Hoe reis je door Canada?

Algemene informatie

Canada vervoer

Je eigen reis naar Canada

Meestal begint je Canada vakantie in Vancouver. Het is prettig als de transfer bij aankomst en de eerste overnachtingen geregeld zijn. Vervolgens maak je een keuze uit onze bouwstenen, hieronder vind je logische routes en mogelijkheden. Verkijk je niet op afstanden, Canada is het op één na grootste land ter wereld (na Rusland), de provincie British Columbia is al zo’n 1,5 keer zo groot als Frankrijk.

De meeste reizigers kiezen voor een huurauto, ook volgens ons beste manier om Canada te bereizen. Met de vrijheid van je eigen huurauto auto slaap je in leuke cabins, lodges en bed & breakfasts die echt wat toevoegen aan je Canada vakantie. Je kunt in ons programma wel kamperen, zodat je het echte verblijven-in-de-wildernis gevoel ook zonder camper meemaakt. Stuur met het aanvraagformulier je keuze voor bouwstenen en/of een Canada rondreis. Wij nemen dan contact met je op om je reisplannen telefonisch te bespreken en sturen je dan zo snel mogelijk een compleet voorstel met prijsopgave. Wil je daarna nog wijzigen, een nachtje extra of toch andere route? Geen probleem, we passen het voor je aan. Samen met onze reisspecialist stel je zo je ideale Canada vakantie samen, die je vervolgens kunt boeken met het boekingsformulier.

Vervoer in Canada

In Canada zijn de wegen goed en uitgestrekt. Met een huurauto kun je in je eigen tempo dit immense land doorkruisen, waarbij je onderweg de tijd hebt om te stoppen voor een picknick of om een foto te maken van een passerende beer. Je rijdt urenlang door de meest fantastische landschappen, tussen besneeuwde bergtoppen en over verlaten prairies, langs felblauwe meren en zelfs door wijngaarden. De wegen zijn zeer goed geasfalteerd en alles is duidelijk aangegeven.

Als je in Nederland kunt rijden, dan is een huurauto in Canada ook geen probleem. Houd er wel rekening mee dat alle huurauto’s een automaat zijn, even wennen maar eigenlijk ook wel zo makkelijk. Een huurauto kost ongeveer € 56,- per dag. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een camper. Wij hebben er bewust voor gekozen om alleen te werken met een huurauto en kleinschalige accommodaties. Een auto geeft je de vrijheid en flexibiliteit onderweg terwijl je ’s avonds verblijft in comfortabele, sfeervolle accommodaties, waarvan wij vinden dat ze echt toevoegen aan de beleving van je reis. Twijfel je tussen een auto en een camper? Kijk dan onderstaand voor onze overwegingen bij keuze tussen auto -of camperhuur Canada.

Voor Canada vervoer hoef je overigens geen internationaal rijbewijs aan te vragen. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig als je in Canada een auto huurt voor minder dan zes maanden.

Canada vervoer auto

Huurauto

Qua vervoer vinden wij de auto het meest prettige vervoermiddel in Canada. De wegen zijn goed, tarieven relatief laag en je hebt alle vrijheid om onderweg te stoppen waar je maar wilt. Bovenal combineert een huurauto gemakkelijk met onze bouwstenen. ’s Middags rijd je naar een unieke, kleinschalige overnachtingsplek; een sfeervolle houten lodge in een nationaal park, een bed & breakfast met veranda aan zee op Vancouver Island. Bijzondere plekken waar je weinig andere toeristen treft en die je ter plaatse zelf niet zo snel vindt.

Om een huurauto in Canada te mogen besturen moet je minimaal 21 jaar oud zijn en een jaar je rijbewijs hebben. Als je jonger bent dan 25, komt er een toeslag bij de huurprijs. Kijk voor meer informatie op onze autohuurpagina.

Boot

Op vrijwel elke rondreis door West-Canada komt ook een boottocht voor. Dit kan bijvoorbeeld de veerboot zijn tussen het vasteland van British Columbia naar Vancouver Island (van Tsawwassen naar Swartz Bay voor Victoria, of van Tsawwassen naar Nanaimo voor de rest van het eiland), een oversteek van ongeveer anderhalf uur. Je hebt een grote kans dat je vanaf de veerboot al orca’s, zeehonden en adelaars kunt spotten! Zelf gemakkelijk te boeken bij BC Ferries.

De andere boottocht die je kunt maken, is de ‘Inside Passage’: een prachtige route van Port Hardy in het noorden van Vancouver Island naar Prince Rupert, op het vasteland van British Columbia richting Alaska. Je kunt de route natuurlijk ook de andere kant op varen. De overtocht duurt ongeveer 15 uur en de boot vaart tussen allemaal eilanden door, langs diepe groene fjorden, de grillige kustlijn en besneeuwde bergtoppen. Kijk voor meer informatie over deze boottocht bij onze bouwsteen Trossen los langs fjordenkust.

Canada vervoer boot

Wat is de meest logische route?

Onze Canada vakanties beginnen met twee nachtjes Easy going Vancouver. De meeste mensen vliegen op Vancouver aan en komen in deze kosmopolitische stad aan zee, eerst even bij van de lange vlucht en het tijdsverschil. Je haalt vervolgens je vervoermiddel op en begint je Canada rondreis. Start aan het begin van je Canada vakantie met de de ongerepte natuur van Vancouver Island, en eindig met de hoogtepunten Jasper en Banff National Parks. Eerst naar de natuurparken en eindigen in Vancouver kan ook. Je vliegt dan op Calgary.

Vancouver Island

Na de stad Vancouver vervolg je je Canada vakantie met een oversteek naar Vancouver Island. Start met een ontspannen verblijf aan het strand bij Ucluelet met de bouwsteen Ik zag twee beren…, waar je vanuit een boot beren op het strand ziet rondstruinen. Orka’s, walvissen en zeehonden spot je met de bouwstenen Ongerepte orkabaai of Aan boord: whale watchen. Bezoek het stadje Victoria op Vancouver eiland liever niet direct na Vancouver City, dan heb je twee steden achter elkaar en wij vonden het leuker om eerst de natuur in te duiken bij Ucluelet. Na het walvisspotten kun je met Een actief tussendoortje gaan zeekayakken bij zonsondergang, een ervaring die we niet snel zullen vergeten. In een drieweekse reis ga je na Vancouver Island òf naar de fjorden noordwaarts, òf naar de nationale parken in de ruige Rocky Mountains.

Rocky Mountains - reis naar Canada(Flinke) uitstap naar het Noorden

Vanaf Vancouver Island kun je een onvergetelijke boottocht naar het noorden van Canada maken. De legendarische Inside Passage boottocht brengt je – samen met je auto – met de bouwsteen Trossen los langs fjordenkust langs diepe fjorden en groene bossen in zo’n veertien uur naar Prince Rupert. Als je eenmaal zo ver bent gereisd, combineer je je reis met een stukje Alaska: ruig, weids en puur. In de afgelegen dorpjes Stewart en Hyder ga je met A taste of Alaska wereldvreemde locals en grizzly beren spotten tegen een achtergrond van eeuwenoude, adembenemende gletsjers. Overland reis je hierna de lange, eenzame Roadtrip over de oude handelsroute richting de Rockies.

De Rocky Mountains

Met Alpenwei en bergvallei en Watervallen in het Wilde Westen reis je van Vancouver over land oostwaarts naar Jasper. Je belandt in de Rocky Mountains, een imposante bergketen van besneeuwde toppen met ijsblauwe meren, waar je naar hartelust kunt wandelen en kanovaren. In Jasper slaap je met Stap in de ruige Rockies in het populairste nationale park van Canada. Vervolgens kun je met IJzers onder, gletsjer op op weg naar Banff wandelen over een gletsjer. Spiegelbeeld in kayakmeer in het Banff National Park is wat ons betreft dan een perfecte afsluiting van je vakantie in Canada. Wie in Calgary begint en eerst de nationale parken in wil, doet deze route andersom en komt uit in Vancouver.

Overwegingen bij keuze tussen auto- of camperhuur Canada

Hieronder geven we belangrijke overwegingen die in je keuze tussen camper en auto mee kunnen wegen:

– Als je reist met de camper moet je boodschappen doen, elke avond je bed opmaken en allerlei andere zaken in de gaten houden (gas, accu, water, toilet)
– Je hebt werk aan het bijvullen en schoonmaken van de tanks en camper.
– Met een camper door de nauwe straatjes van Tofino of Telegraph Cove manoeuvreren is niet makkelijk. Met een auto heb je meer bewegingsvrijheid, je gaat makkelijker nog even naar een uitzichtpunt, ’s avonds naar het centrum voor een restaurantje/barretje etc.
– Een camper heeft het voordeel dat je kunt slapen waar je wilt. In de praktijk kampeer je meestal 1 of 2 nachten wild en zoek je verder toch een campground. Dat voelt veilig, zeker met beren in de omgeving, en je hebt faciliteiten als elektriciteit, douche en bbq bij de hand. Daarvoor betaal je wel stageld, ca. de helft van een 2-persoonskamer in een bed & breakfast.
– Met een auto heb je minder bijkomende kosten, zoals benzine/dieselverbruik en verzekeringskosten.
– In Canada is het ’s avonds fris en bovendien redelijk vroeg donker. Gezellig ’s avonds buiten zitten op de camping doe je daarom niet zo vaak als je denkt.
Tot slot: een auto is goedkoper dan een camper, helemaal in het hoogseizoen. We hebben uitgerekend dat het verschil dan zo’n €55,- per dag is als je huur, verzekering, overnachtingskosten en andere bijkomende kosten naast elkaar zet.

Onze lokale vertegenwoordiger

In Canada werken wij nauw samen met een lokale partner. Bij aankomst op de luchthaven staat een Engelssprekende vertegenwoordiger je op te wachten. Het dag-tot-dag programma, de vouchers voor de geboekte hotels, boottickets, excursies of camp-sites, worden aan je overhandigd. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

Mocht je problemen ondervinden met – of vragen hebben over- je huurauto, dan is er ook een speciaal 24-uurs nummer voor.

De medewerkers van Riksja Canada hebben veel gereisd door het land. We staan je graag bij met verder advies. Bij vragen kun je ons altijd even bellen of mailen.

Reisroute Canada, lokale partner