Menu background

Naar boven

Cairo Gizeh piramides

bouwsteen

 • Reisschema:
  Caïro – Gizeh – Sakara – Caïro
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 414,- p.p. bij 2 personen
Het is ongeveer 4,5 uur vliegen naar Caïro. Wij vinden het altijd een fijn idee als je transfer en je eerste twee overnachtingen in Caïro alvast geregeld zijn. Naast een goed geregelde start van je reis, mag een bezoek aan de 'must see' van Egypte niet ontbreken: de Gizeh piramides en de indrukwekkende sfinx. Deze bezoek je dan ook de volgende dag in combinatie met de minder toeristische piramides van Sakkara. Kortom, een volledig startpakket voor het begin (of einde) van je eigen Egypte reis.✓ Meet & greet en transfer door lokale vertegenwoordiger

✓ Overnachtingen in een comfort hotel in de rustige wijk Zamalek

✓ Bezoek aan piramides van Gizeh en Sakkara met gids

✓ Optionele excursies mogelijk, zoals een foodtour of culturele tour door de stad
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Caïro

Vandaag vlieg je in ongeveer 4,5 uur naar Caïro. Bij aankomst op de luchthaven van Caïro word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger met een bordje met je naam. Zo hoef je buiten niet te zoeken naar je vervoer, wel zo prettig.

Als je koffer van de band is gerold vertrek je naar je comfort hotel in het centrum van de stad in de wijk Zamalek op het eiland Gezira. Wij kiezen deze plek, omdat hier veel leuke restaurants zijn, mooie uitzichten over de Nijl en het Egyptisch Museum en het Tahrirplein liggen op loopafstand. Kortom, een comfortabele start van je reis. Het is, afhankelijk van het verkeer, ongeveer een uurtje rijden. We kiezen voor deze omgeving, omdat Zamalek een rustige wijk is met comfortabele hotels. Wil je graag tips over waar je lekker kunt eten of in welke buurten je moet zijn om de lokale sfeer te proeven? Schroom dan niet om dit vragen aan onze vertegenwoordiger. Naast het comfort hotel bieden we in Caïro ook uniek verblijf in naast de piramides van Gizeh; het wereldberoemde klassieke wereldwonder. Die kun je onderaan de pagina vinden onder Special Stay.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Naar de Gizeh piramides, de sfinx en Sakkara

’s Ochtends vroeg word je na het ontbijt opgepikt door onze chauffeur voor de dag en vertrek je richting Gizeh. Hoe vaak heb je ze niet gezien; in schoolboeken, in films en documentaires? Je eerste ontmoeting met de mystieke geschiedenis van Egypte. Je hart gaat sneller kloppen en al snel komen de eerste vragen: hoe is het mogelijk, hoe kregen ze het voor elkaar en waarom bouwden ze dit?

Je kunt zelf een boek over de piramides meenemen, maar wij vinden het veel leuker om met een goede gids rond te dwalen tussen de piramides van Cheops en Chefren, vragen te stellen en je ogen de kost te geven. Daarom hebben we een Engelstalige gids voor je geregeld die naast boeiende verhalen ook de entrees voor je regelt (exclusief in de bouwsteenprijs). Ben je vroeg vertrokken dan kun je tegen extra betaling (circa €25) ook de grote piramide van Cheops in en voel je je even een archeoloog. Op een geïmproviseerde trap klim je omhoog in de smalle schachten en kom je uiteindelijk uit in de volledig uit graniet gehakte grafkamer.

Decorative torn edge

Vanuit de piramides loop je richting de legendarische sfinx, die wat minder groot is dan verwacht maar zeker niet minder indrukwekkend. Naar gelang je eigen interesse kun je in overleg met je gids meer of minder tijd besteden bij de piramides en de sfinx voordat je doorreist naar de minder bezochte trap-piramide van Sakkara. Er komen hier relatief weinig bezoekers, voornamelijk omdat de meeste toeristen een pakket boeken met alleen de Gizeh piramides. En ook eigenlijk gelukkig maar. Je mist hier de drommen toeristen, maar het is zeker niet minder indrukwekkend. In Sakkara werden naast de zeer welgestelde Egyptenaren vooral ook de heilige dieren begraven en geëerd. Tot op de dag van vandaag is Sakkara de grootste archeologische site van Egypte met nog veel onontdekte schatten onder het zand. Aan het eind van de dag word je weer teruggebracht naar je hotel en neem je afscheid van je gids en de chauffeur.

Als je ook graag het Egyptisch Museum wil zien, dan kunnen we de excursie voor je uitbreiden. Je wordt dan van Sakkara naar het museum gebracht waar dezelfde gids je rondleidt. Na je bezoek wordt je teruggebracht naar je hotel. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Caïro

Heb je voldoende tijd, dan raden we je aan om je verblijf in Caïro met een nacht te verlengen, zodat je nog een dag hebt om bijvoorbeeld het wereldberoemde Egyptische Museum te bezoeken of de citadel in de oude stad. Je kunt natuurlijk op eigen houtje op pad, maar we kunnen ook verschillende excursies voor je regelen. Wij vonden de foodtour echt een aanrader! Onderaan deze bouwsteen beschrijven we de verschillende mogelijkheden.

Vanuit Caïro kun je afzakken naar het zuiden; dan pik je minder bekende tempels en tombes aan de Nijl in Midden-Egypte mee. Heb je weinig tijd, dan kun je beter kiezen voor een binnenlandse vlucht of nachttrein naar Luxor en je reis vervolgen met de bouwsteen  Koningsvalleien en Luxor tempels. Andere mogelijkheden zijn nog zuidelijker naar Aswan of direct naar de Rode Zee, waar je kan kiezen uit duiken of even helemaal niets.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Cairo Gizeh piramides

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Foodtour in Caïro

 • Reissom:
  € 133,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Foodtour door Cairo met gids, pick up en drop off bij je hotel

Foodtours zijn een ideale manier om de keuken van een bestemming én de bestemming zelf te leren kennen. Tijdens een wandeling door de stad, met gids, bezoek je verschillende restaurants, cafés of winkeltjes om gerechten en drankjes te proeven die typisch zijn voor een land. Het zijn vaak plekken die je als reiziger niet weet te vinden of waar je zo voorbij loopt. De gids vertelt je alles over de historie van de stad, de lokale cultuur en de achtergronden van de gerechten die je proeft. Ook vertelt hij over de ondernemers bij wie je op bezoek gaat. De tour duurt 3,5 tot 4 uur. Wij vonden dit zo’n bijzondere manier om de stad te ontdekken!

Decorative torn edge
Variant
2

Ontdek Caïro - Islamitische wijk, Khan el-Khalili bazaar en citadel

 • Reissom:
  € 193,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Stadswandeling met gids, pick-up en drop-off bij hotel

Caïro ontdek je pas echt goed samen met een gids. Daarom regelen we bij deze excursie een privégids die je je de Citadel, achterafstraatjes van de Islamitische wijk en de bazaar Khan El-Khalili laat zien. Je wordt opgehaald met de auto, maar natuurlijk ga je de stad ook te voet ontdekken. De Citadel torent hoog boven de stad uit en als je bovenop staat zie je pas de uitgestrektheid van Caïro. Je pikt hier direct de Mohammed Ali moskee met de vier herkenbare minaretten mee. Via de Islamitische wijk waar je het lokale leven ziet, eindig je bij de grootste markt van Afrika: de Khan El-Khalili. Als je met een mooi souvenir naar huis wilt, is dit ’the place to be’. In de achterafstraatjes van de soukh vind je nog ambachtslieden die het vak van vader op zoon overdragen. Bijzonder om te zien.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Luxor tempel reis
bouwsteen

Struinen door Luxor tempels

 • Luxor
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 246,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Aswan reis
bouwsteen

Aswan eiland en tempels & tombes

 • Aswan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 167,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Snorkelbaai en duikkoraal

 • Safaga
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 396,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern