Naar boven

Vuurtorenwachter voor één nacht

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bij Riviere-du-Loup
 • Reisduur:
  2 dagen / 1nacht
 • Reissom:
  vanaf € 315,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. veerboot en rondleiding met gids
 • Reisperiode:
  10 juni t/m 22 september
Na de ontdekking in de 16e eeuw werd de St. Lawrence Rivier een belangrijke handelsroute. Ter bescherming van de zeelieden en hun schepen werden er op de eilanden in de rivier vuurtorens gebouwd. Wij hebben zo’n pareltje voor je ontdekt. Deze bijzondere, volledig gerestaureerd en monumentale vuurtoren staat op het eilandje Pot au l' Eau de Vie, gelegen in het beschermde Saguenay -Saint Lawrence Marine Park. De liefdevol ingerichte vuurtoren straalt in elke kamer de 19e eeuwse charme uit . Het gastenverblijf van de vuurtoren biedt plaats aan maximaal 6 personen. Boek je vuurtoren nachtje daarom vroeg. Hier slapen is alleen mogelijk vanaf half juni tot 17 september.
Saint Lawrence - vuurtoren
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst op het Pot au l’Eau de Vie eiland

Kom je vandaag uit Québec city, vertrek dan vroeg vanuit de stad. Via de brug bij Saint Louis rijd je in zo’n tweeënhalf uur naar Riviére-du-Loup. Hier vertrekt om 12.30 uur de veerboot naar het vuurtoreneilandje waar je de komende nacht verblijft. Houd er rekening mee dat je een uur voor vertrek aanwezig moet zijn. Vroeg uit de veren dus!

Kom je vanuit Matane op het Gaspésie schiereiland, dan is het ongeveer drie uur rijden naar Riviere-du-Loup. Wil je tijdens je vakantie niet zo vroeg vertrekken, dan kunnen we ook eerst een nachtje in Riviere-du-Loup inplannen voordat je aan je vuurtoren avontuur begint.

Parkeer de auto op de parkeerplaats aan de voorkant van het kantoor in de haven en laat je grote bagage achter in de kofferbak. Vanwege ruimtegebrek op de boot kun je alleen een kleine tas met benodigdheden voor één nachtje en je waardevolle spullen meenemen.

 

Decorative torn edge

De 15 kilometer lange oversteek duurt ongeveer een half uurtje en gedurende de tocht vertelt de gids je van alles over de flora en fauna van de St. Lawrence rivier en de eilanden. Met een beetje mazzel zie je de eerste beloega walvissen zwemmen. Na aankomst bij de vuurtoren staan er hapjes en drankjes voor je klaar. Nadat we weer bijgekomen waren van de reis en de boottocht, gingen we verfrist op onze eerste verkenning over één van de wandelpaden van het eiland. In juli, tijdens het broedseizoen van de zeevogels, zijn enkele paden afgesloten zodat de dieren in alle rust kunnen broeden. Maar gelukkig zijn er nog meer routes mogelijk vanwaar je kunt genieten van het prachtige uitzicht. Wij zagen zeehonden die heerlijk lagen te zonnebaden. Ontdek afgelegen baaien en dompel je onder in de rustige sfeer die van het eiland uitgaat.

Je verblijf bij de vuurtoren heeft 3 gezellige en rustieke kamers met een maritiem thema waar je je direct thuis zult voelen. Vanavond staat er een typisch streekgerecht op het menu.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wakker worden bij de vuurtoren 

Om 5 uur gaat de wekker al, opstaan is niet makkelijk, maar door de fantastische zonsopgang zijn we direct wakker, dit is er eentje die we niet snel zullen vergeten. Als compensatie voor de korte nacht, worden we verwend met een stevig ontbijt op het terras bij de vuurtoren.

Je hebt nog de hele ochtend om het eiland te verkennen. De naam van het eilandje; Pot au l’Eau de Vie betekent ‘levenswaterkruik’ en dateert nog uit de tijd van de drooglegging toen smokkelaars hier hun alcohol verborgen. Door de avontuurlijke verhalen uit vroegere tijden zou je haast denken dat er nog ergens een verborgen kruikje ligt…

 

Decorative torn edge

Droom niet te veel weg, want voor je het weet mis je de zeehonden en vele zeevogels. Houd je ogen goed open want af en toe zwemmen de schattige witte beloega’s voor de kust. Zij voelen zich in de ondiepe wateren van de St. Lawrence rivier bijzonder goed thuis. Om 14.00 uur brengt de veerboot je weer terug naar Rivière-du-Loup. Wil je nog wat langer blijven, laat het ons weten dan plannen we dit voor je in.

Is de volgende etappe van je reis nog een eind rijden, dan kun je ook nog een nachtje in het historische centrum van Riviere-du-Loup slapen zodat je de volgende ochtend weer uitgerust op pad kunt.
Ongeacht vanuit welke regio je gekomen bent, vervolg je je reis nu sowieso met een culinair feestje; je gaat óf op ontdekking in de charmante Franse eettentjes in de historische stad Québec met onze bouwsteen ‘Franse fijnproevers in Québec’. Of je proeft van de vers gerookte zalm op het schiereiland Gaspesie met de bouwsteen ‘la vie maritime’.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Vuurtorenwachter voor één nacht

background-pattern