Naar boven

Bouwstenen Oost-Canada

Bouw je eigen reis door Oost-Canada

Wil je wilde elanden spotten vanuit een kano of Franse hapjes proeven in Quebec? Met onze bouwstenen- korte reizen van een paar dagen – kan het allebei en nog veel meer. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Canada-rondreizen.

Wil je de bouwstenen uitbreiden met een rondreis door Oost-Amerika? Neem dan een kijkje op Riksja Amerika voor onze bouwstenen in New York, Philadelphia, Washington, Lancaster (Amishgebied) en Boston.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je reist individueel met vangnet
Je reis wordt CO²-gecompenseerd

Waarom een rondreis door Oost-Canada?

Oost-Canada heeft Franse invloeden, waardoor het in de grote steden soms aanvoelt als Parijs. Sfeervolle straatjes vol met charmante restaurants en bomvolle cafés zorgen voor een gezellige setting. Oost-Canada staat niet alleen bekend om de heerlijke keuken, maar ook de natuur doet er niet onder voor West-Canada. Hier spot je zwarte beren en elanden. Trek je terug in de natuur, ontkurk een fles rode wijn en geniet van de sterrenhemel. Een rondreis Oost-Canada staat voor culinaire hoogstandjes, maar ook voor prachtige natuur.

Steden in Franse sfeer

Vanuit Nederland is het acht uur vliegen naar Toronto. Deze metropool staat bekend om haar indrukwekkende skyline. Maak een wandeling in Yonge Street. Hier vind je het Eaton Centre, een plek met een groot winkelcentrum, restaurants en boetiekjes. De internationale en relaxt vibe doet ons denken aan New York. Vanaf de haven pak je de boot om de skyline te bewonderen.

In Quebec proef je letterlijk de Franse sfeer. Het oude centrum is bezaaid met kinderkopjes en straten vol met kleine cafés en bistro’s. We regelen een foodtour, zodat je de lokale lekkernijen kunt proeven, zo ontdek je de stad op een leuke manier.

In het charmante Montreál ontdek je per fiets de stad. De gids vertelt leuke inside tips, zoals leuke restaurants en cafés. Goed om te weten, waar je vanavond lekker kunt eten. Nog een leuke tip: bezoek ’s avonds een boîte à chanson. Een typische muziekbar waar luidkeels Franse chansons worden gezongen.

Waterpret in Oost-Canada

De Niagara watervallen behoren tot de grootste watervallen ter wereld. Het bevindt zich op de grens van Canada en Amerika. De Niagara Falls is zeker een hoogtepunt tijdens je reis door Oost-Canada en mag je niet missen. Je kunt de watervallen vanaf wandelpaden bekijken, maar je kunt ook ervoor kiezen om het per boot van dichtbij te bewonderen. Vergeet niet je poncho, want je wordt geheid nat. Ook walvissen spotten in Tadoussac vonden we een hoogtepunt. Het kleine vissersdorpje is de ideale plek voor whale watching, maar ga ook het water op om deze dieren te bewonderen.

Oost-Canada-Lookout-Trail

Natuur in Oost-Canada

We weten dat West-Canada wonderschone natuur heeft. Maar Oost-Canada doet daar zeker niet voor onder. Het Algonquin Provincial Park ligt niet ver van Toronto en Montreál. Hier spot je zwarte beren en elanden. Wil je even helemaal back to basic? Dan is Saint Paulin de ideale plek. Midden in de Canadese wildernis vind je hier de eco lodge. Dit resort ligt vlakbij Parc National de la Mauricie. Hier kun je lekker relaxen en genieten van een spa. Maar je kunt ook verschillende activiteiten ondernemen, zoals kajakken en wandelen met alpaca’s.

Bekijk ook onze andere regio

background-pattern