Ga naar inhoud

Riksja Travel
Canada

Hoe reis je door Canada?

Vervoer & verblijf
Canada in de winter

Je eigen reis naar Canada

Meestal begint je Canada vakantie in Vancouver. Het is prettig als de transfer bij aankomst en de eerste overnachtingen geregeld zijn. Vervolgens maak je een keuze uit onze bouwstenen, hieronder vind je logische routes en mogelijkheden. Verkijk je niet op afstanden, Canada is het op één na grootste land ter wereld (na Rusland), de provincie British Columbia is al zo’n 1,5 keer zo groot als Frankrijk.

De meeste reizigers kiezen voor een huurauto, ook volgens ons beste manier om Canada te bereizen. Met de vrijheid van je eigen huurauto auto slaap je in leuke cabins, lodges en bed & breakfasts die echt wat toevoegen aan je Canada vakantie. Je kunt in ons programma wel kamperen, zodat je het echte verblijven-in-de-wildernis gevoel ook zonder camper meemaakt. Stuur met het aanvraagformulier je keuze voor bouwstenen en/of een Canada rondreis. Wij nemen dan contact met je op om je reisplannen telefonisch te bespreken en sturen je dan zo snel mogelijk een compleet voorstel met prijsopgave. Wil je daarna nog wijzigen, een nachtje extra of toch andere route? Geen probleem, we passen het voor je aan. Samen met onze reisspecialist stel je zo je ideale Canada vakantie samen, die je vervolgens kunt boeken met het boekingsformulier.

Vervoer in Canada

In Canada zijn de wegen goed en uitgestrekt. Met een huurauto kun je in je eigen tempo dit immense land doorkruisen, waarbij je onderweg de tijd hebt om te stoppen voor een picknick of om een foto te maken van een passerende beer. Je rijdt urenlang door de meest fantastische landschappen, tussen besneeuwde bergtoppen en over verlaten prairies, langs felblauwe meren en zelfs door wijngaarden. De wegen zijn zeer goed geasfalteerd en alles is duidelijk aangegeven.

Als je in Nederland kunt rijden, dan is een huurauto in Canada ook geen probleem. Houd er wel rekening mee dat alle huurauto’s een automaat zijn, even wennen maar eigenlijk ook wel zo makkelijk. Een huurauto kost ongeveer € 56,- per dag. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een camper. Wij hebben er bewust voor gekozen om alleen te werken met een huurauto en kleinschalige accommodaties. Een auto geeft je de vrijheid en flexibiliteit onderweg terwijl je ’s avonds verblijft in comfortabele, sfeervolle accommodaties, waarvan wij vinden dat ze echt toevoegen aan de beleving van je reis. Twijfel je tussen een auto en een camper? Kijk dan onderstaand voor onze overwegingen bij keuze tussen auto -of camperhuur Canada.

Voor Canada vervoer hoef je overigens geen internationaal rijbewijs aan te vragen. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig als je in Canada een auto huurt voor minder dan zes maanden.

Jasper
auto

Huurauto

Qua vervoer vinden wij de auto het meest prettige vervoermiddel in Canada. De wegen zijn goed, tarieven relatief laag en je hebt alle vrijheid om onderweg te stoppen waar je maar wilt. Bovenal combineert een huurauto gemakkelijk met onze bouwstenen. ’s Middags rijd je naar een unieke, kleinschalige overnachtingsplek; een sfeervolle houten lodge in een nationaal park, een bed & breakfast met veranda aan zee op Vancouver Island. Bijzondere plekken waar je weinig andere toeristen treft en die je ter plaatse zelf niet zo snel vindt.

Om een huurauto in Canada te mogen besturen moet je minimaal 21 jaar oud zijn en een jaar je rijbewijs hebben. Als je jonger bent dan 25, komt er een toeslag bij de huurprijs. Kijk voor meer informatie op onze autohuurpagina.

Boot

Op vrijwel elke rondreis door West-Canada komt ook een boottocht voor. Dit kan bijvoorbeeld de veerboot zijn tussen het vasteland van British Columbia naar Vancouver Island (van Tsawwassen naar Swartz Bay voor Victoria, of van Tsawwassen naar Nanaimo voor de rest van het eiland), een oversteek van ongeveer anderhalf uur. Je hebt een grote kans dat je vanaf de veerboot al orca’s, zeehonden en adelaars kunt spotten! Zelf gemakkelijk te boeken bij BC Ferries.

De andere boottocht die je kunt maken, is de ‘Inside Passage’: een prachtige route van Port Hardy in het noorden van Vancouver Island naar Prince Rupert, op het vasteland van British Columbia richting Alaska. Je kunt de route natuurlijk ook de andere kant op varen. De overtocht duurt ongeveer 15 uur en de boot vaart tussen allemaal eilanden door, langs diepe groene fjorden, de grillige kustlijn en besneeuwde bergtoppen. Kijk voor meer informatie over deze boottocht bij onze bouwsteen Trossen los langs fjordenkust.

veerboot - canada
Camper

Overwegingen bij keuze tussen auto- of camperhuur Canada

Hieronder geven we belangrijke overwegingen die in je keuze tussen camper en auto mee kunnen wegen:

– Als je reist met de camper moet je boodschappen doen, elke avond je bed opmaken en allerlei andere zaken in de gaten houden (gas, accu, water, toilet)
– Je hebt werk aan het bijvullen en schoonmaken van de tanks en camper.
– Met een camper door de nauwe straatjes van Tofino of Telegraph Cove manoeuvreren is niet makkelijk. Met een auto heb je meer bewegingsvrijheid, je gaat makkelijker nog even naar een uitzichtpunt, ’s avonds naar het centrum voor een restaurantje/barretje etc.
– Een camper heeft het voordeel dat je kunt slapen waar je wilt. In de praktijk kampeer je meestal 1 of 2 nachten wild en zoek je verder toch een campground. Dat voelt veilig, zeker met beren in de omgeving, en je hebt faciliteiten als elektriciteit, douche en bbq bij de hand. Daarvoor betaal je wel stageld, ca. de helft van een 2-persoonskamer in een bed & breakfast.
– Met een auto heb je minder bijkomende kosten, zoals benzine/dieselverbruik en verzekeringskosten.
– In Canada is het ’s avonds fris en bovendien redelijk vroeg donker. Gezellig ’s avonds buiten zitten op de camping doe je daarom niet zo vaak als je denkt.
Tot slot: een auto is goedkoper dan een camper, helemaal in het hoogseizoen. We hebben uitgerekend dat het verschil dan zo’n €55,- per dag is als je huur, verzekering, overnachtingskosten en andere bijkomende kosten naast elkaar zet.