Naar boven

10 redenen om naar Canada te reizen

blog

Canada: het land van ongerepte natuur. In het een na grootste land ter wereld schiet je de mooiste foto’s van de vele bergen, gletsjers, meren en wilde dieren. Ben je nog niet overtuigd voor een vakantie naar Canada? We geven je tien zeer goede redenen om te gaan!

Decorative torn edge
Geschreven op
zondag 20 januari
Geschreven door
Lenneke van de Mast
Vakantie Canada Lake Louise

#1 De knalblauwe meren

Zie je foto’s van West Canada dan zie je vaak de blauwe meren eruit knallen! Hoewel je wellicht denkt dat er flink gefotoshopt is, is het ter plaatse ook echt zó blauw! Vooral in de Rockies aan de Icefields Parkway en rondom Jasper en Banff kom je het ene na het andere meer tegen. Lake Louise is een van de bekendste, maar ga vooral ook naar het naastgelegen Moraine Lake; minder druk bezocht maar nog veel indrukwekkender. Wat dacht je van Bow Lake in de vorm van een wolf of het smaragdgroene Emerald Lake. Tip van ons, ga óf vroeg of aan het einde van de dag om de grootste drukte te vermijden en in alle rust te genieten.

#2 Wateractiviteiten in de natuurparken

Dé reden dat veel reizigers op vakantie naar Canada willen, is om de ongerepte en ruige natuur. Verken de vele bergenketens en spiegelgladde meren in Jasper National Park. Hier kun je natuurlijk gewoon in je huurauto de parken rondrijden, maar wij vonden het veel leuker om ook allerlei activiteiten te doen. Zo peddel je bijvoorbeeld in een kajak over Lake Louise en spot je (hopelijk) walvissen vanuit  een rubberboot bij Vancouver Island. Wil je liever naar een wat minder bekend park? Rijd dan naar Wells Gray Provincial Park, waar je net zo’n mooie natuur hebt, maar waar het net iets rustiger is. Hier ga je buiten de gebaande paden en kampeer je in de Canadese wildernis, waar je alleen peddelend in een kano kunt komen.

Kano Lake Louise
Beren Canada

#3 Beren van dichtbij zien (niet té dichtbij, hè!)

Waar heb je dé kans om een bruine of zwarte beer van dichtbij te zien? Ja, tijdens je Canada-vakantie dus! In de tal van nationale parken spot je ze langs de weg of door de bomen in het bos. Misschien sta je ineens oog in oog met een beer als er eentje vlak voor je auto langsloopt. Wow! Maar geloof ons: je wilt ze in hun natuurlijke leefgebied zien en niet vanuit de auto. Dus voor nog meer avontuur stap je in het plaatsje Tofino, op Vancouver Island, in een rubberboot en ga je vanaf het water op zoek naar beren langs de kant. Maar niet té dichtbij komen, hè!

#4 Zelf in alle vrijheid in een huurauto rijden

Wat wij ook echt fijn vinden aan Canada is dat je gemakkelijk met eigen vervoer het land door trekt. Je huurt bij een van de vele huurbedrijven een auto en kunt direct op pad. De wegen zijn goed, de bewegwijzering ook en vaak rijd je stukken met weinig tegenliggers. Wat een vrijheid! Wel is het handig om je even in te lezen over de verschillen tussen rijden in Nederland en rijden in Canada.

Wandelen in Canada
Walvissen spotten

#5 Een van de grootste (water)zoogdieren spotten

Spot in Canada de grootste waterzoogdieren ter wereld: de walvis en de orka. In de wateren bij Vancouver Island heb je de grootste kans om deze giganten te zien. Ga tussen mei en eind september, want dan zwemmen de meeste orka’s, grijze en bultrugwalvissen lang de kust. Vertrek in een rubberboot vanaf de plaats Victoria op Vancouver Island en pak je camera maar uit je tas! Niet alleen aan de Westkust vind je deze reuzen, maar ook in de provincie Quebec aan de Oostkust. Met een beetje mazzel spot je hier in de zomer ook de bijzondere beluga (witte dolfijn).

#6 De ijshockeyers aanmoedigen!

Wintersporten zijn in Canada erg populair (niet voor niets waren de Olympische Winterspelen in Canada in het jaar 2010!) en sommige daarvan zijn er zelfs ook bedacht, zoals ijshockey. Het is dan ook zeker leuk om een wedstrijd bij te wonen en de ijshockeyers aan te moedigen. Maar je kunt ook zelf actief bezig op ijs en sneeuw: hike de gletsjers van de Columbia Icefields op en kijk je ogen uit helemaal op de top.

Canada vakantie
Vakantie naar Canada - Niagara Falls

#7 De Niagara-watervallen horen en zien kletteren

Reis je door Oost-Canada? Dan zijn de Niagara-watervallen echt een must. Je hoort ze al van ver naar beneden denderen. Loop over de wandelpaden langs het water en ga voor een optimale beleving mee op de ‘Hornblower’, een boot die richting de gigantische watermuur vaart. Hoe harder het kletteren van het water, hoe natter je wordt!

#8 De charmes ontdekken van de Franse steden

Ontdek tijdens je Canada-vakantie in Oost-Canada de Franse charmes in de steden Montreál en Québec. De historische binnenstad van Québec staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is absoluut een kijkje waard. Proef hier allerlei lekkers tijdens een culinaire tour langs een chocolaterie, kaaswinkel en een Maple syrup proeverij. Mmm! Om een mooi overzicht te krijgen van Québec neem je de kabelbaan “Funiculaire’ en zweef je boven de Franse stad. Ga naar de metropool Montréal als je van festivals, evenementen en een vrolijke sfeer houdt. Tijdens een stadswandeling leer je over de geschiedenis en kom je erachter hoe ongelooflijk divers deze stad eigenlijk is.

Montreal Canada vakantie
Indianen in Canada

#9 Meer leren over de indianencultuur

Altijd al meer willen weten over de indianencultuur? Reis dan naar het noorden van de provincie British Columbia en leg de route tussen de plaatsjes Prince Rupert en Prince George af. Onderweg kom je langs allerlei indiaanse nederzettingen en kleurige totempalen. Een leuke en leerzame toevoeging aan je Canada-vakantie! Heb je niet zoveel tijd, niet getreurd, ook in o.a Vancouver en  Victoria vind je de mooiste totempalen.

#10 In sfeervolle hutten slapen

In veel nationale parken kun je knus in een houten hutje slapen. Wakker worden midden in een natuurpark vinden wij geweldig. Dat is toch net even iets anders dan buiten de parken slapen: zo ben je helemaal één met de natuur en ervaar je de parken optimaal. Voor een echt indianengevoel reis je naar Thompson River. Daar kun je primitief in een tipitent slapen.

Jasper National Park

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern