Naar boven

Bouwstenen West-Canada

Bouw je eigen reis door West-Canada

Wil je bruisend Vancouver verkennen of slapen in een blokhut midden in de Rocky Mountains? Met onze bouwstenen kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Canada-rondreizen.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je reist individueel met vangnet
Je reis wordt CO²-gecompenseerd

Waarom een rondreis door West-Canada?

West-Canada staat gegarandeerd voor boordevol avontuur. Van het spotten van beren, tot aan het paardrijden op een ranch en van slapen in een traditionele tipi tot aan een wandeltocht over de Athabasca gletsjer. Deze outdoor-walhalla heeft voor iedereen wat wils. Tijdens een rondreis West-Canada verveel je je geen minuut.

Spot bijzondere dieren

Als je denkt aan dieren spotten in Canada, dan denk je vast aan (grizzly) beren. Deze dieren spot je hoogstwaarschijnlijk al tijdens je autorit. Alleen wil je de beren natuurlijk veel liever zien in hun natuurlijke leefomgeving. Het Pacific Rim National Park is één van de beste plekken in Canada om ze te zien. Vanuit een rubberboot ga je vanuit Tofino op zoek naar beren en bekijk je ze van dichtbij.

Naast beren zijn walvissen en orka’s welbekende dieren, die je niet mag missen tijdens een rondreis West-Canada. In Victoria (Vancouver Island) zwemmen zowel bultrugwalvissen, grijze walvissen en orka’s van mei t/m eind september langs de kust. Stap in een grote ribboot en spot deze majestueuze reuzen.

Krijg je geen genoeg van dieren spotten? Wat dacht je van snorkelen met zalmen. Ja, Je leest het goed. Tijdens deze bijzondere activiteit plons je met je wetsuit en snorkelset het ijskoude water in. Laat je vervolgens 2,5 kilometer met de stroming meedrijven. In deze wateren leven maar liefst vijf verschillende soorten zalmen. Als je geluk hebt, spot je tientallen roze zalmen die tegen de stroom inzwemmen.

Onderneem avontuurlijke activiteiten

Canada is een walhalla voor outdoorliefhebbers. Tijdens een rondreis West-Canada kun je kamperen in het wild, ga je zeekayakken bij zonsondergang of slaap in een traditionele tipi. Vanuit je unieke slaapplek onderneem je actieve trips, zoals een raft-tocht op de Thompson River.

Voel je als een echte cowboy tijdens je bezoek aan een paardenranch in de middle of nowhere. Stap op je paard en verken stapvoets de prairie samen met je gids. ’s Avonds kom je met z’n allen bij het kampvuur en rooster je jouw marshmallows. Deel je jouw verhalen met andere reisgenoten en ervaar je het echte cowboy-gevoel!

Of ga kamperen in de Canadese wildernis. In Wells Gray vaar je met een kano naar een onbewoond eilandje. Hier slaap je in een koepeltentje onder de sterrenhemel en vang je je eigen vis. Wat dacht je van een wandeling over de Athabasca gletsjer? Bewapend met klimijzers ga je samen met een gids een hike doen van twee kilometer. Verwonder je aan een muur van ijs. Kortom, er is genoeg avontuur tijdens je rondreis West-Canada.

Geniet van de ongerepte natuur

Naast de vele sportieve activiteiten die je kunt ondernemen in West-Canada, kun je ook gewoon genieten van de natuur. Wat dacht je van de ruige bergen van de Rocky Mountains? In Jasper National Park heb je een prachtige omgeving met veel watervallen. Hier maak je wandelingen en verken je de omgeving. Ga kajakken in Canmore en aanschouw het babyblauwe meer van Peyto Lake. Vanuit het noorden van Vancouver Island kun je een boottocht maken door de Inside Passage. Je vaart door diepe fjorden, waar je je vergaapt aan een prachtig groen landschap. Het is een tocht van veertien uur, maar geloof ons, je verveelt je geen moment. In deze wateren bevinden zich orka’s, bultrugwalvissen en zeearenden, die je vanaf de boot spot. Met je rondreis door West-Canada geniet je van de oogverblindende natuur.

Bekijk ook onze andere regio

background-pattern