Naar boven

Hoe reis je in Canada?

Algemene informatie

auto

Route-advies voor je Canada-reis

Meestal begint je Canada vakantie in Vancouver. Het is prettig als de transfer bij aankomst en de eerste overnachtingen geregeld zijn. Vervolgens maak je een keuze uit onze bouwstenen, hieronder vind je logische routes en mogelijkheden. Verkijk je niet op afstanden, Canada is het op één na grootste land ter wereld (na Rusland), de provincie British Columbia is al zo’n 1,5 keer zo groot als Frankrijk.

De meeste reizigers kiezen voor een huurauto, ook volgens ons beste manier om Canada te bereizen. Met de vrijheid van je eigen huurauto auto slaap je in leuke cabins, lodges en bed & breakfasts die echt wat toevoegen aan je Canada vakantie. Je kunt in ons programma wel kamperen, zodat je het echte verblijven-in-de-wildernis gevoel ook zonder camper meemaakt. Stuur met het aanvraagformulier je keuze voor bouwstenen en/of een Canada rondreis. Wij nemen dan contact met je op om je reisplannen telefonisch te bespreken en sturen je dan zo snel mogelijk een compleet voorstel met prijsopgave. Wil je daarna nog wijzigen, een nachtje extra of toch andere route? Geen probleem, we passen het voor je aan. Samen met onze reisspecialist stel je zo je ideale Canada vakantie samen, die je vervolgens kunt boeken met het boekingsformulier.

Wat is de meest logische route?

Onze Canada vakanties beginnen met twee nachtjes Easy going Vancouver. De meeste mensen vliegen op Vancouver aan en komen in deze kosmopolitische stad aan zee, eerst even bij van de lange vlucht en het tijdsverschil. Je haalt vervolgens je vervoermiddel op en begint je Canada rondreis. Start aan het begin van je Canada vakantie met de de ongerepte natuur van Vancouver Island, en eindig met de hoogtepunten Jasper en Banff National Parks. Eerst naar de natuurparken en eindigen in Vancouver kan ook. Je vliegt dan op Calgary.

Vancouver Island

Na de stad Vancouver vervolg je je Canada vakantie met een oversteek naar Vancouver Island. Start met een ontspannen verblijf aan het strand bij Ucluelet met de bouwsteen Ik zag twee beren…, waar je vanuit een boot beren op het strand ziet rondstruinen. Orka’s, walvissen en zeehonden spot je met de bouwstenen Ongerepte orkabaai of Aan boord: whale watchen. Bezoek het stadje Victoria op Vancouver eiland liever niet direct na Vancouver City, dan heb je twee steden achter elkaar en wij vonden het leuker om eerst de natuur in te duiken bij Ucluelet. Na het walvisspotten kun je met Een actief tussendoortje gaan zeekayakken bij zonsondergang, een ervaring die we niet snel zullen vergeten. In een drieweekse reis ga je na Vancouver Island òf naar de fjorden noordwaarts, òf naar de nationale parken in de ruige Rocky Mountains.

beren - Vancouver
rocky mountains

(Flinke) uitstap naar het Noorden

Vanaf Vancouver Island kun je een onvergetelijke boottocht naar het noorden van Canada maken. De legendarische Inside Passage boottocht brengt je – samen met je auto – met de bouwsteen Trossen los langs fjordenkust langs diepe fjorden en groene bossen in zo’n veertien uur naar Prince Rupert. Als je eenmaal zo ver bent gereisd, combineer je je reis met een stukje Alaska: ruig, weids en puur. In de afgelegen dorpjes Stewart en Hyder ga je met A taste of Alaska wereldvreemde locals en grizzly beren spotten tegen een achtergrond van eeuwenoude, adembenemende gletsjers. Overland reis je hierna de lange, eenzame Roadtrip over de oude handelsroute richting de Rockies.

De Rocky Mountains

Met Alpenwei en bergvallei en Watervallen in het Wilde Westen reis je van Vancouver over land oostwaarts naar Jasper. Je belandt in de Rocky Mountains, een imposante bergketen van besneeuwde toppen met ijsblauwe meren, waar je naar hartelust kunt wandelen en kanovaren. In Jasper slaap je met Stap in de ruige Rockies in het populairste nationale park van Canada. Vervolgens kun je met IJzers onder, gletsjer op op weg naar Banff wandelen over een gletsjer. Spiegelbeeld in kayakmeer in het Banff National Park is wat ons betreft dan een perfecte afsluiting van je vakantie in Canada. Wie in Calgary begint en eerst de nationale parken in wil, doet deze route andersom en komt uit in Vancouver.

Onze lokale vertegenwoordiger

In Canada werken wij nauw samen met een lokale partner. Bij aankomst op de luchthaven staat een Engelssprekende vertegenwoordiger je op te wachten. Het dag-tot-dag programma, de vouchers voor de geboekte hotels, boottickets, excursies of camp-sites, worden aan je overhandigd. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

Mocht je problemen ondervinden met – of vragen hebben over- je huurauto of camper, dan is er ook een speciaal 24-uurs nummer voor.

De medewerkers van Riksja Canada hebben veel gereisd door het land. We staan je graag bij met verder advies. Bij vragen kun je ons altijd even bellen of mailen.

Alaska
background-pattern