Naar boven

Franse fijnproevers in Québec

bouwsteen

 • Reisschema:
  Québec
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 359,-, - p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. culinaire stadstour met gids
De oude binnenstad van Québec Canada is UNESCO Werelderfgoed en wordt gedomineerd door het groene koperen dak van het Château Frontenac. Het werd gebouwd door de Canadese spoorwegmaatschappij en tegenwoordig zit er een luxe hotel in. De kronkelende straten van Québec strekken zich uit tot de oevers van de Saint-Laurentrivier. De Franse flair is in de stad overal aanwezig en bij een eerste verkenning van het oude centrum vallen de kleine cafés en restaurants gelijk op. Je hotel is centraal gelegen in het oude hart - een prima uitvalsbasis voor een culinaire stadstour.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Québec City

Als je je reis in Toronto bent begonnen, rijd je vanuit bijvoorbeeld Montréal of Sacacomie in iets minder dan drie uur naar Québec. Kom je vanaf de walviskust in Tadoussac, dan is het zo’n 4 uur rijden langs de Saint-Laurent-rivier. In beide gevallen kom je rond het middaguur aan in Québec City, dus je kunt nog diezelfde dag deze stad met Franse invloeden verkennen. Het hotel dat we voor je hebben gereserveerd ligt heel centraal in het historische centrum, een ideale uitvalsbasis dus.

Na aankomst is het misschien eerst tijd voor een goede lunch. Direct voor de deur van je hotel vind je een boel kleine cafés en bistro’s om een lunchpauze te houden in Franse sferen. Wij ploften neer bij Café au Lait in de Rue St. Jean en bestelden een ‘crêpe au jambon’, terwijl we konden genieten van straatkunstenaars en –muzikanten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Proef  en verken de oude stad

In de middag regelen we een bijzondere rondleiding door de stad voor je. Samen met een gids ga je 2,5 uur op pad om de Franse en de multiculturele keuken van Québec te verkennen. Je bezoekt o.a. een chocolaterie, een kaasfabriek, een wijnwinkel en een bakkerij. Je hebt de mogelijkheid om overal wat lokale delicatessen te proeven en leert meer over hoe ze gemaakt worden.

’s Avonds trokken wij er zelf op uit om wat bezienswaardigheden en historische architectuur in de oude stad te bekijken. De stad Québec is gedeeltelijk gebouwd op een heuvel en de straten zijn soms erg steil. Daarom vonden wij het leuk om tussen het bovenste en onderste deel van de stad, de kabelbaan te nemen, de Funiculaire genaamd. ’s Avonds kun je je eigen culinaire tocht voortzetten in een van de vele typische Canadese of juist meer Franse restaurants.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Québec City

Nog een laatst typisch Frans ontbijtje tussen de Québécois die zich klaarmaken voor hun werkdag. Na het ontbijt is er nog voldoende tijd om de stad verder te verkennen. Misschien heb je zin om een wandeling te maken naar de historische haven aan de Saint-Laurent-rivier, waar je met een veerboot de rivier kunt oversteken voor een fotogeniek uitzicht over de stad.

Dan is het nu toch tijd om afscheid te nemen van de stad. Ben je je reis door Oost-Canada begonnen in het westen, dan kun je nu verder reizen naar Tadoussac om walvissen te spotten. Ben je je reis juist begonnen in het oosten, dan kun je nu naar Montréal rijden voor nog meer Franse sferen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Franse fijnproevers in Québec

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Ontspannen en meer

 • Saint Paulin
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 244,-, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Welkom in charmant Montréal

 • Montreàl
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 428,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Walvis aan bakboord

 • Tadoussac
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 387,-, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern