Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Canada

Zeg je Canada dan denk je aan blauwe meren, tussen de immense Rockies. Hier kan je orka’s, walvissen en zelfs wilde beren zien, maar dat is niet alles. De Franse cultuur heeft zich gesetteld in Canada en is prachtig te zien in de verschillende steden. Wij hebben de beste plekjes in Canada alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Canada vakantie samen.
Decorative torn edge
kamperen
canada - orca spotten
kajakken

Bestemmingsexpert

Marloes

Canada is echt overweldigend in natuur en wildlife: orka’s, elanden, beren, besneeuwde bergpieken, regenwoud, ijsblauwe meren. Maar ook het wijngebied en de gezellige stad Vancouver zijn een aanrader. Wij genoten van het buitenleven en de sportieve activiteiten.

Onze favoriete plekken tijdens je Canada vakantie

Walvissen en orka’s spotten in Canada

In Canada heb je een grote kans op het spotten van inmense waterzoogdieren. Vind je het gaaf om tijdens je reis deze dieren te spotten, dan raden we je aan om bij de wateren bij Vancouver Island een aantal dagen in te plannen. De grootste kans om ze te zien is tussen mei en september. Op dat moment zwemmen de meeste grijze- en bultrugwalvissen en orka’s langs de kust. Naast dat je ze bij Vancouver Island kunt spotten, heb je ook kans aan de oostkust, bij de plaats Tadoussac om deze reusachtige dieren te spotten.

Orka
niagara waterval

De Niagara-watervallen

Ben je tijdens je canada vakantie aan de oostkust? Dan mag natuurlijk het enorme natuurverschijnsel, de Niagara-watervallen niet ontbreken! Je verblijft op dat moment in Toronto en kunt vanuit deze stad de watervallen bezoeken. Wij vinden dat je een ultieme beleving hebt, wanneer je de boottocht maakt langs de watervallen. De boot, genaamd Hornblower, vaart hier dagelijks langs. Naast dat je er met de boot kunt komen, is er ook een platform waar je prachtig uitzicht hebt op de waterval. In de avond wordt de waterval mooi belicht. Bekijk de Niagara Waterval bouwsteen voor meer informatie.

Knalblauwe meren in de Rockies tijdens je Canada vakantie

Natuurlijk mogen de knalblauwe meren die Canada rijk is niet ontbreken! Er zijn natuurlijk een aantal meren enorm bekend, zoals Lake Louise. Wij vonden juist het minder bekende Moraine Lake prachtig om te zien. Deze is ook nog eens een stuk minder druk bezocht. De blauwe meren liggen bijna allemaal aan de Icefields Parkway en rondom Jasper en Banffkom. Wil je tijdens je vakantie dit natuurverschijnsel meepikken, bekijk dan onze bouwsteen ‘Spiegelbeeld in kayakmeer.

Rocky mountians
beren - Vancouver

Spot Beren

Naast de waterzoogdieren, staat Canada natuurlijk bekend om het spotten van de bruine of de zwarte beer. Je hebt de kans om ze in verschillende nationale parken van dichtbij te spotten tijdens je Canada vakantie. Wij vonden het natuurlijk al gaaf om ze vanuit de auto al te zien, maar het leukst vonden wij het om ze in hun natuurlijke omgeving te spotten. Stap hiervoor in een bootje op Vancouver Island en maak kans op het spotten van deze reusachtige dieren! Bekijk onze bouwsteen ‘Ik zag twee beren…

De charmes ontdekken van de Franse steden

Wat leuk is aan Canada, is dat je er nog veel Franse invloeden terugziet. Reis je in Oost-Canada dan kun je de steden Montreál en Québec aandoen, waar je deze sfeer zeker nog terug vind. De historische binnenstad van Québec staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wij vonden het leuk om hier een wandeling met gids te doen, die je meeneemt langs verschillende culinaire hoogtepunten. Ook kun je in deze stad een kabelbaan nemen, waardoor je een mooi uitzicht hebt over de stad. Bekijk onze bouwsteen ‘Franse fijnproevers in Québec

Naast deze plekken, zijn er natuurlijk nog een aantal redenen waarom je echt naar Canada moet gaan. We hebben er nog een aantal extra toegevoegd in onze Canada bucketlist.

Quebec

Bekijk onze Canada vakanties

Enthousiast geworden van alle verschillende hoogtepunten die je tijdens je vakantie in Canada kunt tegenkomen? Bekijk dan onze Canada bouwstenen of rondreizen Canada. Hierin hebben we al een aantal handige routes voor je uitgestippeld. De rondreizen zijn nog helemaal aan te passen naar jouw wensen. Vind je het prettig om in een wat langzamer tempo te reizen, dan plannen we hier en daar een extra nachtje voor je in. Zo maak je de reis die helemaal bij jou past.

Kun je niet wachten om zelf een reis in elkaar te zetten? Neem dan zeker een kijkje bij onze bouwstenen en rondreizen. Hier puzzel je jouw droomreis naar Canada zo mee in elkaar. Wil je liever zelf je rondreis door Canada uitstippelen? Neem dan zeker contact op met onze Canada-experts op het telefoonnummer 071 891 01 30.

background-pattern