Naar boven

Ik zag twee beren …

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ucluelet op Vancouver Island
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 662,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. beren spotten
 • Reisperiode:
  april - oktober
Aan de westkust van Vancouver Island ligt het Pacific Rim National Park, een van de beste plekken om in Canada beren te kijken. Vanuit een grote rubberboot ga je vanuit Tofino op zoek naar de beren en bekijk je ze van dichtbij in hun natuurlijke leefomgeving. Tussen het aangespoelde drijfhout met op de achtergrond een dichtbegroeid woud, scharrelen de dieren langs het water op zoek naar voedsel. Met een boot kun je dichterbij komen zonder ze te storen en ze observeren in hun eigen habitat.Je verblijft in het nabijgelegen Ucluelet, waar het wat rustiger is dan in Tofino. Tussen beide plekjes ligt het Pacific Rim National Park Reserve. Hier kun je uren wandelen over rotsige paden, houten loopvlonders en lege stranden. Trek je loopschoenen aan, neem een verrekijker mee en geniet van de natuur in dit enige nationale park van Vancouver Island. Je slaapt in een sfeervol resort.
Beeren spotten in Tofino
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Ucluelet

Als je vanuit Vancouver naar Ucluelet rijdt, begint je rit met een overtocht op de ferry van Tsawwassen op het vasteland naar Nanaimo op Vancouver Island. De oversteek duurt ongeveer 90 minuten en onderweg heb je al kans om dolfijnen en zelfs walvissen te zien. Op weg van Nanaimo naar de westkust maakten wij onderweg een stop in Coombs. Deze maffe plaats staat vol met vreemde gebouwen zoals kitscherige antiekwinkels en een plastic kasteel.

Na ongeveer 4 uur rijden kom je bij de T-splitsing naar Ucluelet, langs het Visitor Center waar je veel nuttige informatie kunt krijgen van de parkrangers over wandelingen in de omgeving. Ucluelet ligt aan een mossig regenwoud aan de kust waarin veel paden zijn uitgezet. Je zult verblijven in een sfeervol resort, gelegen vlakbij de kust. Hier kun je heerlijk genieten van de kleuren van de zonsondergang en de zon die in de zee zakt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Beren Canada zoeken

Vandaag is het tijd voor een berenspeurtocht in Tofino, ongeveer 40 minuten rijden vanaf Ucluelet. Zwarte beren komen bij laag water op het strand in de fjorden naar eten zoeken, daarom gaat de boot er alleen bij laag tij op uit. Vaak is dit (heel) vroeg in de ochtend of laat in de middag. Met een ‘zodiac’, een grote rubberboot, vaar je langs de waterlijn van het fjord en ga je op zoek naar rondscharrelende beren. Vergeet niet een verrekijker mee te nemen, zodat je de beren goed van dichtbij kunt bekijken.

Omdat het op de boot soms koud kan zijn, mag iedereen zich in dikke rode pakken hijsen. De pakken hebben ook een ingebouwd zwemvest. Je voelt je misschien een beetje een Michelin-mannetje, maar onderweg ben je blij dat je je lekker warm hebt aangekleed. Behalve beren zie je op de zodiac-excursie meestal ook zeeleeuwen of een zeearend. Na ongeveer 2,5 uur kom je weer aan in de haven van Tofino.

Decorative torn edge

Tip: wandelen door het Pacific Rim NP

De rest van de dag ben je vrij om de Pacific Rim te verkennen. Omdat de berenexcursie afhankelijk is van het lage tij, heeft de tour niet een vaste starttijd. Zo kan het zijn dat je er ’s ochtends met de boot op uit trekt en ’s middags vrij bent, of juist precies andersom. Ter plekke hoor je hoe laat de excursie start.

Wij vonden het leuk om ’s middags in het Pacific Rim National Park een wandeling te maken door het regenwoud. Stel je hier geen tropisch bos met palmbomen bij voor, maar het is wel een echt door regen gevoed bos. Je vindt er reusachtige cederbomen, sparren begroeid met mossen en een dichte begroeiing van varens. Aanrader is de Rainforest Trail, deze 2 wandelingen van ongeveer 1 kilometer gaan over houten plankieren door het bos, waarbij je af en toe moet klimmen en klauteren over trappen en langs dikke boomstammen. Water druppelt van de boombladeren en je voelt je hier echt in een tropisch regenwoud.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Ucluelet

Vandaag rijd je vanuit Ucluelet verder naar je volgende bestemming. De meeste reizigers kiezen ervoor om te gaan walvisspotten in Telegraph Cove met de bouwsteen Ongerepte orkabaai. Zit je in het voorseizoen (mei-juni), dan kun je voor je bezoek aan Tofino naar de plaats Victoria, waar je met de bouwsteen Aan boord: whale watchen walvissen of orka’s gaat zien.

Decorative torn edge

Tips

Beste reistijd

Tussen 1 mei en 31 oktober, als de beren zich laten zien langs het water.

Eten & drinken

Een leuke plek voor je lunch is Tuff Beans in het nabijgelegen Tofino. Dit eettentje maalt zelf organische koffiebonen en heeft een uitgebreide kaart met allerlei soorten espresso, cappuccino, latte en natuurlijk ook gewone koffie. Als je ondertussen ook honger hebt gekregen is de zalmsandwich een aanrader: verse roze plakken gerookte zalm op een verse bagel uit de oven, met cream cheese, rode ui en kappertjes.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Ik zag twee beren …

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Orka Canada
bouwsteen

Ongerepte orkabaai

 • Telegraph Cove op Vancouver Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 639,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Walvissen spotten
bouwsteen

Victoria – Whale watchen

 • Victoria op Vancouver Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 392,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern