ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Rondreis Noordoost-Amerika

Unieke individuele rondreizen op maat

Amerika-rondreis New-York
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met een huurauto
Bijzondere excursies zijn geregeld

Individuele rondreizen in Noordoost-Amerika

Waarom een rondreis door Noordoost-Amerika?

Het noordoosten van Amerika is de bakermat van de Amerikaanse geschiedenis. Bezoek de geboorteplaats van Amerika: Philadelphia. Hier is de Onafhankelijkheidsverklaring ondertekend. Of bezoek het charmante Boston. De stad waar je op iedere hoek van de straat een Iers pub ziet, kan genieten van de lekkerste kreeften en kan wandelen over de Freedom Trail. Naast al deze belangrijke gebeurtenissen heeft het noordoosten genoeg natuurschoon. Denk aan het wateravontuur Niagara Falls, die je zowel in Amerika als Canada kan bezoeken. Of ontmoet de eeuwenoude Amish, die afgezonderd leven van de rest van Amerika zonder moderne technologie. Kortom, een rondreis door noordoost-Amerika heeft een goede combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur.

Rondreis Noord-Oost-Amerika, Acadia-Park
Amerika vakantie, Boston

De wereldsteden van het noordoosten van Amerika

Boston

In het aangename Boston, krijg je bijna het gevoel in Europa te zijn. De stad kent vele nauwe en kronkelde straatjes. In het historisch centrum zijn er genoeg Irish pubs te vinden. De stad wordt bestempeld als ‘Iers Amerikaans’. Niet zo gek, aangezien een groot aantal inwoners Ierse roots heeft. Wil je meteen iets meer leren over de geschiedenis van Amerika? Wandel dan de Freedom Trail. Tijdens deze wandeling vertelt de gids op enthousiaste wijze hoe de ‘vaders van de vrijheid’ vochten om uiteindelijk de Verklaring van Onafhankelijkheid in Philadelphia te kunnen ondertekenen. Vergeet niet om na je wandeling, kreeft te eten in één van de vele restaurants.

New York City

Welkom in ‘the city that never sleeps!’ Vergaap je in New York aan het lichtspektakel op Time Square. Dit is misschien wel het meest bekende plein ter wereld. Overal zijn felle led schermen, verklede figuren, die met je op de foto willen en genoeg themarestaurants. Neem rustig de tijd om rond te slenteren. Na deze overweldigende kennismaking is het tijd voor wat meer rust. Fiets door het groene hart van Manhattan. We hebben het natuurlijk over Central Park. Je kunt er ook heerlijke wandelingen maken en de drukte van de stad even achter je laten. De memorial en Ground Zero Tour vinden we heel indrukwekkend. Tijdens deze tour krijg je een rondleiding met gids, die je meer vertelt over het World Trade Center en de gevolgen van 9/11. Best pittig, maar zeker de moeite waard.

Amerika Vakantie, New York Times Square
Washington Witte Huis reizen met kind door Amerika
Washington

Vanuit New York reis je per trein naar Washington. De bakermat van de Amerikaanse politiek. Loop naar het Witte Huis en wie weet zie je de president nog zwaaien. Wil je meer weten het over leven van de president? Bezoek dan het White House Visiting Centre. Hier hebben ze informatie over de presidenten, het interieur en over het leven in het Witte Huis.

Philadelphia

Ben je geïnteresseerd in de Amerikaanse geschiedenis? Dan is deze stad wat voor jou. In Philadelphia werd de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring ondertekend en wordt daarom gezien als de geboorteplaats van de Verenigden Staten. Als Amerika-liefhebber bezoek je de plek waar de Onafhankelijkheidsverklaring is ondertekend en de Independence Hall, waar vroeger de Liberty Bell in de toren hing. Honger na al je bezoekjes? Een Philly Cheesesteak mag niet ontbreken tijdens je rondreis door noordoost-Amerika. Deze calorieënbom is een lang knapperig broodje, gevuld met een dungesneden ribeye en gesmolten kaas. Als topping wordt het vaak geserveerd met gefrituurde ui, zoete pepers en gebakken champions. Hier ga je meteen van watertanden.

Reis door noordoost Amerika, Independence Hall
Amerika vakantie Niagara Falls

Prachtige natuur in het noordoosten van Amerika

Niagara Falls

Na een bezoek aan wat steden is het fijn om het daarna af te wisselen met wat natuur. Met een bezoek aan de Niagara Falls maak je meteen kennis met één van de mooiste watervallen van Amerika én Canada. Met een boottocht, kun je de watervallen bewonderen. Deze trip mag je zeker niet missen! Bewapend met regencape en sandalen ben je er helemaal klaar voor. De boot vaart rustig richting de watermuur. Hoe dichterbij je komt, hoe natter je wordt en hoe harder het bulderende geluid is. Zo waanzinnig om dit natuurgeweld van zo dichtbij mee te maken. In de middag kun je de Niagara Falls vanuit de Canadese-kant bekijken. Na de boottocht loop je over de Rainbow Bridge naar de overkant, dan sta je in buurland Canada. Vergeet niet je paspoort mee te nemen, want je gaat de grens over. Na je bezoek aan de Niagara Falls kun je de mooiste watervallen van Amerika aftikken van je bucketlist.

Acadia National Park

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Acadia National Park. Hier heb je een groot gebied van meren, beken en bossen. Het is de plek waar in Amerika als eerste de zon opkomt. Onze tip: bekijk de zonsopgang vanaf Ocean Path. Hier is het een stuk rustiger, dan bij de grote trekpleister Cadillac Mountain. Hier kan het namelijk extreem druk zijn, terwijl het bij Ocean Path net zo mooi is. Na deze natuurlijke lichtshow is het tijd om je wandelschoenen aan te trekken. Het gebied bestaat uit 160 kilometer aan wandelpaden voor alle niveaus. Naast wandelen kun je ook kajakken. Kortom, er is genoeg te doen!

Amerika vakantie, Acadia Park
Noordoost Amerika rondreis, white mountains
White Mountains

In de wintermaanden zijn de White Mountains een ideale wintersportbestemming, terwijl je in de zomermaanden geniet van de prachtige natuur. De White Mountains is een gebied met grote bossen, watervallen, kloven en oude treinroutes. Met een dieseltrein word je naar de top van Mount Washington gebracht. Kijk rustig om je heen. De naaldbomen hebben het landschap overgenomen. Je staat hier op het hoogste punt van Noordoost-Amerika!

Strandplezier bij Cape Cod

Even tijd voor meer ontspanning? Bezoek dan het schiereiland Cape Cod. In de zomer kun je gaan strandhoppen. Pak je handdoek, zonnebril en vergeet niet om je zonnebrand mee te nemen. In de zomermaanden kan het wat drukker zijn, daarom kiezen wij ervoor om naar één van de stranden te gaan in Cape Cod National Seashore. Dit is een beschermd park met onder andere: veel vuurtorens, stranden, bossen en meertjes. Mocht het iets te koud zijn, dan kun je in dit gebied ook mooie wandelingen maken. In een van de bezoekerscentra kun je kaarten en informatie krijgen. Hier kun ook tips vragen aan de rangers voor de beste wandelingen en uitzichtpunten.

Vakantie Amerika, Cape Cod
Amerika vakantie, Amish

Ga terug de tijd in en ontmoet de Amish

Vanuit Philadelphia ben je 1,5 uur onderweg naar Lancaster, dit is het Amish gebied. De Amish stammen af van Zwitserse protestanten, die in de 18e en 19e eeuw naar Noord-Amerika emigreerden. Zij vestigden zich in de staat Pennsylvania en tot op de dag van vandaag wonen er ongeveer 300.000 mensen in de Amish-gemeenschap. Zij kiezen er bewust voor om niet mee te gaan met de moderne samenleving. Ze leven eenvoudig en maken geen gebruik van technologie. Ook hun landbouwwerktuigen zijn niet anders, dan bijna 200 jaar geleden. Het is voornamelijk een agrarische gemeenschap, die zelfvoorzienend is. Er zijn al vele series en films gemaakt over deze teruggetrokken gemeenschap. Maar met onze bouwsteen kun je een glimp meekrijgen over het leven van de Amish. Samen met een gids bezoek je de Amish Farm en leer je meer over de gemeenschap.

Bekijk ook onze andere regio's

background-pattern