechten en drankjes te proeven die typisch zijn voor een land. Het zijn vaak plekken die je als reiziger niet weet te vinden of waar je zo voorbij loopt. De gids vertelt je alles over de historie van de stad, de lokale cultuur en de achtergronden van de gerechten die je proeft. Ook vertelt hij over de ondernemers bij wie je op bezoek gaat. De tour duurt 3,5 tot 4 uur. Wij vonden dit zo’n bijzondere manier om de stad te ontdekken!

Decorative torn edge
Variant
2

Ontdek Caïro - Islamitische wijk, Khan el-Khalili bazaar en citadel

 • Reissom:
  € 98,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Stadswandeling met gids, pick-up en drop-off bij hotel

Caïro ontdek je pas echt goed samen met een gids. Daarom regelen we bij deze excursie een privégids die je je de Citadel, achterafstraatjes van de Islamitische wijk en de bazaar Khan El-Khalili laat zien. Je wordt opgehaald met de auto, maar natuurlijk ga je de stad ook te voet ontdekken. De Citadel torent hoog boven de stad uit en als je bovenop staat zie je pas de uitgestrektheid van Caïro. Je pikt hier direct de Mohammed Ali moskee met de vier herkenbare minaretten mee. Via de Islamitische wijk waar je het lokale leven ziet, eindig je bij de grootste markt van Afrika: de Khan El-Khalili. Als je met een mooi souvenir naar huis wilt, is dit ‘the place to be’. In de achterafstraatjes van de soukh vind je nog ambachtslieden die het vak van vader op zoon overdragen. Bijzonder om te zien.

Decorative torn edge
Cairo comfort hotel
Cairo hotel
Variant
3

Cairo Gizeh piramides - Comfort hotel

 • Reissom:
  € 268,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in comfortabel hotel met ontbijt, excursie Gizeh en Sakkara met gids, meet & greet op de luchthaven, transfer naar je hotel

Ons standaard guesthouse bij de sfinx vinden wij een hele fijne plek. Je gaat hier niet naartoe als je op zoek bent naar veel luxe of comfort, maar wel als je op zoek bent naar een betaalbare middenklasse accommodatie met een geweldig uitzicht op de piramides. Toch wat meer comfort? Dan bieden we in de wijk Zamalek deze comfortoptie aan. Zamalek wordt ook wel de ambassadewijk van Caïro genoemd en ligt op Gezira-eiland, midden in de Nijl. Het is een rustige wijk met veel expats, restaurants en koffietentjes. Het hotel is hip en modern en je zal je er zeker thuis gaan voelen.

Decorative torn edge
Cairo boetiekhotel Heliopolis
Cairo boetiekhotel
Variant
4

Cairo Gizeh piramides - Boetiekhotel

 • Reissom:
  € 319,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in boetiekhotel met ontbijt, excursie Gizeh en Sakkara met gids, meet & greet op de luchthaven, transfer naar je hotel

We hebben in de wijk Heliopolis ook nog een prachtig boetiekhotel gevonden en deze optie willen we je niet onthouden. De markante roze villa is in 1920 gebouwd als huis voor een architect en kent een rijke geschiedenis. Inmiddels is het een klein hotel met negen kamers die allemaal uniek en sfeervol zijn ingericht. Er zijn meerdere kleine restaurants, een spa en tuin. Het is oase van rust in een drukke stad en daarom een van onze favorieten.

 

Decorative torn edge
Cairo Egypte reis
Cairo piramide hotel
Variant
5

Cairo Gizeh piramides - Special Stay

 • Reissom:
  € 462,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in luxe hotel bij de piramides met ontbijt, excursie Gizeh en Sakara met gids, meet&greet op de luchthaven, transfer naar je hotel

Soms ben je gewoon op zoek naar iets bijzonders. Onze special stay valt zeker in deze categorie. Op en top luxe en misschien wel het beste  uitzicht op de piramides in heel Caïro. Mariott Mena House is groot van opzet en straalt pure luxe uit. Het is een hotel met veel geschiedenis, als een van de eerste hotels in Egypte met veel beroemde gasten die er hebben verbleven. Het hotel wordt omringd door 16 hectare aan tuinen en heeft een verwarmd zwembad, meerdere restaurants en een spa. Hoe tof om ’s ochtends op het terras van je ontbijt te genieten en de piramides te zien?

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Slapen onder de woestijnsterren

 • El Fayoum
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 235,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Luxor tempel reis
bouwsteen

Struinen door Koningsvallei en Luxor tempels

 • Luxor
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 154,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Aswan reis
bouwsteen

Aswan eiland en tempels & tombes

 • Aswan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 121,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Snorkelbaai en duikkoraal

 • Safaga
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 272,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge