Naar boven

Visum Canada

Voorbereid op reis

canda vlag

Heb je voor Canada een visum nodig?

Reizigers naar Canada zijn vanaf 29 september 2016 verplicht om een ETA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen (vergelijkbaar met de ESTA voor de Verenigde Staten). Ons advies is om deze verplichte reistoestemming minimaal 4 weken voor vertrek te regelen. Heb je geen ETA dan kun je geweigerd worden op de vlucht of een boete krijgen. De kosten voor de aanvraag bedragen CAD 7,- per persoon en kunnen alleen met een credit card betaald worden. Aanvragen doe je via ETA.

Tip: in het documentnummer van het Nederlandse paspoort komt de letter “O” niet voor. Wel is het mogelijk dat het documentnummer het cijfer “0” (nul) bevat.

Je paspoort moet nog geldig zijn tot tenminste een dag nadat je weer uit Canada vertrekt. Vanaf 26 juni 2012 moeten ook kinderen een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig.

Maak voor je vertrek ook een aantal kopie van je paspoort, bankpasjes en verzekeringspapieren en laat deze achter bij familie of vrienden in Nederland. Stop ook een of meerdere kopieën op verschillende plekken in je bagage. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies onderweg. Als je naar Canada reist via de USA gelden aparte voorwaarden, kijk op de website van het Amerikaanse consulaat te Amsterdam voor meer informatie.

Reizen via Amerika
Als je reist via de USA (óók bij alleen een overstap), dan dien je voor vertrek een zogenaamde visa waiver in te vullen op deze website. Het invullen duurt een kwartiertje en wij adviseren je dit minimaal twee weken voor vertrek te doen. Het is erg belangrijk, want zonder een goedgekeurde visa waiver kun je geweigerd worden op je vlucht. Je krijgt via deze site ook een melding als je aanvraag akkoord is. Bij reizen over land is een ETA niet verplicht.

background-pattern