Menu background

Naar boven

Victoria – Whale watchen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Victoria op Vancouver Island
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 375,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. walvissen spotten
 • Reisperiode:
  april - oktober
Natuurlijk mogen orka's en walvissen niet ontbreken op je Canada reis. Het water rondom Vancouver Island is één van de beste plekken ter wereld om deze dieren te zien. Bij Victoria, Vancouver Island zwemmen zowel bultrugwalvissen, grijze walvissen als orka's van mei t/m eind september langs de kust. De stad ligt slechts een overtocht per veerboot verwijderd van Vancouver en heeft een charmant Engels karakter. Hier ga je met een grote rubberboot of grotere vissersboot op zoek naar deze reuzen. Geniet na het walvis spotten van de Engelse sfeer tijdens een high tea, of wandel door een botanische tuin.Ben je tussen 1 juli en half september in Canada, dan is volgens ons de walvisbouwsteen Ongerepte orkabaai een echte must. Het staat algemeen bekend als de plek met de grootste kans op orka's spotten. In plaats van in Victoria, ga je dan in de afgelegen baai Telegraph Cove per vissersboot op zoek naar de vrolijke flippers.
Canada reis: Victoria Vancouver Island
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Victoria Vancouver Island

Vandaag rijd je naar Victoria, een plaats met Engelse charme aan de zuidkust van Vancouver Island. De meeste mensen passen deze bouwsteen in voor hun verblijf in Tofino/Ucluelet. De stad Victoria is in 1843 gekoloniseerd door de Engelsen, wat verklaart waarom je overal bakstenen huizen en aangeharkte tuinen aantreft. Wij vonden het dan ook leuk om onze middag in Victoria op traditionele Engelse wijze door te brengen: met een ‘high tea’ in het statige Empress Hotel. Het Empress Hotel ligt in de haven van Victoria, een charmante plek vol nostalgie met het monumentale parlementsgebouw en rode dubbeldekkers die langs rijden.

Je slaapt in Victoria in een comfortabel stadshotel in het centrum van het stadje. De kamers zijn ruim en sommigen hebben een eigen keukenblok. Het hotel ligt op loopafstand van de Inner Harbour, waar je veel kleurige boten en gezellige restaurants vindt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Orka’s en walvissen spotten

Vandaag ga je op pad voor je walvisexcursie. In de haven stap je aan boord van een grote rubberboot (‘zodiac’), waarmee je op zoek gaat naar de verschilende soorten walvissen die leven in de wateren rondom Victoria. Er zwemmen hier drie verschillende groepen met orka’s, ieder met zo’n 30 dieren. Toen wij in Canada in Victoria waren, kwamen deze groepen toevallig net samen (dit heet een ‘superpod’, iets wat enkele keren tijdens het seizoen gebeurt) en werd onze boot omringd door zo’n 90 spetterende en duikende orka’s… Een heel bijzonder gezicht. Maar ook als je maar een paar orka’s of grijze walvissen ziet, is het een ervaring om nooit te vergeten. De rugvin die langzaam door het water glijdt, een moeder-orka die naast haar kleintje zwemt. Houd je fototoestel bij de hand, want je hebt meestal maar een paar seconden om het fantastische shot te maken van de staart die uit het water steekt. De orka’s zijn groot, maar ook snel!

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Victoria Vancouver Island

Vandaag eindigt deze bouwsteen. Na het vertrek uit Victoria gaan de meeste mensen op zoek naar beren. Je rijdt in ongeveer 5 uur door de bossen van het binnenland naar de kust, waar je slaapt in een houten natuurlodge. Wil je nog wat langer op Vancouver Island blijven, reis dan verder met de bouwsteen Een actief tussendoortje. Hier kun je bij zonsondergang in een kayak peddelen langs de kust of ga snorkelen met zalmen.

Rijd je door naar Vancouver, dan kun je op weg van Victoria naar de Vancouver ferry in Swartz Bay nog de Butchart Gardens bezoeken. Deze sierlijk aangelegde gemanicuurde tuinen hebben namen zoals Sunken Garden, Japanese Garden en Italian Garden, geïnspireerd op de verre reizen van de eigenaars van de botanische tuin.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Victoria – Whale watchen

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

vancouver island canada
Variant
1

Optionele excursie: rondvlucht per watervliegtuig

 • Reissom:
  € 135,- p.p.
 • Inbegrepen:
  rondvlucht per watervliegtuig over Vancouver Island

In de haven stap je aan boord van een watervliegtuig en stijgt op vanaf een startbaan gemaakt van water. In een half uur vlieg je over de stad Victoria naar de Strait of San Juan de Fuca met schitterende blauwe inhammen tussen groene heuvels en eilanden. Op de achtergrond zie je de toppen van de bergketen langs de kust van British Columbia.

Decorative torn edge
Variant
2

Optionele excursie: kajaktocht langs de kust van Oak Bay

 • Reissom:
  € {26718},- p.p.
 • Inbegrepen:
  Kajakken in een groepje met gids, drie uur inclusief transfers

In een klein groepje en onder begeleiding van een gids ontdek je de kust van Oak Bay. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de haven gebracht, waar je in je kajak stapt. In drie uur peddel je langs de bezienswaardigheden en spot je hopelijk ook nog een zeeleeuw of otter. Na de tocht wordt je weer teruggebracht naar je hotel.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Canada autorondreizen: beren kijken
bouwsteen

Ik zag twee beren …

 • Ucluelet op Vancouver Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 629,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Canada natuur: Vancouver Island
bouwsteen

Een actief tussendoortje

 • Quadra Island bij Vancouver Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 294,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern