Naar boven

Ongerepte orkabaai

bouwsteen

 • Reisschema:
  Telegraph Cove op Vancouver Island
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 639,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  orka-excursie
 • Reisperiode:
  juli - september
Telegraph Cove in het noorden van Vancouver Island is volgens ons de beste plek van Canada om orka's en walvissen te spotten. Hier loopt de migratieroute vlak langs de kust, en van begin juli tot eind september kun je de dieren bewonderen. Als je in het juiste seizoen in Canada bent is dit absoluut de bouwsteen om toe te voegen aan je Canada reis: je treft hier weinig toeristen, onbedorven natuur en bijzondere dieren in een serene setting. Met een vissersboot trek je er op uit om de orka's in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Op de onderwatermicrofoon hoor je de diepe bromgeluiden en geniet je van een unieke ervaring.Je overnacht in Telegraph Cove of in Port McNeill. Zo verblijf je dichtbij de plek waar het allemaal gebeurt en heb je echt de tijd om op te gaan in de natuur. Naast orka's tref je hier ook zeeleeuwen, witkop zeearenden en bultrug walvissen. Maak een praatje met de vissers in het dorp, eet een verse vissoep in het lokale café en beleef het leven aan de Canadese kust.
Orka Canada
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Telegraph Cove

Vandaag rijd je over een slingerweg door dichte bossen naar het noorden van Vancouver Island. De weg loopt hier niet meer langs de kust maar landinwaarts door de bergen. Je doel voor vandaag is Telegraph Cove, een vissersplaats op de noordpunt van Vancouver Island, met veel houtindustrie en mannen in houthakkershemden. Het ligt aan de Johnstone Strait, één van de beste plekken ter wereld om orka’s te spotten.

Je slaapt in Telegraph Cove of in de directe omgeving in Port McNeill of Campbell River, zie de opties onderaan deze bouwsteen. We hebben hier verschillende lodges gevonden, in verschillende prijsklasses, soms midden in de natuur of aan een rivier.

Decorative torn edge

Dag 2 – Orka’s en walvissen excursie Telegraph Cove

’s Ochtends rijd je vanuit je lodge naar Telegraph Cove. Het is een typisch ‘boardwalk’-dorp, vol kleurige houten huizen op palen aan vlonders, gelegen aan een kleine baai. Er zijn nog maar weinig van dit soort plaatsjes in Canada en het ademt echt de sfeer van een authentiek vissersdorp. In de haven vind je een gezellig café waar je heerlijk op het terras kunt zitten, en geniet van fish & chips of de verse lokale vissoep.

Je komt naar Telegraph Cove voor de bootexcursies die er worden georganiseerd. Door dit landschap van waterwegen en eilanden varen houten vissersboten met enthousiaste schippers, die precies weten waar de orka’s zich ophouden. Voordat je aan boord van de boot gaat vonden wij het leuk nog even een kijkje te nemen in het Whale Interpretive Centre. Hier zie je de indrukwekkende skeletten van allerlei soorten dolfijnen, zeehonden en walvissen.

Decorative torn edge

Aan boord van de boot houdt de schipper een kort introductiepraatje over de orka’s en andere bewoners van de blauwe wateren in de Johnstone Strait. Zo vind je hier ook bruinvissen, bultrug walvissen, witkop zeearenden, zeeleeuwen, zeehonden en zelfs dolfijnen. Nadat je de haven van Telegraph Cove uitvaart, kan het grote speuren beginnen: wie ziet er als eerste een rugvin of spuitfontein boven het water uitkomen? Je hebt tijdens de excursies in Telegraph Cove ongeveer 90% kans om orka’s te spotten. Om de dieren niet te storen mogen de vissersboten niet dichterbij komen dan 100 meter, maar het gebeurt wel eens dat de orka’s zelf onder water naar de boot toe zwemmen en ineens opduiken!

Na de bootexcursie kun je nog even rondkijken in Telegraph Cove, of terugrijden naar je lodge waar je vanavond nog een nachtje slaapt. Wij aten in het hotel en genoten van de simpele maar heerlijke maaltijd. De meeste reizigers zijn lekker rozig van de hele dag op het water, dus het slapen zal vanavond wel lukken…

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Telegraph Cove, walvissen Canada

Vanuit Telegraph Cove kun je twee kanten op. Verder reizen naar het noorden met de bouwsteen Trossen los langs fjordenkust als je de grote ronde door de provincie British Columbia maakt. De Inside Passage start in Port Hardy en de boot vertrekt om 07.30 ’s ochtends. Vervolgens kun je een hele dag genieten van fjorden, de grillige kustlijn, het diepblauwe water en de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond.

Vervolgens kun je ook doorreizen om te zeekajakken tijdens de zonsondergang op Quadra Island. Of ga in een kraakheldere rivier snorkelen met zalmen; een bijzondere excursie waarbij je alleen in augustus op een originele manier de beroemdste vis van Canada kunt bewonderen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Ongerepte orkabaai

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Verander je verblijf: budgetkeuze in Port McNeill

 • Reissom:
  € 265,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  twee overnachtingen in Port McNeill en halve dag orka-/walvisexcursie
In plaats van in de houten lodge in Telegraph Cove kun je ook kiezen voor een verblijf in het kleine havenplaatsje Port McNeill, zo’n 25 kilometer verderop. Het hotel is gebouw in typische motelstijl en ligt vlakbij de kust. Vooral vanwege de scherpe prijs is dit een aantrekkelijke optie, zodat je meer geld overhoudt voor gave excursies. De halve dag orka-excursie is inbegrepen. In de omgeving kun je naast het whale watchen, ook kajakken, wandelen, vogels spotten, golfen of een grizzlyberentocht maken.
Decorative torn edge
Variant
2

Optionele excursie: grizzlyberen spotten

 • Reissom:
  € 422,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  hele dag excursie grizzly beren spotten inclusief bootreis

Als je nog een dag extra in Telegraph Cove kan blijven, grijp hier dan je kans om grizzly beren te spotten. Grizzlies komen niet voor op Vancouver Island, maar met deze tour vertrek je vroeg in de ochtend richting het vaste land. Je vaart diep één van de inhammen van deze grillige fjordenkust in, waar je langs de stille oevers de machtige grizzlyberen kan zien op zoek naar voedsel. Soms zie je onderweg vanaf de boot ook walvissen en orka’s. Tijdens het zalmenseizoen (aug/sept) bestaat de kans zelfs dat je bruine beren in de stroom naar zalmen ziet vissen, een geweldig gezicht! De hele excursie inclusief bootreis duurt ongeveer 6 uur. Deze excursie is te boeken van juni t/m september.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Inside Passage vanuit de lucht
bouwsteen

Trossen los langs fjordenkust

 • Port Hardy - Inside Passage - Prince Rupert
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 530,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern