Naar boven

Welkom in charmant Montréal

bouwsteen

 • Reisschema:
  Montreàl
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 410,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. fietstocht
Montréal is na Parijs de grootste Franssprekende stad ter wereld en een smeltkroes van culturen. In deze bruisende metropool hangt een vrolijke sfeer en in de zomermaanden vind je hier veel festivals, evenementen en activiteiten. Tijdens een fietstocht ontdek je de verschillende facetten van de stad en leer je over de ruim vierhonderd jaar oude geschiedenis. Je slaapt tijdens deze bouwsteen in een centraal gelegen, modern hotel of optioneel in een boetiekhotel in de buurt van het Place Jacques Cartier in het hart van de oude stad.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Montréal

Als je je Canada-reis in Toronto bent begonnen, bereik je Montréal het gemakkelijkst vanuit Ottawa in ongeveer 2,5 uur rijden. Kom je juist vanuit het oosten, bijvoorbeeld vanuit Québec of vanuit het berenspotten in Sacacomie, dan is het ook zo’n 2,5 uur rijden tot Montréal. In elk geval ben je ’s middags in de stad en heb je nog genoeg tijd om er nog diezelfde dag op uit te trekken. Wij reserveren een comfortabel hotel dat centraal ligt in de buurt van de oude stad; met 25 minuten wandelen sta je in het historische stadshart. Wij besloten na aankomst direct een bezoek te brengen aan de koninklijke berg ‘Mont Royal’. De beklimming van de 200 meter hoge heuvel kostte wat zweetdruppeltjes, maar eenmaal boven werden we beloond met een prachtig uitzicht over de stad en de Saint-Laurent-rivier.

Decorative torn edge

Vanaf de berg zie je in het centrum van Montréal wolkenkrabbers de lucht in steken, ten westen van de berg zie je de Engelse buurt met rijtjeshuizen en Ierse pubs, en in het oosten juist de Franse wijk met zijn smalle oude straatjes. Terug in de stad slenterden we wat rond en genoten we van alle contrasten in Montréal.

De eerste avond van je verblijf in Montréal moet je zeker doorbrengen in de oude stad, in de buurt van het hotel. Hier liggen veel kleine bistro’s en restaurants, die de multiculturele diversiteit van de stad weerspiegelen. Ook vind je hier veel verschillende gastronomische hoogstandjes. Wij kozen voor een café op het centrale Place Jacques Cartier. Ja, het is misschien wat toeristisch, maar we hebben ervan genoten om met een glas rode wijn in de hand te kijken naar de drukte van de straatverkopers, portretschilder, jongleurs en muzikanten die de oude stad flair geven.

Decorative torn edge

Dag 2 – Fietsen door de stad

In het hotel is een restaurant waar je ‘s ochtends kunt ontbijten (niet inbegrepen). Natuurlijk zijn er ook een boel café’s en fast-food restaurants dichtbij waar je de dag met een ontbijtje en kop koffie of thee kunt beginnen. Na de lunch begint je fietstocht samen met een lokale gids. Die neemt je mee op een verkenningstocht en vertelt onderweg interessante weetjes en anekdotes over de plekken waar je langs komt. Ook deden we wat goede insidertips op voor leuke café’s en restaurants voor de rest van ons verblijf. Heb je zin in een avontuurlijke lunch? Bestel dan het gerecht ‘poutine’, een typische specialiteit uit Montréal met een mix van Franse en Amerikaanse invloeden: het zijn frieten met kaas en jus erover. En echt waar, het is lekkerder dan het klinkt!

Decorative torn edge

In de namiddag vonden wij het leuk om naar de haven van de Saint-Laurent-rivier te wandelen. Hier is de laatste jaren een moderne wijk opgesprongen met veel kleine winkels, café’s en recreatiemogelijkheden. Je kunt hier ook fietsen huren en een rondje maken over de fietspaden langs de rivier. In de oude haven liggen cruiseschepen en kun je een boel jachten en plezierboten bekijken.

Onze tip voor de avond: bezoek een ‘boîte à chanson’, een typische muziekbar die je in de oude stad overal kunt vinden. Het is een goede plek om de nationale trots en passie van de ‘Québecois’ van dichtbij te ervaren. Waar de avond soms rustig begint, moet je niet verbaasd opkijken als er opeens luid gezang uitbarst en alle aanwezigen meedeinen op oude Franse chansons van Francis Cabrel. Zeker een bijzondere ervaring tijdens je verblijf in Montréal.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Montréal

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Montréal. Als je graag meer tijd wil doorbrengen in de stad, laat het ons even weten; dan voegen wij een of meerdere nachten toe aan deze bouwsteen.

Ben je de reis in Toronto begonnen en kom je vanuit het westen, dan is er de mogelijkheid om door te reizen naar Québec, de hoofdstad van de provincie. Als je wat meer tijd hebt, raden wij een uitstapje aan naar de regio Sacacomie, waar je kunt ontspannen te midden van de ongerepte natuur en de kans hebt om zwarte beren te spotten. Als je verder reist naar het oosten, is een stop in Ottawa (de hoofdstad van Canada) of kanovaren in de wildernis van Algonquin de moeite waard.

Vanuit Montréal kun je ook naar het zuiden reizen, richting de Verenigde Staten. Kijk bij onze Amerika bouwstenen voor een mogelijk vervolg.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Welkom in charmant Montréal

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Special Stay - Kleinschalig boetiekhotel in het hart van de oude stad

 • Reissom:
  € 453,-, - p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen met ontbijt, rondleiding met Engelssprekende gids

.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Franse fijnproevers in Québec

 • Québec
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 311,-, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Duizend-meren-rijk – Algonquin Provincial Park

 • Algonquin Provincial Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Ontspannen en meer

 • Saint Paulin
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 232,-, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern